Здравейте колеги!Преди 3 седмици при разминаване с камион малко камъче се удари в предното ми стъкло и се притеснявам да не се спука.Получи се малка кръгла шупла.
Ако има някои патил да пише!
Преди 1 година го сменях и знам че струва 155 лв с монтажа,пари които нямам и не искам да давам отново.До сега не се е спукало но може при големи температурни амплетуди някоя сутрин да го намеря в "паяжина".Удар от камъче по предното стъкло,може ли да се спука ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Re: Удар от камъче по предното стъкло,може ли да се спука ?
просто може да се цепне.но чак да се разпаяжини едва ли.може и да имаш късмет да си остане малка звездичка 

- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
Аз имам същото, вече 1 година няма ядове 

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Лепят се
В Стара Загора мога да препоръчам и майстор,който н работи скъпо,но доказано качествено.За Карлово не знам...

- turbalan1
- Автомобил:
- Двигател:
Един приател вече 2ра година кара с шупла джип Митсубиши и нищо му няма,седи си както си е била.
Астрата 3 години я караме с подобна драскотина. Не е тръгнало на никъде все още и не вярвам да тръгне. Карай смело.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
няма да се спука
- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
Приятел ми е казвал че е имал същото, и една зима е пуснал парното на топло да духа в прозорците, и се пропукал цялия прозорец и само толкова не е станал на сол.
то на сол няма стане със сигурност, но ако правилно виждам на снимката шуплата е около половин см в диаметър. Зимата може и да се спука. Като се спука тогава ще го мислиш, карай така.
- ti6ogb
- Автомобил: WV Passat Variant TDI 1.9
- Двигател: AVF - 2001
Колега ако не ти се сменя ,даваи смело.Аз я купих преди 5 години със спукано стъкло точно в средата, но точка само на външния слои.Изкарах до февруари тази година,но явно леда и разказа играта,цепна се по една педя и от двете страни.Аз го смених(китаиско- 116 лв. с монтажа на фирма КОБРА), но едва ли щеше да се сцепи повече от това.
По мое мнение най-добре да се закара на "стъклар" да я види и да си каже мнението! Може да е само лека шупла, може да е и по сериозна шупла която да се сцепи и да създаде проблеми!
Моята служебна кола три години вече е с подобна шупла и не е мръднала. Но на колегата на личната му кола се сцепи джама след няма и 10ина дни.
Затова най-добре майстор да си каже мнението!
Моята служебна кола три години вече е с подобна шупла и не е мръднала. Но на колегата на личната му кола се сцепи джама след няма и 10ина дни.
Затова най-добре майстор да си каже мнението!
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Не ги слушаи ,няма да имаш ядове.Каравелето му сменихме стъклото и на тртетият ден пак като твоята случка.Вече 2 години без ядове .А зима като тая не помня да е имало скоро,щото някои се изцепи там за зимата и парното!!
Караи смело. 

- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
нищо не се знае,моли се да не тръгне и толкова,ама по добре дай 10-20 лв. да го лепнат сега,отколкото после 120 и нагоре,че баща ми така си викаше и той.....ама накрая се пукна цялото 

- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Казвам ти колега от абсолютно личен опит и наблюдение на ситуацията. Както всичко си ми беше ОК един ден на автомивката в родния град пича дето ми я чистеше от вътре явно без да иска удари огледалото за задно виждане докато чистеше предния джам. Аз както си седях и гледах изтръпнах понеже в тоя момент видях как се образува една паяжина като ръката ми с 5 цепки в различни посоки с център точно това кръгче, за което е залепено огледалото. Явно някак преди време се е образувала подобна на твоята пукнатина или шупла ама кой да види и да предположи. Нямал съм си и най-малка идея. И така си карах поне месец с тая пукнатина като паяжина колкото ръката ми. Ама изпростях един ден в София на жегата ходих да я мия на ОМВ и стана грозна картинка
всичките 5 цепки се удължиха коя до къде може. 2 стигнаха до долу другите до другите краища на джама и така. Веднага дойде КОБРА-та да ме ухапе с 200 кинта.

Ако е само шуплата няма страшно . Ако те дразни докато шофираш ще трябва да ти я залепят .
Обаче ако шуплата има лъч(и) , тогава ще трябва да се спре тяхното разрастване , иначе се пука .
п.п. Каското покрива тази вид щета !!
Обаче ако шуплата има лъч(и) , тогава ще трябва да се спре тяхното разрастване , иначе се пука .
п.п. Каското покрива тази вид щета !!