Плаща ли се ДДС, ако колата се купи директно от завода ?
- arrougance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Плаща ли се ДДС, ако колата се купи директно от завода ?
Въпросът е следният: нужно ли е да се плаща ддс в България, ако се купи кола директно от завода в Германия ? И изобщо по-изгодно ли е такава покупка, отколкото да се купи колата от официален представител в България ?
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Плаща ли се ДДС, ако колата се купи директно от завода ?
Плаща се или там или тук.Директно от завода ми се струва че няма как да отидеш и да си вземиш.От техните дилъри е по изгодно от колкото от България.
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Заедно с покупката,плащаш и ДДС в Германия.Мисля че беше 18 процента.Следователно,щом си платил ДДС в която и да е държава ЕС,не плащаш повече никъде.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
KirilGeorgiev написа:Директно от завода ми се струва че няма как да отидеш и да си вземиш.
само така ти се струва.
отиваш във волфсбург и си купуваш цвагенче-без ядове. от т.нар. Autostadt. само че уловката е да я имат на склад-иначе правиш поръчка при дилър с опция да идеш сам да си я вземеш.

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Нямам идея по - скъпо или евтино е, ама е готино

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Преди ценовата политика беше, че немските возила струваха по-евтино в България, отколкото в Германия. Говоря за нови. Даже имах познат дето искаше да си купува Мерцедес Вито оттук, че в Холандия цените били доста по-нагоре. 

Цена на базов модел VW Golf 6 Plus - 15 000 евро преди 3 месеца Feser Graf - Nürnberg
Сами си правете изводите. И още нещо ДДС-то в Германия НЕ Е 18%, а 19%, с изключение на книгите и хранителните продукти, където то е само 7%. Можеш да купиш без ддс, ако имаш фирма регистрирана по ДДС в България. Превеждаш и легализираш документите си на немски - UStNr, име на фирмата и т.н. идваш в Германия отиваш в някое представителство на VW, представяш документите, проверяват ти фирмата и купуваш колата на името на фирмата без ддс - т.н. нулева ставка или казано на немски innergemeinschaftliche lieferung
§ 6а UStG
http://www.juraforum.de/gesetze/UStG/6a ... erung.html
Фактически си задължен да платиш ДДС в страната, където е регистриран автомобила, но той така или иначе ще има амортизация и всичко ще се стопи за няколко години
edit: до сега бях работи само по горенаписания начин, но се зачетох и малко по-долу пише, че дори без да си фирма можеш да купиш НОВА кола без ддс.
Ако искаш се консултирай по-добре с някой, който е купувал вече
Сами си правете изводите. И още нещо ДДС-то в Германия НЕ Е 18%, а 19%, с изключение на книгите и хранителните продукти, където то е само 7%. Можеш да купиш без ддс, ако имаш фирма регистрирана по ДДС в България. Превеждаш и легализираш документите си на немски - UStNr, име на фирмата и т.н. идваш в Германия отиваш в някое представителство на VW, представяш документите, проверяват ти фирмата и купуваш колата на името на фирмата без ддс - т.н. нулева ставка или казано на немски innergemeinschaftliche lieferung
§ 6а UStG
http://www.juraforum.de/gesetze/UStG/6a ... erung.html
Фактически си задължен да платиш ДДС в страната, където е регистриран автомобила, но той така или иначе ще има амортизация и всичко ще се стопи за няколко години

edit: до сега бях работи само по горенаписания начин, но се зачетох и малко по-долу пише, че дори без да си фирма можеш да купиш НОВА кола без ддс.
...
c) bei der Lieferung eines neuen Fahrzeugs auch jeder andere Erwerber
...
Ако искаш се консултирай по-добре с някой, който е купувал вече

- arrougance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мерси, горе долу ми се изясни
ако няма други заинтересувани от темата, може 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”