Здравейте, може ли някой да ми каже какво означават следните грешки които ми дава климатроника?
1. Сервомотор напорна клапа - 04FA
2. Пневматичен прекъсвач за кл. уредба - 0318
При стартиране дисплея на климатроника премигва няколко пъти и след това се оправя, но не ми включва перката, а и мисля че не охлажда.
проблем с климатроник на Б 5.5
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: проблем с климатроник на Б 5.5
втората грешка мисля че я даваше когато няма фреон.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: проблем с климатроник на Б 5.5
04FA -> проблемо с ел.моторчето за управление на клапата за вътрешна циркулация - оказва се доста проблемно понеже това е n-тия Пасат с такъв проблем.Или е самото моторче,или проблема си е механичен по самата клапа.В редките случаи на удряни от дясно коли,са му скъсани и кабелите.
0318 -> датчик за налягането на фреона в системата - или няма фреон (налягане под 2 бара) или датчика не отчита правилно налягането т.е. не работи и трябва да се сменя.
Ако имаш време и възможност няма проблем да докараш колата и да видим какво се случва с фреона и.За моторчето,ако се стигне до смяната му,трябва да се сваля таблото на колата,понеже има два болта,които е невъзможно да се свалят на място (точно на 1см от колонката на вратата са).Иначе причината да ти примигва дисплея е в тази грешка за фреона.Това е индикация,че има грешка,която е съществена (иначе само си ги записва без да индикира).
Успех!
0318 -> датчик за налягането на фреона в системата - или няма фреон (налягане под 2 бара) или датчика не отчита правилно налягането т.е. не работи и трябва да се сменя.
Ако имаш време и възможност няма проблем да докараш колата и да видим какво се случва с фреона и.За моторчето,ако се стигне до смяната му,трябва да се сваля таблото на колата,понеже има два болта,които е невъзможно да се свалят на място (точно на 1см от колонката на вратата са).Иначе причината да ти примигва дисплея е в тази грешка за фреона.Това е индикация,че има грешка,която е съществена (иначе само си ги записва без да индикира).
Успех!