Тегав волан - управление !
- bat_vane
- Автомобил:
- Двигател:
Тегав волан - управление !
Не мога да разбера защо , но от доста време насам волана ми се върти доста трудно въпреки , че съм с хидравлична рейка . Отварям казанчето за хидравличното масло редовно и нивото си е нормално и няма признаци за течове , с нормален размер гуми съм - 195/55R15 и лети джанти . От какво може да е ? Голф 3 ГТИ 2Е . Благодаря !
- Пайо01
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Тегав волан - управление !
Помпа
или разхладен ремък

- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
Ако ти присвирва ремъка като завъртиш волана в крайно положение, значи ти е хлабав ремъка на хидравличната помпа и иска натягане. Аз го правих преди няколко дни това упражнение и сега волана се върти значително по-леко.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
и моята последно време е така но ремъка е стегнат-остава помпата
- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
Вариантите са два
1. Помпа - по-малко вероятно.
2. Рейка - по-вероятно.
Тъй като помпа се сменя по-лесно пробвай първо с нея, ако имаш някоя проверена - става за 1 час.
1. Помпа - по-малко вероятно.
2. Рейка - по-вероятно.
Тъй като помпа се сменя по-лесно пробвай първо с нея, ако имаш някоя проверена - става за 1 час.
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Провери проблема да не е в кормилно каре.При увеличаване на оборотите на двигателя волана олеква ли или няма промяна?Лоша сходимост и меки гуми също влият на управлението.
- hitman0013
- Двигател:
ако беше в кормилното каре, волана щеше да се върти на пресекулки-част от оборота на волана много лесно и част много трудно.
- hitman0013
- Двигател:
ся го обърнахте на общ пазар.Гледайте кво пише в първия пост и се водете по него.Ние отидохме до блокирал волан направо.Тва каре или е 6, или се върти както писах, или изобщо се скъсва и вече връзка с рейката няма.
Какво има? "доста трудно" "доста време" Доста относително... може и да е блокирал 

- hitman0013
- Двигател:
предполагам че колегата вижда зор при въртене на място-не чак такъв както при кола без хидравлика, но и не толкова лесно както трябва да е.... и както е било в началото при купуването на колата както при мен стана
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Сменял съм кормилно каре ,но не на голф на друг автомобил.Невинаги волана се върти на пресекулки това е от личен опит.Не казвам,че там е проблема добре е да се проверят всички възможни варианти.
Поздрави.
Поздрави.
- bat_vane
- Автомобил:
- Двигател:
hitman0013 написа:предполагам че колегата вижда зор при въртене на място-не чак такъв както при кола без хидравлика, но и не толкова лесно както трябва да е.... и както е било в началото при купуването на колата както при мен стана
Абсолютно същото каквото казва колегата . На място с усилие и с двете ръце въртя , а пък за една ръка да не говорим .
Както пише в друга тема, проверете ремъка, който върти помпата, да не е хлабав. Обикновено на място се върти при празен ход, и тогава може ремъка да приплъзва.
- bat_vane
- Автомобил:
- Двигател:
Проверих ремъка - не е разхлабен , няма течове , маслото е на мах . Направих друг експеримент - качих предницата на крикове и волана пак се върти тегаво при положение , че гумите са във въздуха . Мисля , че помпата не създава достатъчно налягане и е на път да си отиде напълно . Вие какво ще кажете по въпроса ?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”