От време на време късите гаснат. Xenon. Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
grandvizitor
Автомобил:
Двигател:

От време на време късите гаснат. Xenon. Голф 3

Мнениеот grandvizitor » Съб 01 май 2010 9:44

Здравейте колеги, имам следният проблем - карам си на къси и от време на време изгасват сами (и двата заедно) и след 4-5 секунди се включват пак или ако ги изключа и включа пак тръгват отново. Процесът взе да става все по-често.:bishop Имам ксенон Luxima, но не вярвам да е от това, защото винаги гаснат и двата едновременно и след това пак заедно се включват, не е да е заминал някой баласт, а и консумират дори по-малко ток(35W) от обикновена крушка(55W). Прави ми впечатление, че не ми прави тоя номер по дупки или нещо такова, абсолютно случайно става според мен. Пробвах като изгаснат да пусна дългите да видя те дали си работят и всичко е нормално, светят си дългите(те са обикновени крушки), къси няма. Някой има ли представа какво може да е? Благодаря предварително! :)

Потребителски аватар
Iv0o0o0
Автомобил:
Двигател:

Re: От време на време късите гаснат. Xenon. Голф 3

Мнениеот Iv0o0o0 » Съб 01 май 2010 10:07

преди имах подобен проблем с един форд но с обикновенни фарове проблема се оказа от релето само че при мен проблема стигна до там че спираха за неопределено дълго време и като карам извънрадко нощем като откажат беше голям филм :lol:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 01 май 2010 11:15

Бате, сменяй релетата :Mr Green Fun
Аз го направих след съвет на Санто, че при мен се оказа, че една вечер единия фар включи и така си останал.
След това реших да погледна това реле какво му е:

Изображение

Изображение

Еее... ъъъ... а, нищо му няма, бе! mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
jordancho
Автомобил: VW Bora
Двигател: AGZ 1999

Мнениеот jordancho » Съб 01 май 2010 23:13

Колега, щом ти гаснат и двата едновременно, значи до тях просто не стига захранване. Провери първо някой от бушоните да не би да не прави хубава връзка (включи фаровете и размърдай съответните бушони), след това виж релето за къси/дълги или самото лостче за превклучване на къси/дълги, а не е изключено и да е някоя кабелна обувка, провери там където ти е вързан ксенона за оригиналната инсталация и самото захранване на ксеноновата система ако е с отделно такова.
Успех !

tvt555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tvt555 » Нед 02 май 2010 0:01

Виж дали ти го прави само при мокро време. Аз имах същият проблем зимата с едно БМВ. Оказа се, че като попадне вода или сняг на ремъка на динамото и той приплъзне за момент и свтлините гаснеха. На ксенона всяко едно по-голямо колебание на силата на тока или напрежението действа отрицателно. Предполагам, че не е баласт щом ти гаснат едновременно и двете крушки. При мен беше от ремъка. Нормално е да ти работят дългите, щом не ксенон. Те си черпят от акомулатора и за това няма проблем. Виж си ремъка... :!:

Потребителски аватар
grandvizitor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grandvizitor » Нед 02 май 2010 8:49

tvt555 написа:Виж дали ти го прави само при мокро време. Аз имах същият проблем зимата с едно БМВ. Оказа се, че като попадне вода или сняг на ремъка на динамото и той приплъзне за момент и свтлините гаснеха. На ксенона всяко едно по-голямо колебание на силата на тока или напрежението действа отрицателно. Предполагам, че не е баласт щом ти гаснат едновременно и двете крушки. При мен беше от ремъка. Нормално е да ти работят дългите, щом не ксенон. Те си черпят от акомулатора и за това няма проблем. Виж си ремъка... :!:

Със сигурност не го прави на мокро време или поне не е само на мокро. Все пак ще проверя!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 02 май 2010 8:52

grandvizitor написа:
tvt555 написа:Виж дали ти го прави само при мокро време. Аз имах същият проблем зимата с едно БМВ. Оказа се, че като попадне вода или сняг на ремъка на динамото и той приплъзне за момент и свтлините гаснеха. На ксенона всяко едно по-голямо колебание на силата на тока или напрежението действа отрицателно. Предполагам, че не е баласт щом ти гаснат едновременно и двете крушки. При мен беше от ремъка. Нормално е да ти работят дългите, щом не ксенон. Те си черпят от акомулатора и за това няма проблем. Виж си ремъка... :!:

Със сигурност не го прави на мокро време или поне не е само на мокро. Все пак ще проверя!

Колега, това е много кофти! И аз имах такъв проблем на предишната кола! НЯмам къси сфетлини, имах само дълги! И понякога си идваха сами! Помислих си че проблема е от копчето, но не ! Оказа се че няма захранване до тях и някакъв кабел се беше окислил и даваше накъсо и нямах къси сфетлини! За 10 лева ми го оправиха!

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Нед 02 май 2010 16:17

превключвателя къси/дълги
пъпките вътре нагарят и си гасне когато си поиска.

Потребителски аватар
grandvizitor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grandvizitor » Нед 02 май 2010 22:46

Не мога да разбера как може да е от лоста за дългите като при мен фаровете са двусекционни и когато пусна дългите късите не ми се гасят? Или имате в предвид там, откъдето се пускат габаритите/фаровете? :shock

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Нед 02 май 2010 23:01

Те не се гасят, но товарът се увеличава и... Впрочем би трябвало да имаш релета и те са за това.

Потребителски аватар
grandvizitor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grandvizitor » Нед 02 май 2010 23:49

Ама на мен късите не ми гаснат като пусна дългите, за да се товари. Карам си на къси и хоп остават ми само габарити. Гася и пак пускам фаровете и те пак светват и така до следващи път...

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Пон 03 май 2010 0:00

Ами да, "разместваш" контактите на ключа. Би ли проверил и двата ключа ако обичаш и кажи дали е от тях, за да минем натам, или ще се въртим в кръг? Щом ни питаш, карай по указанията. Това е начинът, не сме при колата и може само да се предполага. :P

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Пон 03 май 2010 7:35

grandvizitor написа:Не мога да разбера как може да е от лоста за дългите като при мен фаровете са двусекционни и когато пусна дългите късите не ми се гасят? Или имате в предвид там, откъдето се пускат габаритите/фаровете? :shock

като загаснат пробвай да примигнеш с дългите и ако след тази процедура светнат късите си за первключвател ,ако се оправя само с гасене и палене от ключа за пускане на фаровете се насочи към него
Не е задължително да има релета за фаровете преди няколко дни имах случай на запален ключ и превеключвател от крушки 100/120 голфа беше 1.4 явно в бюджетните не се слгат някои неща.

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Пон 03 май 2010 11:19

Според мен на Голф 3 няма релета на фаровете фабрично. Така че най-големия виновник за прекъсването би трябвало да е ключа къси/дълги или този за включване на фаровете.
Съвет, ако нямаш релета на фаровете, монтирай си.
Успех 8)

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Пон 03 май 2010 11:21

наистина няма релета заподозрян остава ключа за фарове или лостчето на волана ,а като спре да свети дълги има ли ? ако има е лоста защото ключа ако не подава захранване няма да има и дълги

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”