Малко техническа помощ за новия ми голф 3 :)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
kitty_orange
Автомобил:
Двигател:

Малко техническа помощ за новия ми голф 3 :)

Мнениеот kitty_orange » Сря 28 апр 2010 10:56

Здравейте! Купих си скоро голф 3 1.4 бензин, имам няколко неща за смяна и търся хора , които имат такива коли за мнения и съвети!
Плата на тавана ми беше отлепен, при опит на предишния собственик да го залепи, тог го залепи , но във вид на баница... Колко струва това да се оправи, трябва ли нов плат и къде мога да си го направя?
Смяна на съединител за такава кола колко върви, защото моя май е заминал и отделя много високо, а даже вчера за секунди и залепна като чели..?!
Волана няма хидравлика и при каране това не е проблем , но при паркиране е доста тегаво... Знам, че попринцип се слага хидравлика, колко би ми струвала и има ли смисъл?
Предните ми тампони са за смяна, а май и задните, знам че са около 30 лв? толкова ли са наистина?
Трябват ми и някои дребни части ако някой има... :
- заден ляв стоп, пепелник, огледала (по-скоро само стъклата), жабка ...
- газова уредба - 20 литра, по-голама не ми е необходима, както и да ми кажете колко излиза една газова (дори 2ра ръка), заедно с изпарители и филтри + монтаж, колко горе долу излиза?
БЛАГОДАРЯ ВИ, предварително! Ще очаквам отговорите ви! :) :oops:

Потребителски аватар
mladen90
Автомобил: Golf MK3
Двигател: 1.6 ABU

Re: Малко техническа помощ за новия ми голф 3 :)

Мнениеот mladen90 » Сря 28 апр 2010 12:30

Моята газовата уредба е 30л., италианска и беше 450лв. в Пловдив. Само, че съм чул, че има стари майстори, които свързват маркучите от и към изпарителя по един начин, а други - по друг начин. И това има значение, защото моята уредба са я слагали тия старите майстори и зимата парното много бавно загрява иначе няма други проблеми :)

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Сря 28 апр 2010 12:34

Миналата година сменях таван. За изработка на нов /с нов плат/ вземат 60лв и още 20лв за демонтаж и монтаж, общо 80лв. Това в Пазарджик - тапицерско ателие до ДСК.
Съединител също съм сменял, но не помня колко беше,само за сваляне и качване на скоростната кутия труда беше 120лв.

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Сря 28 апр 2010 14:50

Купи си нов таван 30 до 40 лв вървят.
Не е задължително да е заминал съединителя понеже си с самореголиращо се жило за това отделя високо.Спри срещу бордюр дръпни ръчна палиш и държиш на 2500 оборота вкл 3 и почваш леко да отпускаш ако колата огасне си е ок, ако не пак същото само че на втора ако угасне е тругнал но има още малко живот в него, Ако не огасне първа и пак опит и ако пак не огасне в сервиза 180 съединител и 80 100 лв труд.
Не знам клаво си карал до сега .С какви гуми е колата ако си с по големи от 185 трудничко става .Наи ефтиния варянт е да се сменят тампоните на макферсона там има лагерчета дето се разбиват и за това може да е трудно.Една хидравлика е към 200 кинта и 100 за монтаж.Предните тампони на носача са 15 лв двата и 20 до 30 лв за смяна сложи си го по две .Задните са 30 и 80 лв труд става въпрос за тези на моста.Втора употреба газова 150 лв но рядко са с евро сонда така че си сложи 70 кинта евро сонда и 100 до 150 монтаж.Нова 320 турска и пак същите пари монтаж.20 литра е малка бутилка ще сипваш 16 литра газ а в град като софия това са 120 до 135 кл на дълго с галене 200 км на мен лично не ми харесва на 3 дена на газостанцията.

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Чет 29 апр 2010 1:59

Относно хидравликата на волана, отскоро имам база за сравнение, не си струва според мен. :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”