теч през челния прозорец
- lachizar
- Автомобил:
- Двигател:
теч през челния прозорец
Здравейте колеги.. Даите съвет с какъв силокон даси оплътня челния прозорец?
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: теч през челния прозорец
С джамджийски
Ама аз бих предпочел да го закарам да го направят професионално
Впрочем - за технически питания по-подходящи са техническите подфоруми, не ОФФ-Други
Ама аз бих предпочел да го закарам да го направят професионално
Впрочем - за технически питания по-подходящи са техническите подфоруми, не ОФФ-Други
Ти хубаво би предпочел, но пита той за неговата кола, извинете че се заяждам господин модератор.
Това е доста елементарна операция, стига течът да е локализиран. Цялостно сваляне на стъклото може и да го озори.
Сериозно, колкото по-як силикон намериш, по-добре, дори с широко рекламираното от мен лепило Moment на Henkel ще стане доста здраво.
Това е доста елементарна операция, стига течът да е локализиран. Цялостно сваляне на стъклото може и да го озори.Сериозно, колкото по-як силикон намериш, по-добре, дори с широко рекламираното от мен лепило Moment на Henkel ще стане доста здраво.
- lachizar
- Автомобил:
- Двигател:
Нов съм тука и за прърви път пиша тема
Аз ходих на майстор той какво прави нищо не направи..Уплътниго и забравил една дупка и то точно от там просмуква.. А пък аз съм много зле с личното време и няма кога пак да има при този така наречен майстор
Аз ходих на майстор той какво прави нищо не направи..Уплътниго и забравил една дупка и то точно от там просмуква.. А пък аз съм много зле с личното време и няма кога пак да има при този така наречен майстор
- radotom
- Модератор

Zlobomir написа:Ти хубаво би предпочел, но пита той за неговата кола, извинете че се заяждам господин модератор.![]()
Ти 'убуу, че се заяждаш, и пак хубаво какво аз предпочитам, ама... да ти кажа ли, че собственоръчно си наплесках полвината стъкло в горната му част с червен силикон точно за да спра и аз подобен теч?!
Ама си личи!
Това е и причината за предпочетанията ми, отделно, че знам и как изглеждат уплътненията на Г4 и колко ще е грозно, ако не се направи качествено
Относно тоя 'майстор' - ами пари си дал, колега! Редно е да си довърши работата!
Все пак - както казва Злобомир - ако е малък и тесен процеп - Хенкела че свърши добра работа
Ако е по-широчък процепа има опасност лепилото да се стече и да направи петно на вътрешния таван.
Тогава по-добре моя вариант - силикон. Най-нормален, от тубичка, дето се ползва и за гарнитури на двигатели
Силикона се нанася гладко, изчаква се 3-5 минути леко да дръпне и с парцалче, най-добре копринено, напоено със спирт, се заглажда с пръст
Защо със спирт - ами не знам. Казаха ми го - пробвах - стана
- lachizar
- Автомобил:
- Двигател:
Да малко остана точно на ъгалчето от лявата страна на Г-образното... иначе станалата част майстора го е направил. Този силокон на Момент кой точно да взема то има няколко вида.. Благодаря.. 
Или кой е този силон за гарнитурите и двигателите?
Или кой е този силон за гарнитурите и двигателите?
- radotom
- Модератор

lachizar написа:Или кой е този силон за гарнитурите и двигателите?

Само дето моя е червен, защото колата ми е червена
- lachizar
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси.. 
Moment не е силикон, а подобрен хелметекс. Обаче не се стича, затова пък има цвят на сопол, с извинение.
А за силикон има си черен или безцветен.
Има и черен високотемпературен силикон.
А за силикон има си черен или безцветен. - lachizar
- Автомобил:
- Двигател:
какво последно да ида утре да си купя? 
- radotom
- Модератор

Е джамджийски, де!
Това чудо пак е някакъв вид силикон, но нормалния силикон, който аз съм показал се води херметик, а не лепило.
Джамджийския е с подобрени лепилни свойства някакъв, не съм компетентен за него конкретно. Но залепва адски здраво, еластичен е и при опита ми да го отлепя (лепвах друго, не стъкло, за проба) не се отделяше от повърхностите, а се късаше самия той и то доста трудно.
Конкретно този, който пробвах, беше светлосив на цвят.
Предполагам, че Moment-а, за който говори Злобо с ТАНКА (виж аватара му
) е нещо подобно 
Това чудо пак е някакъв вид силикон, но нормалния силикон, който аз съм показал се води херметик, а не лепило.
Джамджийския е с подобрени лепилни свойства някакъв, не съм компетентен за него конкретно. Но залепва адски здраво, еластичен е и при опита ми да го отлепя (лепвах друго, не стъкло, за проба) не се отделяше от повърхностите, а се късаше самия той и то доста трудно.
Конкретно този, който пробвах, беше светлосив на цвят.
Предполагам, че Moment-а, за който говори Злобо с ТАНКА (виж аватара му
) е нещо подобно Re: теч през челния прозорец
Не, Moment-a е както казах доста подобрен Хелметекс, еластично лепило, което запепва към почти всичко, прочети на опаковката дали и за стъкло. Цветът обаче си е кофти за Голф 4, ако е на място където се вижда, иначе на ТАНКА спрях теч след външно намазване върху боята при две срещащи се ламарини (заден ляв калник, под стопа отзад и над бронята, стичаше в багажника). Вчера тествах на дъжда.
При джамджийския силикон ме притеснява, че автомобилен прозорец се загрява много повече, и въобще всички атмосферни условия.
Има и едно друго решение, не знам произвежда ли се още, и то българско - "Херметик", вишнево-червен. Бензиноустойчив, маслоустойчив, устойчив на налягане. 
При джамджийския силикон ме притеснява, че автомобилен прозорец се загрява много повече, и въобще всички атмосферни условия. 
- lachizar
- Автомобил:
- Двигател:
ще пробвам пък ако не стана леко някакси стъклото щесе счупи и каското ще вземе ново 
lachizar написа:ще пробвам пък ако не стана леко някакси стъклото щесе счупи и каското ще вземе ново
И същия майстор ще го сложи и...
- lachizar
- Автомобил:
- Двигател:
и после може този път да вдигна скандал 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”