Задържане на волан и свирене ремък
-
- Автомобил:
- Двигател:
Задържане на волан и свирене ремък
Приятели, свири ми пистовия ремък и ги има съответните задържания на пресекулки на волана при първите няколко завъртания на студен мотор. След това всичко се нормализира. Насочил съм се към обтегача. Да търся ли другаде проблема? Колата е Голф помпа дюза.
- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Задържане на волан и свирене ремък
Виж го първо да не е хлабав. Може да има нужда само от леко претягане или смяна. Не се хвърляй веднага на оптегача...
-
- Автомобил:
- Двигател:
bkunev написа:Виж го първо да не е хлабав. Може да има нужда само от леко претягане или смяна. Не се хвърляй веднага на оптегача...
Колега там оптега4а е автомати4ен тои сам се натяга.а по темата коледа свали ремака и погледни ролката на динамото.успех

- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
Поне при мене като ми задържаше волана и свиреше не беше от пистовия ремък, а от трапецовидния(водна помпа-хидравлика-колянов вал). Там се натяга с гаечен ключ(ръчно). Мотора ми е 1,9TDI AHU. Какво общо има пистовия с хидравликата
Може при теб да е друго...знам ли..!?!

- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
И аз като колегата БКунев съм имал същия проблем на AHU и с натягане на ремъка се оправи(ненатегнатия ремък беше след обслужване на колата).
-
- Автомобил:
- Двигател:
В допълнение към темета забелязвам, че движението (вибрацията) на обтегача е около 5 мм в двете посоки на празен ход. Това нормално ли е за този двигател? Имаме и едно Кади помпа дюза и днес го гледах, че няма видимо движение на въпросния обтегач, но то е само на 30хил. км.
Още нещо - как да позная дали ролката на алтернатора е сдала багажа?
-
- Автомобил:
- Двигател:
dmode101 написа:В допълнение към темета забелязвам, че движението (вибрацията) на обтегача е около 5 мм в двете посоки на празен ход. Това нормално ли е за този двигател? Имаме и едно Кади помпа дюза и днес го гледах, че няма видимо движение на въпросния обтегач, но то е само на 30хил. км.
Колега сваля6 ремъка хва6та6 ролката сас рака и вав едната поска трябва да се варти свободно,а вав другата трябва да усе6та6 все едно 4е проплазва,ако назад не проплазва зна4и е здала багажа успех.

-
- Автомобил:
- Двигател:
gogovaseev написа:dmode101 написа:В допълнение към темета забелязвам, че движението (вибрацията) на обтегача е около 5 мм в двете посоки на празен ход. Това нормално ли е за този двигател? Имаме и едно Кади помпа дюза и днес го гледах, че няма видимо движение на въпросния обтегач, но то е само на 30хил. км.
Колега сваля6 ремъка хва6та6 ролката сас рака и вав едната поска трябва да се варти свободно,а вав другата трябва да усе6та6 все едно 4е проплазва,ако назад не проплазва зна4и е здала багажа успех.
Благодаря много! Явно това ще е проблема. Мреждувременно открих тази тема:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=149629
- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
Добре де, в крайна сметка не разбрах има ли общо автоматичния оптегач на пистовия ремък и ролката на динамото с задържането на волана и със свиренето при вашия мотор помпа-дюза. Обяснете де...
-
- Автомобил:
- Двигател:
bkunev написа:Добре де, в крайна сметка не разбрах има ли общо автоматичния оптегач на пистовия ремък и ролката на динамото с задържането на волана и със свиренето при вашия мотор помпа-дюза. Обяснете де...
Ако ролката на алтернатора задържа в някакъв момент, в моя случай като е студен мотора, си мисля че има връзка със серво проблемите и свиренето на ремъка. Колкото до обтегача, засега отпада като заподозрян, но ще разбера със сигурност като разглобя и сменя ролката. Разбира се ще пиша тук след това.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
И на мен ми се струва че свиренето и задържането на волана са два коренно различни проблема със съответните коренно различни причини.На мотор с код AJM волана с хидравлика ли е и тя от пистовия ремък ли се върти или от друг ремък?Щото такова задържане може да се окаже хидравлична помпа например.
-
- Автомобил:
- Двигател:
fox_vt написа:И на мен ми се струва че свиренето и задържането на волана са два коренно различни проблема със съответните коренно различни причини.На мотор с код AJM волана с хидравлика ли е и тя от пистовия ремък ли се върти или от друг ремък?Щото такова задържане може да се окаже хидравлична помпа например.
Хидравликата е на пистовия ремък. Сега се опитах да завъртя ролката на алтернатора - върти се свободно и в двете посоки.
- fox_vt
Щом върти алтернатора и в двете посоки е за смяна цената е не по малко от 100 лева само ролката де но ще се учудиш коло шумове ще изчезнат след смяната и.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ако не е улабил ремъка то намираш си добавка на руско-американска фирма ФЕНОМ.на нея пише на руски-...для руля...или нещо подобно беше--абе за хидравлична помпа е и има нарисуван волан на самото шишенце.със спринцовка изтегляш от казанчето колкото се може повече хидравлично масло и аргасваш добавката.гарантирам ти че поне 50 000км няма да мислиш за хидр.помпи рейки и простотии.даже ако имаш теч от рейката ще спре.познавам доста бакшиши които я ползват---волана става неузнаваемо лек а проблемите........забравяш ги.и да не забрайш после да почерпиш

- fox_vt
SACHO7803 написа:ако не е улабил ремъка то намираш си добавка на руско-американска фирма ФЕНОМ.на нея пише на руски-...для руля...или нещо подобно беше--абе за хидравлична помпа е и има нарисуван волан на самото шишенце.със спринцовка изтегляш от казанчето колкото се може повече хидравлично масло и аргасваш добавката.гарантирам ти че поне 50 000км няма да мислиш за хидр.помпи рейки и простотии.даже ако имаш теч от рейката ще спре.познавам доста бакшиши които я ползват---волана става неузнаваемо лек а проблемите........забравяш ги.и да не забрайш после да почерпиш![]()
Малко офф доволен ли си от техните добавки преди време бях питал тука из форума който е ползвал да сподели ама май повечето не бяха я чували.Иначе на скоростната кутия съм даже с две такива добавки едната е ремонтна и май като гледам да чукна на дърво ремонт който трябваше да го правя миналата година няма да го направя и сега

Върни се в “Дизелови агрегати”