Неприятности с Пасат В3

Техническа и сервизна информация за Passat
dsm
Автомобил:
Двигател:

Неприятности с Пасат В3

Мнениеот dsm » Чет 15 апр 2010 13:45

Добър ден на всички колеги ! Поради факта, неможах данамера нищо подобно на моя проблем в търкачката пускам настоящата тема ,надявайки се с Ваша помощ да си оправим взаимоотношенията с моята Пасатка В3`90г.РП.Та от няколко месеца усетих ,че леко "носи" мислех си че от поледици после си помислих че от пясък на пътя ,повече се усещаше на завои.Есента смених предни амортисьри ,съответно надлежно си минах стенд.Сега /преди около 800-1000км/по препоръка на мастити местни майстори смених и задни амортисьри. Но проблема остава- при движение дори и с не много висока скорост усещам колата като на пясък сякаш плава,въобще -нестабилна.Немога да определя точно дали ми "бяга"предницата или ме "бута" отзад,но усещането е много неприятно и на моменти страшно. Особенно гадно е при преминаване през дупки-леко занася,и при страничен вятър.Според няколко майстори-видим проблем по ходова част съм нямал! Много моля за Вашата помощ,че съвсем загубих удоволствие да я карам

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Re: Неприятности с Пасат В3

Мнениеот vasilb » Чет 15 апр 2010 14:17

Реглажът да не са ти го правили с конец и тежест в единия накрай? Иди да я видят с модерна техника, защото щом казват, че няма механичен проблем това означава, че проблемът е в настройките! При мен имаше отклонение в едното предно колело с около градус и воланът стоеше поне 20 градуса наклонен, завиваше и се въртеше по-трудно и дърпаше на една страна! Новите амортисьори какви са и каква марка, защото може да е и от тях и особено задните?

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Чет 15 апр 2010 15:48

Такива са симптомите при "скъсани ботуши" (задни ) ,ако си с еднакви гуми и всичко по окачването е здраво.

lacezarasia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lacezarasia » Чет 15 апр 2010 16:59

също може да погледнеш съосието. ако имаш крив заден мост носи при преминаване през дупки или от лед на твърд асфалт.

dsm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dsm » Чет 15 апр 2010 20:51

Това за "ботушите" не го разбрах.Стенда го правиха уж много опитни и със сноснатехника майстори . Доста съм склонен да мисля че има резон в идеята за "крив" заден мост ,но как да съм сигурен т.е. как да го установя и как се оправя това.

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Чет 15 апр 2010 20:51

Сееща задница-амортисьори + тампони на задния мост...то друго няма за смяна отзад=около 240лв само частите :banana

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Чет 15 апр 2010 20:56

Тампони на задния мост - такова е чувството. Шофера усеща колата с гърба си според изследванията. Приготви си 80-100-120лв тампони с труда и си ок. Вземи си Boge ако намериш. На мен ми казаха за тампони (на задния мост) че има проблем именно на реглажа, така че не се предоверявай на тези дето си ходил, след като не са го открили.

Поздрави.

Потребителски аватар
kirqka79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirqka79 » Чет 15 апр 2010 22:26

колега сменяй селеновите втулки на задния мост и всичко ще е ок,аз това упражнение го направих(не аз де, в сервиз) и сега е супер устоичива колата,иначе и на мен ми сееше и ми тропаше отзад.за части дадох 36лв и смяна 40лв

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пет 16 апр 2010 11:22

Селенови втулки = тампоните на моста, нали така?

Потребителски аватар
ivo penkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo penkov » Пет 16 апр 2010 11:25

dj_tuhla написа:Селенови втулки = тампоните на моста, нали така?

Точно така.

dsm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dsm » Съб 24 апр 2010 10:47

БЛАГОДАРЯ ВИ КОЛЕГИ за отговорите. Но какво се оказа- след ходене при различни майстори с твърдението ,че ми са за смяна тампоните на задния мост,след много "пробни кръгчета" от различни майстори и много опитни шофьори стигнаха до извода че при предишна смяна на маншоните на рейката,са ми обрали целия луфт исе при най малката неравност се получава хлъзване в странична посока.Отделно при завиване се получаве нещо като презавиване. Та да Ви питам дали проблема ми може да е точно в либсата на луфт на волана .

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Нед 25 апр 2010 14:22

При всичко изправно не трябва да имаш луфт :idea: Реглажът май не е направен както трябва! :roll:

dsm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dsm » Нед 25 апр 2010 20:25

:banghead:Продължавам да ходя из форума с търсачката. Чудя се дали не ми е поблема в либсата на луфт и/или износени тампони на рейката :horror: Изникват ми такива едни идеи, които не мога сам да установя.

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Пон 26 апр 2010 11:56

Лошо... Да не ти е прецакана рейката.То така е опасно да се кара.Ако идваш в Пловдив не минавай по Васил Априлов от кръст.на рест.Стадиона до кино Гео Милев направо ще се разсипеш..... :063:За мен това е маршрут за тестване на окачването.И на пломбите :lol:

dsm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dsm » Пон 26 апр 2010 16:37

ulipet написа:Лошо... Да не ти е прецакана рейката.То така е опасно да се кара.Ако идваш в Пловдив не минавай по Васил Априлов от кръст.на рест.Стадиона до кино Гео Милев направо ще се разсипеш..... :063:За мен това е маршрут за тестване на окачването.И на пломбите :lol:

Това не е лие уличата покрай Медицинския уверситет? Минавалсъм от тав - чувствах се като на родео :twisted:

Върни се в “Passat”