Здравейте, колеги, предстои ми смяна на двигатела, защото моя се прецака.Искам да попитам дали ще стане моето ГНП на новя двигател и трябва ли по специални настройки освен да го наглася на белези.
Колата ми е ГОЛФ 1,9 ТД ААЗ мотор.
Благодаря, предварително!

Местене на ГНП
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Местене на ГНП
danii написа:Няма настройки слагаш и бягаш.
Има само един шлиц в оста които трябва да уцелиш елементарно е аз покрай мойте проблеми видях за какво иде реч.Успех с новия мотор
-
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
Колега има настройки.
Това със щифта е така, но при положение че сменяш ремъка и ти е направена центровка на помпата.
Самата помпа може да се върти в малък диапазон като се разхлабят болтовете и.За целта са направени елипсовидни канали на корпуса.
Центровка на помпата се прави с индикаторен часовник.Не е сложно но трябва да имаш часовника и да знаеш какво правиш.Затова ти препоръчвам да идеш на майстор който да ти направи центровка на помпата след като сглобиш всичко.
Това със щифта е така, но при положение че сменяш ремъка и ти е направена центровка на помпата.
Самата помпа може да се върти в малък диапазон като се разхлабят болтовете и.За целта са направени елипсовидни канали на корпуса.
Центровка на помпата се прави с индикаторен часовник.Не е сложно но трябва да имаш часовника и да знаеш какво правиш.Затова ти препоръчвам да идеш на майстор който да ти направи центровка на помпата след като сглобиш всичко.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Batmylen написа:danii написа:Няма настройки слагаш и бягаш.
Има само един шлиц в оста които трябва да уцелиш елементарно е аз покрай мойте проблеми видях за какво иде реч.Успех с новия мотор
Тука работата си е "чиста механика"-помпата е разпределителна..Миленски вече написал какво се прави,само зацепката с ремъка да се спази,сега ..ако се сваля и зъбното колело на помпата...ще мръднат центровките-ясно е.То по индикатор се вижда хода на плунжера и ако трябва се мести помпата по "бъбреците" на болтовете(данните за индикатора за моята са 0,9мм.,мисля на AAZ да са малко по-различни).Иначе..що да не стане!
-
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
Ако трябва да сме конкретни то за AAZ стойността е 0,85 мм прдварение по индикатор, но от това как е задал въпроса колегата ми става ясно че не е много в час и според мен няма смисъл да му обяснявам с подробности как се прави центровката, а директно го пращам при майстор.
Иначе да нещата са прости наистина, ако човек има елементарни познания по механика и има необходимите инструменти или пък има от къде да ги вземе(като мен).
Иначе да нещата са прости наистина, ако човек има елементарни познания по механика и има необходимите инструменти или пък има от къде да ги вземе(като мен).
Върни се в “Дизелови агрегати”