Поредната гавра на КАТ - посред бял ден
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- palikari
- Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
- Двигател: BMM-2006
Re: Поредната гавра на КАТ - посред бял ден
За съжаление ПТП-тата се превърнаха в търгове с тайно наддаване.Лошото е когато го води полицай или подобен под прикритие.
- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
!!! Може би !!!...кръговото на Панаира...
защото булеварда "на 9 часа" е "България"...
Кой е виновен няма да коментирам, защото достатачно са
се разпалили другите коментатори
(не ми се спори), но това за свидетела на "СантаФето",
който всъщност не е никакъв свидетел е наистина педе**сия
защото булеварда "на 9 часа" е "България"...
Кой е виновен няма да коментирам, защото достатачно са
се разпалили другите коментатори
(не ми се спори), но това за свидетела на "СантаФето",
който всъщност не е никакъв свидетел е наистина педе**сия

- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
palikari написа:Законовото основание е лицето,което е консултирало полицайте.А всеки, според който автомобил 1 има вина за ПТП-то, трябва да си върне книгата в КАТ.
колега ти когато тръваш да излизаш от кръгово движение продължаваш да завиваш на ляво или започваш да се движиш направо!полицаят много правилно го е нарисувал на акта и спрете пишете вече кой е виновен че сте смешни !
на този автомобил номер едно може да му тръснат акт и затова че се престройл неправилно и създава предпоставка за ПТП!
аз лично съм попадал няколко пъти в същата ситуация за щастие без удар но на кръгово с две ленти и досега всички като вас дето тук спорите че номер едно е прав са ми се извинявали!помислете малко поставете се в ситуацията и ще разберете че съм прав!
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
1. Възражение на акта в тридневен срок до Н-к на РПУ от което са въпросните служители съставили акта. Може по пощата с обратна разписка или директно в КАТ деловодство, срещу което му издават входящ номер с една бележчица.
2. Изчакване или до излизане на НП или до отмяна на акта. Ако жалбата е написана разбираемо до началника и той се усети - може да отмени акта, защото после в съда неговия гъз ще се пече.
3. Ако все пак излезе НП - обалване на НП в седемдневен срок от получаването му - Чрез КАТ /където е издадено/ до Съда по местопроизшествие.
Жалби примерни има във форума.
Успех на номер 1.
2. Изчакване или до излизане на НП или до отмяна на акта. Ако жалбата е написана разбираемо до началника и той се усети - може да отмени акта, защото после в съда неговия гъз ще се пече.
3. Ако все пак излезе НП - обалване на НП в седемдневен срок от получаването му - Чрез КАТ /където е издадено/ до Съда по местопроизшествие.
Жалби примерни има във форума.
Успех на номер 1.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Шофьорската ми книжка е от 30г и досега нямам акт от КАТ.
Продължавам да твърдя, че:
>Автомобил No1 е виновен логически за инцидента
>Чертежа от протокола се различава от чертежа, нарисуван от колегата.
>Автомобил се кара с мисъл, особено в града
>Престрояването е преди кръговото е важно и сигнал за другите участници е движението
>Автомобил номер1 при положение, че не се отклонява през първия изход, след това не отклонява през втория изход какво прави в най дясната лента!
>Мирише ми, както казва колегата, на малка гонка, в която не са се разбрали кой накъде отива.
Членовете и алинейте, които се споменават, отдавна съм ги забравил. Карам по усет и преценка на ситуацията.
А посоченото доказателството за номера СА6363АХ, повиканият приятел, е за публиката. Много от Вас, които имат такива за 50лв купени номера, хулигани на пътя ли са?
>Престрояването е преди кръговото е важно и сигнал за другите участници е движението
>Автомобил номер1 при положение, че не се отклонява през първия изход, след това не отклонява през втория изход какво прави в най дясната лента!
>Мирише ми, както казва колегата, на малка гонка, в която не са се разбрали кой накъде отива.
Членовете и алинейте, които се споменават, отдавна съм ги забравил. Карам по усет и преценка на ситуацията.
А посоченото доказателството за номера СА6363АХ, повиканият приятел, е за публиката. Много от Вас, които имат такива за 50лв купени номера, хулигани на пътя ли са?
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Всичко е до маркировка:
http://roads.blog.bg/technology/2009/03 ... nas.315577
http://roads.blog.bg/technology/2009/03 ... nas.315577
Последна промяна от group® на Чет 29 апр 2010 19:17, променено общо 2 пъти.
- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
kiril_bulgaria написа:Шофьорската ми книжка е от 30г и досега нямам акт от КАТ.

При положение че пропуска две отклонения даже трябва да е в най-лява лента!
- titi7707
1z написа:kiril_bulgaria написа:Шофьорската ми книжка е от 30г и досега нямам акт от КАТ.
![]()

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
за всички които карат с много мисъл логика и карат без актове кои е виновен ?
най-мразя да ми обесняват в коя лента съм карал и да се престроявам точно номер 2 трябва да мисли за това какво иска да направи и ако иска да завие трябва да се престрои в най-дясна лента в която няма опасност да удари някои като завива
най-мразя да ми обесняват в коя лента съм карал и да се престроявам точно номер 2 трябва да мисли за това какво иска да направи и ако иска да завие трябва да се престрои в най-дясна лента в която няма опасност да удари някои като завива
- heimdal
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: 1997
-----
колега ти когато тръваш да излизаш от кръгово движение продължаваш да завиваш на ляво или започваш да се движиш направо!
-------
Колега, като начало се оглеждам преди да маневрирам. И ако до мен има го пропускам, намалявам и изчаквам! Което мисля е правилното и безопасното
----
полицаят много правилно го е нарисувал на акта и спрете пишете вече кой е виновен че сте смешни !
----
Това го пропускам направо
----------
Така а за най-ляво, ако си с предимство по чл.25 ал.2 защо джипа не го е оставил да се престрои и му е отнел предимството ?
И както написах - да намали и да изчака ?
на този автомобил номер едно може да му тръснат акт и затова че се престройл неправилно и създава предпоставка за ПТП!
----------
как реши че се е престроил неправилно ? Посочи къде му е нарушението по закон и правилник ?
конкретно.
-------
аз лично съм попадал няколко пъти в същата ситуация за щастие без удар но на кръгово с две ленти и досега всички като вас дето тук спорите че номер едно е прав са ми се извинявали!помислете малко поставете се в ситуацията и ще разберете че съм прав![/quote]
-------
извиняват се защото са били възпитани хора!
Колкото до престрояването - ела да караш в друг град и да не знаеш секциите да видим дали няма да си в дясната лента !!! бавничко и по-встрани!
Особено като не се спазват елементарните правила за предимство.
Повечето си мислят че като пуснат мигача са с такова !
Мислете преди да пишете. няма значение в коя лента е ...не е допуснат да се премести в по-лява, отнето му е предимство и след това отново ...този от дясно Е С ПРЕДИМСТВО!
полицаите са написали правилния член, само че там пише че джипа НЯМА ТАКОВА!
не правете собствени интерпретации като полицаите!
колега ти когато тръваш да излизаш от кръгово движение продължаваш да завиваш на ляво или започваш да се движиш направо!
-------
Колега, като начало се оглеждам преди да маневрирам. И ако до мен има го пропускам, намалявам и изчаквам! Което мисля е правилното и безопасното
----
полицаят много правилно го е нарисувал на акта и спрете пишете вече кой е виновен че сте смешни !
----
Това го пропускам направо
----------
Така а за най-ляво, ако си с предимство по чл.25 ал.2 защо джипа не го е оставил да се престрои и му е отнел предимството ?
И както написах - да намали и да изчака ?
----------
как реши че се е престроил неправилно ? Посочи къде му е нарушението по закон и правилник ?
конкретно.
-------
аз лично съм попадал няколко пъти в същата ситуация за щастие без удар но на кръгово с две ленти и досега всички като вас дето тук спорите че номер едно е прав са ми се извинявали!помислете малко поставете се в ситуацията и ще разберете че съм прав![/quote]
-------
извиняват се защото са били възпитани хора!
Колкото до престрояването - ела да караш в друг град и да не знаеш секциите да видим дали няма да си в дясната лента !!! бавничко и по-встрани!
Особено като не се спазват елементарните правила за предимство.
Повечето си мислят че като пуснат мигача са с такова !
Мислете преди да пишете. няма значение в коя лента е ...не е допуснат да се премести в по-лява, отнето му е предимство и след това отново ...този от дясно Е С ПРЕДИМСТВО!
полицаите са написали правилния член, само че там пише че джипа НЯМА ТАКОВА!
не правете собствени интерпретации като полицаите!
- titi7707
колега небъркай движение направо в две ленти и последващо престрояване и кръгово движение първо мисли и тогава давай схеми!
а що се отнася до това по кой член е написан акта найстина полицая е объркал и може да се оспорва акта!
а що се отнася до това по кой член е написан акта найстина полицая е объркал и може да се оспорва акта!
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
viewtopic.php?f=60&t=57947&p=1860035&hilit=%D0%B2%D0%B4%D1%8F%D1%81%D0%BD%D0%BE#p18600351z написа:kiril_bulgaria написа:Шофьорската ми книжка е от 30г и досега нямам акт от КАТ.
![]()
Из закона за движение по пътищата:
Член 15: т.2, подточка 2:
Чл. 15. (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка, използва най-дясната свободна лента.
(2) Разпоредбите на ал. 1 не се прилагат и водачът на моторно превозно средство може да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните случаи:
1. на пътно платно с три и повече пътни ленти за движение в една посока, когато техният брой специално е обозначен с пътен знак;
2. в населените места, на пътно платно с две и повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка;* това правило не се прилага на автомагистрали и пътища, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост, по-голяма от 80 км/ч;
*пътната маркировка за обозначаване на ленти може да бъде единична прекъсната или непрекъсната.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
за всички важат едни и същи правила. щом съм в дясна лента тя е за направо и надясно. Това е.
- palikari
- Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
- Двигател: BMM-2006
Движението з най дясна лента в кръговото не те задължава да завиеш надясно по който и да е изход от него.Аз може да искам да обикалям цял ден,като ми омръзне пускам мигача и това вече означава,че ще завивам.А презумцията,че трябва да завия веднага щом съм в дясна лента е за вечно бързащите наглеци,които от средна лента правят десни завои.
- heimdal
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: 1997
@паликари
тези дето казват кой къде и в коя лента трябва да бъде да прочетат
чл. 15 и чл 16
и да си върнат книжките доброволно
някой го спомена...

тези дето казват кой къде и в коя лента трябва да бъде да прочетат
чл. 15 и чл 16
и да си върнат книжките доброволно