Питане за щангичка на скоростите на Golf I

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Пет 03 сеп 2004 10:07

EXO написа:9-12 на 100 градско газ ми кара.

Hail! Направо ми върна вярата с това изказване. Аз засичах 16 на сто на газ - градско, ама ми е ясно че колата е далеч от оптималните настройки (А и нямаше пета). Проблема е че от четеното във съветите на сп. Автогаз заключих че първо трябва да се направи на бензин да върви като хората и после да се гласи газта. Та затова си кретам така.

Sime

и аз съм с единичка

Мнениеот Sime » Пет 03 сеп 2004 16:26

Какво да ви кажа имам я от 3 месеца и не ми е правила проблеми.
Бяла на цвят с пет врати и в идеално състояние.Мотор 1.3. абе много яка таратаика!!! :D

Sime

относно разхода

Мнениеот Sime » Пет 03 сеп 2004 16:33

гледам че говорите за разход та и аз да кажа гори ми 7 газ градско и 6
бензин 82 година е голфа.те по принцип на този мотор толкова му дават разход.

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Пет 03 сеп 2004 21:42

По последни данни мойта е почнала да харчи около 9-9.5/100 бензин (след смяна на бензинова помпа)

Е ПИСНА МИ ОТ ЦЕНТРОВКИ!!!!!!! Кажи къде да отида че да ми я направят, щото явно незнам ко става :banghead: :banghead:

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Пет 03 сеп 2004 22:52

Sime, е това вече не го вярвам. Да не би от Volkswagen да са слагали тайно системи за променливо газоразпределение на старите Golf-ове? Аз лично ако падна под 10 на сто градско сигурно ще правя курбан, пък ти за 7 и при това газ ми говориш. Кажи наистина нещо повече - какви магии си му правил на този двигател?

Pinci, много голямо значение ли има разликата в кубатурата? Ти си 1.1, Sime-то е 1.3, а аз 1.5 - да не излезе че аз съм най-прецакан? Абе я пейте всичко - първите две букви на двигателя, какви са ви карбураторите и т.н. Както вече май казвах двигателя е JB, а карбуратора Pierburg 1B3. Газовата е българска - бутилка, изпарител - ВМЗ 60 и т.н.

Все пак искам да призова да не ми внушавате че е възможно да постигна такъв нисък разход, защото току виж сте ме видели на централни гробища да правя разни вуду ритуали на двигателя - танци с пилета и жертвоприношения в чест на духа на Николаус Ото (или както там се пише).

Sime

относно разхода

Мнениеот Sime » Съб 04 сеп 2004 7:48

хора няма маитап бе,7 градско газ, 6-6.5 бензин.ба6а ми има 2-ка 1.3 с карбуратор 2е3 пиербург и харчи 6.5 градско-карал съм я една година и то всеки ден.колкото до карбуратора на единицата тои е Solex 34-pict 6.Беше интересно че като я взех харчеше около 9, 9-5 газ
и я откарах при един приятел да ми я регулира тои само намали притока на газ и сега ми харчи 7 а пък колата си върви както преди.Между другото аз съм от Перник имаите предвид че тук са не повече от 10 светофара в целия град.Наи добрия ми приятел има голф 1 1.1 и си го кара на бензин а пък разхода му е 5.Имам и приятел с Форд ескорт 1.3-на него му харчи 8 - дето Форда не е кола, и е 81-година тоз форд с компресия 7.5.Та сами си преценете.1.3 е доста икономичен но 1.1 е наи икономичното моторче.Това е от мен.
не баба ми а баща ми има 2-ка.Простете но сам буден от 5 мин. И между другото като казвам че сме намалили притока на газ не казвам че колата е скопена.Напротив, просто предишния собственик не го беше регулирал.
Между другото веднага след като взех единицата и смених въздушния филтър-тъи като всички знаем че тои има огромно значение за разхода на газ колата загуби ниските си обороти и я откарах в един сервиз.Там ме питаха дали сега е монтирана газовата уредба, аз им казах че не е и че сам сменил филтъра сега те само дигнаха оборотите от изпарителя и това беше.Та като цяло само са ми пипали ниските обороти и са ми намалили малко притока на газ-това въобще даже не се усети.Вие кога сте си сменявали въздушните филтри аз повече от 9 хиляди с един не карам като през 2-3 хиляди го продухвам с компресора.Иначе и моята ще харчи 13-14. Wink
pinci не знам какво и е на тая единица ама едно приятелче има такава и неговата харчи 5 за 1.1 говорим.единствено толкова голям разход може да имаш ако допреди това си я карал много време на газ и сега си решил да видиш колко 6е ти харчи на бензин.Имаи впредвид че се искат определени километри изминати на бензин за да засечеш колко ти харчи аз преди да пиша това минах близо 500 километра на бензин като я взех.Та на този мои приятел с Форда дето сигурно от години не беше каран на бензин ре6ихме да видим колко ще харчи бензин.Тои е на система с 5-литрова тубичка пълнихме я 3 пъти и изминахме точно 67 километра с 15 литра.обаче после като я покара на бензин така -като имаше пари да и сипва де разхода му падна до 7.5 бензин.Колкото до двигател 1.5 тои харчи около 8 градско.

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Съб 04 сеп 2004 9:44

Двигателя мие GG 50коне, карбуратор Solex 31 pic 6 с два много дебилни жигльора, изпарител Lovato останалото от газовата уредба е украинско, смених бензиновия клапан (BRC).

E от един въздушен филтър, ще ми качи разход със 6 литра ли?

Sime

Мнениеот Sime » Съб 04 сеп 2004 11:04

pinci ако караш на газ отгоора е да!!! не,че е сигурно, :че е само от това обаче тои е наи важното нещо за нисък разход на газ! :!:

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Съб 04 сеп 2004 14:51

Sime написа:pinci ако караш на газ отгоора е да!!! не,че е сигурно, :че е само от това обаче тои е наи важното нещо за нисък разход на газ! :!:

Абе честно казано, мисля че дупката с размер на юмрука ми намираща се на гърнето ми е доста по-сериозен проблем. Току що изръсих майка ми с 130лв, не мисле че още 7-10лв ще са такъв проблем. Ще докладвам за проблеми след центровка и нов въздушен филтър

EXO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EXO » Съб 04 сеп 2004 22:33

Това с филтъра си е така, мойта пак взе да харчи повече и добре че ми напомни. Оня ден случайно ей така си погледнах табелката за маслото и се оказа, че за последните 2 месеца съм навъртял 18 000км, а маслото ми беше дадено за 10 000 та го смених с голямо закъснение. А филтъра смених преди поне 4 месеца таке че ... съвсем го забравих (а и кога пак навъртях толкоз километри :) ). Та сега харчи повече, тез дни ще го сменя и тез 75 кончета малко да хапват по-скромо :)

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Съб 04 сеп 2004 23:18

Koлеги силно ви умолявам да си доведете седалищните части и МПС-то, защото е крайно време и ние (с античните коли) да се поразгледаме. Имам нужда да се видя с други хора каращи Голф1

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Съб 04 сеп 2004 23:44

Ще дойда - обещавам - ама нали следващата среща е в края на месеца. Определено гарантирам че всички с Голф I ще си напомпат самочувствието като видят моят.

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Съб 20 май 2006 22:00

pinci написа:Koлеги силно ви умолявам да си доведете седалищните части и МПС-то, защото е крайно време и ние (с античните коли) да се поразгледаме. Имам нужда да се видя с други хора каращи Голф1
още ли караш тоя голф? и аз съм с единичка, 1.8GTI

темата е от 2004 година!!!
mod edit: golfer

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 20 май 2006 22:03

joser написа:
pinci написа:Koлеги силно ви умолявам да си доведете седалищните части и МПС-то, защото е крайно време и ние (с античните коли) да се поразгледаме. Имам нужда да се видя с други хора каращи Голф1
още ли караш тоя голф? и аз съм с единичка, 1.8GTI
Колега ти би всички рекорди по изравяне на теми!Индиана Джоунс ряпа да яде!Майтапа настрана Владо май си продава Голфа вече!

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Съб 20 май 2006 22:06

КолежКа е!!!! :lol:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”