Странен проблем съединител G3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
peshonp
Автомобил:
Двигател:

Странен проблем съединител G3

Мнениеот peshonp » Съб 24 апр 2010 18:22

Колата е G3 1.8, ABS. Сменена "паничка" и нов феродов диск. Жиловият палец и железният прът са проверени и са наред. Обаче като сглобихме съединителя с всички тези нови и проверени неща, съединителят не отцепва. Възможно ли е проблема да е от притискателния диск? Моля, някой ако е имал подобен проблем, да сподели.

кико пап
Автомобил:
Двигател:

Re: Странен проблем съединител G3

Мнениеот кико пап » Съб 24 апр 2010 18:38

колега ,мисля си че си взел ментак диск и сега е по дебел от колкото трябва да е и за това не отцепва ,просто свали отново и си вземи друг по добър и за свое успокоение го премери ,един милиметър разлика е много ,успех :beer :beer

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Съб 24 апр 2010 18:39

"паничка" = задното лагерче? Отцепва ли като дръпнеш палеца на ръка до край? При смяна на моя съединител, на моето лагерче (това отзад на пръта при палеца) нещо се получи голям луфт, може би новото лагерче беше по-тънко. Подложих му нещо с точния диаметър, между лагера и палеца, от тогава почти 4000 км няма проблем.

Едит: За смяна по мой опит препоръчвам LUK, комплект с огледалния диск и семерингите на пръта и коляновия вал.

Потребителски аватар
peshonp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peshonp » Съб 24 апр 2010 18:46

Дискът е VALEO. Измерен е и не е по-дебел. На палеца е подложена шайба, за да обере луфта. :?

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Съб 24 апр 2010 18:53

И все пак провери с палеца на ръка, може да се окаже нещо регулация на жилото. иначе трябва сваляне. :x

ivan_vitkow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan_vitkow » Съб 24 апр 2010 19:33

Колега,
и аз като теб, Голф 3 ABS мотор смених само феродовия ( май също беше LUK ) и паничката и като я събрахме- неотделяше хубаво. Смисъл като вдигна едното предно колело и се върти при максимално натиснат педал. Първа предавка включваше с доста сила, другите с малко повече от нормалното, а за да включа задна гасях двигателя.
И така смених жилото ( автоматичното със съчмения самонапасващ се регулатор) - ефект нула. След това започнах да 'побългарявам' - реших , че след като преди смяната притескателя е работил с тънък феродов диск палците му ( не знам дали всъщност се казват така ) са омекнали ,защото са били огънати в по-голяма степен и оттам сега с новия не може да създаде достатъчно сила и жилото се лъже. За целта добавих една прожина да дърпа вилката надолу и почти 15 000 км карах така и работеше с малки забележки, като в крайна сметка смених жилото с ръчно регулируемо.
И така в момента карам с ръчното , като с него имам следните проблеми - след като загрее колата повечко ,зацепването става по-ниско ( получава се пак леко недоотделяне ). Това обаче се случва само ако съм в задръстване например , ако си карам извънградско не мърда, отделя идеално ,скоростите влизат с малкия пръст. Препоръчвам ти последния вариант, защото имаш възможност да варираш в смисъл за да избегнеш недоотделяне при топъл двигател може да регулираш жилото така,че съединителя да ти зацепва по-горе и като мръдне малко надолу след загряване да си е където трябва ( само да не прекалиш и да съсипеш лагера- трябва да има поне малко празен ход). Това ако караш често в задръствания.
Моя съм го регулирал нормално, защото рядко влизам в задръствания ( повтарям- само тогава започва да отделя по-трудно ),но ако все пак ми се наложи след каране в задръстване да включвам задна гася двигателя и тогава включвам.
Дано съм бил полезен !

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Съб 24 апр 2010 19:51

Вероятно просто защото феродовия и притискателния не са нов комплект... Иначе моят старият LUK на около 250 000 имаше още малко живот.

Потребителски аватар
peshonp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peshonp » Съб 24 апр 2010 19:58

Благодаря колега за описателния отговор. :beer Аз карам много в задръстванията,работя като втора работа много с колата,по около ..грубо казвам 800 км. - 1000 км. градско ..да,правилно четете :) Та трябва всичко да си ми е наред,иначе ще е голяма мъка. Аз исках да се консултирам с колегите от форума,че да посъбера инфо. Мисля да купя все пак и притискателен диск... защото другото изглежда наред.. какво може да е тогава? Ако някой има стар притискателен да се обади да му дам някой лев и да го слагам,че утре къде ще търся магазини,незнам.

А за сваляне ,сваляме вече втори път скоростната кутия :)

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Съб 24 апр 2010 20:06

Е със стар нз какво ще стане. Но ако не не бърка сваляне и слагане...
П. С. Моята я слагах три пъти заради ламаринката при десния фланец, явно не бях извил достатъчно двигателя от страх. Накрая монтирах кутия, ламаринка, и фланец на място, но ми хареса как стана. Няма да се плашиш! :mrgreen:

Потребителски аватар
peshonp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peshonp » Съб 24 апр 2010 20:23

Ами риск или не,вземам и един притискателен диск и...да видим :)

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Съб 24 апр 2010 20:34

Колега сетих се, като свалиш кутията измери какъв ход ти прави пръта и потърси данни какъв ход трябва да прави, след това търси притискателен диск. И другото, да не си обърнал онзи централния диск с нита, макар че при моя съединител нямаше начин да се обърне. :roll:

Потребителски аватар
peshonp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peshonp » Нед 25 апр 2010 20:22

Днес смених и притискателния диск и...заспа работата :) егати и случките имам с моето голфе. :)

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Пон 26 апр 2010 2:23

Ами така е, икономията често е лъжлива. Аз преди смяната на моя се консултирах с приятел, който е доста запознат (продава части) и той ми каза, че нерядко става така.

Потребителски аватар
peshonp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peshonp » Пон 26 апр 2010 14:53

Е,добре че майстора е свестен,че не ми взе пари за второ сваляне... иначе си разбира от работата,ама да ми спести пари...не си спести труд :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”