Съд за улавяне на маслените пари от картерните газове:
http://www.topspeed.bg/catalog.php?cid=233
Поздрави.
Почистване на всмукателни колектори+изолиране на EGR(снимки)
- mltz
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Почистване на всмукателни колектори+изолиране на EGR(снимки)
Колеги, искам да попитам, като запуша вакуум маркуча на ЕГР-а само за проба трябва ли да запушвам с нещо отвора на самия клапан(отвора който ще остане след изваждането на маркуча)?Колата е Пасат 1.9ТДИ 90к.с. 1Z!
- mltz
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отоговора.А с какво да го затапя там само за проба? Иначе с ламаринка ми е ясно.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
имам въпрос към по знаещите и запознатите - защо не е препоръчително механичното изолиране на егр-а при двигателите помпа дюза ,а само софтуерното ?
така и така разчарколясвам колата за да почиствам колектрори и всичко останало по всмукателната система и се чудя дали да не го затапя направо
имам чип и доколкото знам ми е изолиран посредством чипа - дали по този начин егр-а затваря напално ? идеи ?
поздрави
така и така разчарколясвам колата за да почиствам колектрори и всичко останало по всмукателната система и се чудя дали да не го затапя направо
имам чип и доколкото знам ми е изолиран посредством чипа - дали по този начин егр-а затваря напално ? идеи ?
поздрави
- batteto.1984
- Автомобил:
- Двигател:
Peteff написа:имам въпрос към по знаещите и запознатите - защо не е препоръчително механичното изолиране на егр-а при двигателите помпа дюза ,а само софтуерното ?
поздрави
Дам и на мен ми е интересно дали е нужно да се затапва механично и аз съм с ПД 115 AJM и имам чип .
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
явно митовете са големи а никой не знае защо не е препоръчително при помпа дюза затапването
после може да пусна снимки при мен какво се получи
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Peteff написа:явно митовете са големи а никой не знае защо не е препоръчително при помпа дюза затапването
Няма такова нещо. Затапвайте смело и карайте.
Ако някой е против затапването на ЕГР-а на ПД нека напише някой ред да докаже.
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Защото няма как да излъжеш компютъра че всичко е ОК и лампата за грешка в двигателя си светва колкото и пъти да я чистиш. Карах 2 месеца така и пробвах всякакви варианти-НЕ СТАВА.
За щастие не бях сложил ламарина и не се наложи да разглобявам отново (впрочем не виждам смисъл от ламарина при положение че пружината на ЕГР-а е толкова силна, че бе з вакуум не виждам как ще се отвори).Върнал съм оригиналното положение като само съм намалил действието на ЕГР-а.
П.П. Ако не ми вярвате пробвайте все пак де....

- esto
- Автомобил: caddy ecofuel
- Двигател: BSX
neon написа:Защото няма как да излъжеш компютъра че всичко е ОК и лампата за грешка в двигателя си светва колкото и пъти да я чистиш. Карах 2 месеца така и пробвах всякакви варианти-НЕ СТАВА.За щастие не бях сложил ламарина и не се наложи да разглобявам отново (впрочем не виждам смисъл от ламарина при положение че пружината на ЕГР-а е толкова силна, че бе з вакуум не виждам как ще се отвори).Върнал съм оригиналното положение като само съм намалил действието на ЕГР-а.
има начин
- neon
Тогава моля да бъдеш така любезен да обясниш как става това. 

- esto
neon написа:Тогава моля да бъдеш така любезен да обясниш как става това.
начина е чрез ремапване,на компа му се казва да не отчита грешка.може да ти го направи всеки правещ чиптунинг.
- neon
esto написа:neon написа:Тогава моля да бъдеш така любезен да обясниш как става това.
начина е чрез ремапване,на компа му се казва да не отчита грешка.може да ти го направи всеки правещ чиптунинг.
Ъ! Е нали говорим сам да си го направиш!?

- esto
и аз искам,но до сега съм открил само временен начин,като цяло по-знаещите нищо не казват-пазят тайната.
п.п.дори и отвреме на време да ми свети лампата,нищо не може да ме накара да си отпуша таз гадост AGR
п.п.дори и отвреме на време да ми свети лампата,нищо не може да ме накара да си отпуша таз гадост AGR
- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравеите колеги...!
Реших само да пестна линка и да не си играя да пускам снимки и в тази тема.
viewtopic.php?f=24&t=92081&start=45
Още малко и ще стане 1 месец от както съм с почистена геометрия на турбината,почистени колектори и затапен ЕГР.
Аз сложих тънка алуминиева ламаринка в горния край под клапана там температурата е по малка и не се вижда че има затапване..!
Закачих колата на ВАГ КОМ за да изчистя грешката на компа от "забиването" на турбото.
Друго нищо не съм докосвал по колата разхода на гориво е същия,колата пак си върви много добре.
Цялата процедура ми отне около 6 часа.... не знаех от къде да започна и да действам сега предполагам,че ако се хвана за 3-4 часа ще съм готов
Успех на всички,който ще минават през тази процедура,не се замисляйте колата иска чист вуздух
Реших само да пестна линка и да не си играя да пускам снимки и в тази тема.
viewtopic.php?f=24&t=92081&start=45
Още малко и ще стане 1 месец от както съм с почистена геометрия на турбината,почистени колектори и затапен ЕГР.
Аз сложих тънка алуминиева ламаринка в горния край под клапана там температурата е по малка и не се вижда че има затапване..!
Закачих колата на ВАГ КОМ за да изчистя грешката на компа от "забиването" на турбото.
Друго нищо не съм докосвал по колата разхода на гориво е същия,колата пак си върви много добре.
Цялата процедура ми отне около 6 часа.... не знаех от къде да започна и да действам сега предполагам,че ако се хвана за 3-4 часа ще съм готов

Успех на всички,който ще минават през тази процедура,не се замисляйте колата иска чист вуздух

Върни се в “Дизелови агрегати”