Вода под стелката на пасажера.Отново!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
РЕМИ
Автомобил:
Двигател:

Re: Вода под стелката на пасажера.Отново!

Мнениеот РЕМИ » Вто 30 мар 2010 20:39

точно там е проблма.Стича се вода зад и странично на таблото.При мен е така.Влиза между кутията на филтъра за купето и ламарината.Разхлабваш кутията и селикон.

Потребителски аватар
gsimania
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gsimania » Сря 31 мар 2010 13:38

Вече проверих решетката от която парното дърпа въздух.Там всичко е сухо и добре уплътнено.Може би тия дни ще сваля цялото табло и предния мокет и ще поливам с вода докато не протече. :да:

stan40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan40 » Сря 31 мар 2010 17:03

такаа, значи вчера си пооправих тоя проблем с влизането на вода отпред .
Значи при мен проблема се виждаше само при свален калник (ляв преден). Когато вали дъжд водата се стича по стъклото оттича се в лявата част където има водосборно пространство и след което през една квадратна дупка (през която минава жицата и за мигача за да стигне до кланика) водата изтича. Точно в тази дупка ми беше проблема защото имаше лееко (процеп) отдалечаване на двете ламарини които трябва да са плътно долепени (ще ме разберете само ако видите) и в този процеп при продължително поливане започва да пълни да пълни. Най-гадното е че не можеш да видиш от къде влиза вода, когато си в колата, защото това е основата (най горната част) и виждаш само как има стичане на вода под таблото но не виждаш от къде.
Решението беше пълнене с силикон на процепа (защото със заварка е рисковано а и неудобно за правене)

Потребителски аватар
gsimania
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gsimania » Сря 31 мар 2010 17:12

stan40 написа:такаа, значи вчера си пооправих тоя проблем с влизането на вода отпред .
Значи при мен проблема се виждаше само при свален калник (ляв преден). Когато вали дъжд водата се стича по стъклото оттича се в лявата част където има водосборно пространство и след което през една квадратна дупка (през която минава жицата и за мигача за да стигне до кланика) водата изтича. Точно в тази дупка ми беше проблема защото имаше лееко (процеп) отдалечаване на двете ламарини които трябва да са плътно долепени (ще ме разберете само ако видите) и в този процеп при продължително поливане започва да пълни да пълни. Най-гадното е че не можеш да видиш от къде влиза вода, когато си в колата, защото това е основата (най горната част) и виждаш само как има стичане на вода под таблото но не виждаш от къде.
Решението беше пълнене с силикон на процепа (защото със заварка е рисковано а и неудобно за правене)

Нямаш ли някоя снимка от ремонта :beer

stan40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan40 » Сря 31 мар 2010 17:46

надявам се да разбереш какво има на снимката

Потребителски аватар
gsimania
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gsimania » Съб 24 апр 2010 16:42

Забравих да напиша в темата че предното стъкло беше отлепено в единия край и от там течеше водата в купето.Вече всичко е ок :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”