Задна лагер-главина на
-
- Автомобил:
- Двигател:
Задна лагер-главина на
Здравейте, от известно време се появи един шум идващ от задна дясна гума - нещо подобно на свистене и стържене метал в метал. Особено се засилва когато колата се движи в завой. Когато вдигна тази гума и завъртя колелото не се чува нищо няма и луфт. Предполагам че задната лагер главина се е скапала. След като я свалих видях, че е като капсулована. Питането ми е дали този възел подлежи на ремонт, дали могат да се сменят лагерите или директно се сменя цялата част. Ако се сменя цялата част какво бихте ме посъветвали да взема - като марка и от къде. Предполагам има доста ментета. И дали е удачно като се е скапало на едното колело да се сменят и на двете направо. Ще бъда благодарен ако някой сподели опита си.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Задна лагер-главина на
Колега, а за каква кола става въпрос?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
От друга тема на колегата:
bdyankov написа:Само да доуточня, модела е В5 - 1998 с дискови спирачки.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е В5 -не се ремонтира и не се регулира.Сменя се като цял възел,обаче ако някой може да ми каже означението на главината по каталога на SKF,ще му бъда безкраино благодарен 

-
- Автомобил:
- Двигател:
http://www.euro07.bg/catalog/catalog.ph ... Car&id=132 Това трябва да е въпросната главина.http://www.euro07.bg/uploaded/article_images/97950.jpg
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колата е VW Passat 1,9 TDI 1998 год. Ако някой има опит нека да сподели с какво е добре да се смени чувал съм че на Optimal нещата не са много качествени, а според мен този възел е доста отговорен.