Поредната гавра на КАТ - посред бял ден

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
palikari
Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
Двигател: BMM-2006

Re: Поредната гавра на КАТ - посред бял ден

Мнениеот palikari » Чет 29 апр 2010 18:57

За съжаление ПТП-тата се превърнаха в търгове с тайно наддаване.Лошото е когато го води полицай или подобен под прикритие.

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Чет 29 апр 2010 18:57

!!! Може би !!!...кръговото на Панаира...
защото булеварда "на 9 часа" е "България"...
Кой е виновен няма да коментирам, защото достатачно са
се разпалили другите коментатори
(не ми се спори), но това за свидетела на "СантаФето",
който всъщност не е никакъв свидетел е наистина педе**сия :не:

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Чет 29 апр 2010 19:02

palikari написа:Законовото основание е лицето,което е консултирало полицайте.А всеки, според който автомобил 1 има вина за ПТП-то, трябва да си върне книгата в КАТ.

колега ти когато тръваш да излизаш от кръгово движение продължаваш да завиваш на ляво или започваш да се движиш направо!полицаят много правилно го е нарисувал на акта и спрете пишете вече кой е виновен че сте смешни !
на този автомобил номер едно може да му тръснат акт и затова че се престройл неправилно и създава предпоставка за ПТП!
аз лично съм попадал няколко пъти в същата ситуация за щастие без удар но на кръгово с две ленти и досега всички като вас дето тук спорите че номер едно е прав са ми се извинявали!помислете малко поставете се в ситуацията и ще разберете че съм прав!

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 29 апр 2010 19:03

1. Възражение на акта в тридневен срок до Н-к на РПУ от което са въпросните служители съставили акта. Може по пощата с обратна разписка или директно в КАТ деловодство, срещу което му издават входящ номер с една бележчица.
2. Изчакване или до излизане на НП или до отмяна на акта. Ако жалбата е написана разбираемо до началника и той се усети - може да отмени акта, защото после в съда неговия гъз ще се пече.
3. Ако все пак излезе НП - обалване на НП в седемдневен срок от получаването му - Чрез КАТ /където е издадено/ до Съда по местопроизшествие.
Жалби примерни има във форума.
Успех на номер 1.

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Чет 29 апр 2010 19:05

Шофьорската ми книжка е от 30г и досега нямам акт от КАТ.
Продължавам да твърдя, че:
>Автомобил No1 е виновен логически за инцидента
>Чертежа от протокола се различава от чертежа, нарисуван от колегата.
>Автомобил се кара с мисъл, особено в града
>Престрояването е преди кръговото е важно и сигнал за другите участници е движението
>Автомобил номер1 при положение, че не се отклонява през първия изход, след това не отклонява през втория изход какво прави в най дясната лента!
>Мирише ми, както казва колегата, на малка гонка, в която не са се разбрали кой накъде отива.
Членовете и алинейте, които се споменават, отдавна съм ги забравил. Карам по усет и преценка на ситуацията.

А посоченото доказателството за номера СА6363АХ, повиканият приятел, е за публиката. Много от Вас, които имат такива за 50лв купени номера, хулигани на пътя ли са?

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 29 апр 2010 19:12

Всичко е до маркировка:
http://roads.blog.bg/technology/2009/03 ... nas.315577

Последна промяна от group® на Чет 29 апр 2010 19:17, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Чет 29 апр 2010 19:13

kiril_bulgaria написа:Шофьорската ми книжка е от 30г и досега нямам акт от КАТ.
>Престрояването е преди кръговото е важно и сигнал за другите участници е движението
>Автомобил номер1 при положение, че не се отклонява през първия изход, след това не отклонява през втория изход какво прави в най дясната лента!

>Мирише ми, както казва колегата, на малка гонка, в която не са се разбрали кой накъде отива.
Членовете и алинейте, които се споменават, отдавна съм ги забравил. Карам по усет и преценка на ситуацията.

А посоченото доказателството за номера СА6363АХ, повиканият приятел, е за публиката. Много от Вас, които имат такива за 50лв купени номера, хулигани на пътя ли са?

:да:
При положение че пропуска две отклонения даже трябва да е в най-лява лента!

Потребителски аватар
titi7707

Мнениеот titi7707 » Чет 29 апр 2010 19:14

1z написа:

:да: аз това се опитвам да обясня от един час но няма кой да ме чуе!

mit777tim
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mit777tim » Чет 29 апр 2010 19:14

за всички които карат с много мисъл логика и карат без актове кои е виновен ?
New Bitmap Image.jpg

най-мразя да ми обесняват в коя лента съм карал и да се престроявам точно номер 2 трябва да мисли за това какво иска да направи и ако иска да завие трябва да се престрои в най-дясна лента в която няма опасност да удари някои като завива

Потребителски аватар
heimdal
Автомобил: VW Polo
Двигател: 1997

Мнениеот heimdal » Чет 29 апр 2010 19:18

-----
колега ти когато тръваш да излизаш от кръгово движение продължаваш да завиваш на ляво или започваш да се движиш направо!
-------

Колега, като начало се оглеждам преди да маневрирам. И ако до мен има го пропускам, намалявам и изчаквам! Което мисля е правилното и безопасното

----
полицаят много правилно го е нарисувал на акта и спрете пишете вече кой е виновен че сте смешни !
----
Това го пропускам направо

----------

Така а за най-ляво, ако си с предимство по чл.25 ал.2 защо джипа не го е оставил да се престрои и му е отнел предимството ?
И както написах - да намали и да изчака ?
на този автомобил номер едно може да му тръснат акт и затова че се престройл неправилно и създава предпоставка за ПТП!
----------
как реши че се е престроил неправилно ? Посочи къде му е нарушението по закон и правилник ?
конкретно.

-------
аз лично съм попадал няколко пъти в същата ситуация за щастие без удар но на кръгово с две ленти и досега всички като вас дето тук спорите че номер едно е прав са ми се извинявали!помислете малко поставете се в ситуацията и ще разберете че съм прав![/quote]
-------
извиняват се защото са били възпитани хора!

Колкото до престрояването - ела да караш в друг град и да не знаеш секциите да видим дали няма да си в дясната лента !!! бавничко и по-встрани!

Особено като не се спазват елементарните правила за предимство.
Повечето си мислят че като пуснат мигача са с такова !
Мислете преди да пишете. няма значение в коя лента е ...не е допуснат да се премести в по-лява, отнето му е предимство и след това отново ...този от дясно Е С ПРЕДИМСТВО!
полицаите са написали правилния член, само че там пише че джипа НЯМА ТАКОВА!
не правете собствени интерпретации като полицаите!

Потребителски аватар
titi7707

Мнениеот titi7707 » Чет 29 апр 2010 19:18

колега небъркай движение направо в две ленти и последващо престрояване и кръгово движение първо мисли и тогава давай схеми!
а що се отнася до това по кой член е написан акта найстина полицая е объркал и може да се оспорва акта!

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 29 апр 2010 19:19

1z написа:

viewtopic.php?f=60&t=57947&p=1860035&hilit=%D0%B2%D0%B4%D1%8F%D1%81%D0%BD%D0%BE#p1860035
Из закона за движение по пътищата:
Член 15: т.2, подточка 2:
Чл. 15. (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка, използва най-дясната свободна лента.

(2) Разпоредбите на ал. 1 не се прилагат и водачът на моторно превозно средство може да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните случаи:
1. на пътно платно с три и повече пътни ленти за движение в една посока, когато техният брой специално е обозначен с пътен знак;
2. в населените места, на пътно платно с две и повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка;* това правило не се прилага на автомагистрали и пътища, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост, по-голяма от 80 км/ч;

*пътната маркировка за обозначаване на ленти може да бъде единична прекъсната или непрекъсната.

mit777tim
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mit777tim » Чет 29 апр 2010 19:21

за всички важат едни и същи правила. щом съм в дясна лента тя е за направо и надясно. Това е.

Потребителски аватар
palikari
Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
Двигател: BMM-2006

Мнениеот palikari » Чет 29 апр 2010 19:22

Движението з най дясна лента в кръговото не те задължава да завиеш надясно по който и да е изход от него.Аз може да искам да обикалям цял ден,като ми омръзне пускам мигача и това вече означава,че ще завивам.А презумцията,че трябва да завия веднага щом съм в дясна лента е за вечно бързащите наглеци,които от средна лента правят десни завои.

Потребителски аватар
heimdal
Автомобил: VW Polo
Двигател: 1997

Мнениеот heimdal » Чет 29 апр 2010 19:24

@паликари :bowdown
тези дето казват кой къде и в коя лента трябва да бъде да прочетат

чл. 15 и чл 16

и да си върнат книжките доброволно :) някой го спомена...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”