Здравейте колеги,
От няколко дни имам проблем с пръскалките на чистачките на предното стъкло.Отначало работеха от време на време,но сега вече не работят хич.Проверил съм бушона и кабелите за пръскалките(тези под предното табло).Мисля,че проблема е счупена кабелна обувка или прекъснат кабел,долу при казанчето за вода.Някой свалял ли го е ,да ми даде съвети и напътсвия???
Проблем с пръскалките на чистачките на Т3 / 1.6 дизел
-
- Автомобил:
- Двигател:
- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
Re: Проблем с пръскалките на чистачките на Т3 / 1.6 дизел
DER SCHLAUCH написа:Здравейте колеги,
От няколко дни имам проблем с пръскалките на чистачките на предното стъкло.Отначало работеха от време на време,но сега вече не работят хич.Проверил съм бушона и кабелите за пръскалките(тези под предното табло).Мисля,че проблема е счупена кабелна обувка или прекъснат кабел,долу при казанчето за вода.Някой свалял ли го е ,да ми даде съвети и напътсвия???
Сваля се елементарно, три болчета с ключ 10.Помпичката е на самия резервоар, вземи един мултицет и провери дали стига ток до моторчето.
-
- Автомобил:
- Двигател:
МЕРСИ МНОГО ЗА СХЕМАТА.При мене не е с ключ номер 10 а с някакъв щестограм,с който ще бера ядове защото е изяден от ръжда и май ще хващам флекса за да пиля главите и да подменям със свестни болтове.Ток съм сигурен,че стига до там... те работеха до преди седмица,но ще му сложа мултицета за всеки случай.Чудно ми е дали това казанче има някакъв вид преливник,защото при мене в един момент почва да тече водата на земята, явно в горното положение при гърлото или има преливник да не прелее в купето или е пукнато.Захващам се за работа 

- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
DER SCHLAUCH написа:МЕРСИ МНОГО ЗА СХЕМАТА.При мене не е с ключ номер 10 а с някакъв щестограм,с който ще бера ядове защото е изяден от ръжда и май ще хващам флекса за да пиля главите и да подменям със свестни болтове.Ток съм сигурен,че стига до там... те работеха до преди седмица,но ще му сложа мултицета за всеки случай.Чудно ми е дали това казанче има някакъв вид преливник,защото при мене в един момент почва да тече водата на земята, явно в горното положение при гърлото или има преливник да не прелее в купето или е пукнато.Захващам се за работа
Преличник нямаш, ама номер 9 на схемата е един гуме пръстен който се явява уплътнител между тръбата за наливане и казанчето.Може да го няма или да я напукан и от там като налееш над нивото на казанчето да изпуска.Другия вариант е да изпуска от гуменото уплътнение на помпичката, и то е на подобен принцип.Времето е топло, сваляй и прави профилактика

-
- Автомобил:
- Двигател:
Трябва да ти кажа,че си прав.Тече течност за чистачки от всички страни, като фонтаните на НДК едно време, и май е уплътнението номер 9.Е нормално е, то е на близо 30 години ,от камък да е ще се напука:-)
Мерси много за схемата защото в ръководството го няма, точно този момент с казанчето показан, а мразя да отварям нещо насляпо или да не знам какво правя като ремонтирам
Мерси много за схемата защото в ръководството го няма, точно този момент с казанчето показан, а мразя да отварям нещо насляпо или да не знам какво правя като ремонтирам

-
- Автомобил:
- Двигател:
Свалих го.Здраво е,помпичката и тя бачка,уплътнението и е здлаво.Можеш ли да ми кажеш жиците от номер 17 нагоре къде точно отиват. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Взе ми се здравето докато оправя пръскалките.Свалих цялото казанче и го измих(от вътре излезе какво ли не).Пуснах помпичката на 12 волта да я видя... бачка си перфектно.Купих уплътнение за казанчето (там където влиза гърловината която отива в купето за наливане на течността).Взех и нов маркуч(защото моят беше снаждан и излизаше почти под 90 градуса нагоре от щуцера на помпичката за чистачките).Снадих го.И пръскалките продължаваха да се бачкат от време на време.Свалих цялата система казанче ,с включени ток и маркуче, да видя от къде е проблема. Точно бях намислил да режа и сменявам жицата за тока(номер 17 нагоре на схемата) на ел.помпичката и видях от къде е проблема.Оказа се,че ключа за пръскалките при кормилото не е давал хубав контакт.Там има две метални плъстинки,които се допират при дърпане към кормилото на ръчката за чистачките.Освен това с времето тези пластини се бяха изкривили, на към външните им страни, и дори да допрете с дърпане ръчката до кормилото - те не правят контакт.Огънах ги съвсем леко и внимателно за да правят лесно контакт.Сега всичко и ок.Цялото това упражние ми отне доста време и около 10-15 качвания на казанчето.Благодаря за полезните съвети и най-вече схемата.