След обслужването му,колата започна да върви доста повече,защото преди това беше с 16.7 градуса предварение и гореше около 10/100км. и звучеше като Беларус.
Сега звукът и се промени,турбината се отваря пълноценно и колата наистина върви!
Досега си мислех,че разхода и е около 5-5,5/100км,но след като я напълних догоре се оказа,че резервоарът е 60л!!

Това означава,че 1 деление е около 7 литра,а тя гори 1 деление или повече на 100км.
Колата се кара в Русе,при неголям трафик и с не повече от 2500,максимум 3000оборота,но рядко,а извънградско 100-110км/2200об/мин.
Искам да попитам други собственици на такъв автомобил с подобен двигател,какъв разход им дава,дали е нормален и ако не,къде да търся проблема!
За информация след последното пълнене догоре е изминала 260км,а е паднала почти 3 деления(мисля че правилно се движи стрелката).Преди това за 500км,200градко и 300 извънградско ми даде среден разход 6.9л/100км.
!!!!Значи днеска последно смених почти всички вакумни маркучета по системата(дебитомер,клапан 75,ЕГР,компютър,турбо),останаха още 2,който са на самата помпа.
Колата продължава да гори,НО:
При мобилен тест,показанията на колата показват,че компютъра иска 240 единици въздух,а измереното от дебитомера е около 500,а когато се изисква 900,дебитомера измерва 680 и дотам!
С две думи в ниските обороти колата има мощност,но поради високо измерения входящ въздух,се подава доста нафта,а във високите обороти когато се изисква повече нафта,тя се ограничава и колата забива на 140км/ч.!
Та реших да не бързам и първо да попитам,защото ми писна да правя ремонти,дали в това е проблема,някой имал ли е подобен и колко струва един дебитомер за 1З,за да съм оринтиран.
Благодаря предварително на всички колеги.