В5.5 - проблем със спирачките

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Tedo-
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

В5.5 - проблем със спирачките

Мнениеот Tedo- » Вто 27 апр 2010 19:47

От известно време имам проблем със спирачките - педалът е ту мек, ту твърд... Няколкократно имах проблем със светване на ЕСП-лампата и "пружинката" на подгрева (която е и сигнализатор за сервизен проблем)... Преди време смених стоп машинката (даваше грешка на комп. диагностика), но пак го има проблема с променливото действие на сп. педал :talk:

От доста време се каня да погледна дали не ми събира вода във ваната между мотора и предното стъкло и не ми се вярваше да има, защото е на сравнително малко км и е гаражен... Да ама не! Малоумието на германските инженери е бляснало с пълна сила в тоя детайл от пасата... Да ги питаш за какво са тия тъпи капачки!? При проба с кофа вода, нито капка не се изцеди на асфалта... Махнах кората и се вживях в ролята на гинеколог - след жестоко тъпчене на дясната ми ръка, накрая напипах скапаните "гумички" и ги "дефлорирах"... изтече сумати вода... даже налях още една кофа да се поизмие тиняка...

Явно сервото е засмукало вода и оттам ми идва проблема със спирачките... Дайте идея какво може да е станало точно... Гледам, че сп. течност е намаляла - опитах се да долея, но има някаква джаджа на гърловината и почти нищо не влиза... А нивото е на "мин".

Потребителски аватар
dmcdjveli
Автомобил:
Двигател:

Re: В5.5 - проблем със спирачките

Мнениеот dmcdjveli » Вто 27 апр 2010 21:36

Отиди във сервиз на VW да ти сменят спирачната течност с нова. Закачат ти колата на стенд и сменяват течността под налягане за да се прочисти добре и после сипват новата, пак под налягане за да се тества системата и ти се обезвъздушава перфектно. Аз го направих вече и за сега съм доволен.

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Сря 28 апр 2010 8:41

dmcdjveli написа:Отиди във сервиз на VW да ти сменят спирачната течност с нова. Закачат ти колата на стенд и сменяват течността под налягане за да се прочисти добре и после сипват новата, пак под налягане за да се тества системата и ти се обезвъздушава перфектно. Аз го направих вече и за сега съм доволен.

Цена на процедурата.

Потребителски аватар
dmcdjveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmcdjveli » Сря 28 апр 2010 21:02

Спирачни маркучи (предни) - 27,92лв.
спирачна течност 1л. - 11,66лв.
спирачна течност смяна - 22,50лв.
спирачна система обезвъздушаване - 13,50лв.

Потребителски аватар
Tedo-
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tedo- » Чет 29 апр 2010 19:35

Проблемът май не е толкова елементарен като смяна на сп. течност и обезвъздушаване... днес са премерили сп. течност с уред и е в нормите (не съдържа вода)... Остана да обезвъздушат и да се пробва пак - утре

Потребителски аватар
Tedo-
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tedo- » Пет 30 апр 2010 19:45

както се и предполагаше, проблемът (за пореден път при мен) се оказа типичен за модела - спукан щуцер на помпата на сервото... Залепихме го, да видим дали ще мине номера или ще се купува цЕла помпа :screwy :applause:
това ми е 4-ти непредизвикан с нищо дефект по колата... и за всеки от тях се оказва, че бил често срещан при модела :beat_butt2 Предишните бяха спукан маркуч на турбото към интеркулера (178лв), стоп машинка (45лв) и охладител на маслото (360лв)... Заради последния ми беше влязло 1.5л антифриз в маслото... и тогава съфорумците "посъветваха" спукана глава или скапана гарнитура на главата death Добре, че колегата със сервиза е имал същия проблем на негов бивш ТДИ мотор на В5-ца... Иначе кат нищо можеше да цепна мотора (на 100 хиляди км беше тогава) :horror:

Потребителски аватар
Tedo-
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tedo- » Съб 08 май 2010 19:49

някой колега знае ли дали може да се смени само щуцер на спир. помпа (а не цяла помпа)?...

Потребителски аватар
joro^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro^ » Нед 09 май 2010 0:36

И мен ме интересува, колега за щуцер говориш за този ,който излиза там от към тандем помпата, към сервото или :roll: .На мен ми е твърд педала, като я запаля, докато не поработи малко на по високи обороти, след това няма проблеми но забелязах, че изпуска от там малко вакуум.

Потребителски аватар
Tedo-
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tedo- » Нед 09 май 2010 16:07

да, за същия... и при мен първо започна от 1-2 години с втвърдяване на педала докато е загасен мотора (нормално има достатъчно вакуум да задържиш колата на място докато запалиш, а при мен 2 от 3 пъти педала ставаше корав и ако не е дръпната ръчната, не можеш я удържа и на минимален наклон) Сега ту работи нормално, ту омеква педала, ту се втвърдява... Сега да минат празниците и ще видим какво ще се прави...

Върни се в “Passat”