Ако имате куче внимавайте!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
abcd
Автомобил:
Двигател:

Ако имате куче внимавайте!

Мнениеот abcd » Съб 01 май 2010 12:06

Колеги, ако сте с куче и минете през Борисовата градина може да останете като мен с 20 лева по-малко.
Има екипи от двама общинари и двама полицай които ще ви поискат паспорта на кучето. Освен това имало определени маршрути и часове къде и кога може да си с кучето. Не носех паспорта, никъде не видях постаени табели и попитах. Било оповестено в сайта на общината??????

Потребителски аватар
kriso_g
Автомобил: MK4 1.8T
Двигател: AUM

Re: Ако имате куче внимавайте!

Мнениеот kriso_g » Съб 01 май 2010 12:17

хех кой ще е този който ще влезне в сайта на общината да гледа за нещо подобно mhihi
а и защо само там го има обявено.. :lol:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 01 май 2010 13:37

"Незнанието на закона не те оправдава"... С това се оправдават винаги за съжаление...
Много ми е интересно на бездомните кучета дали им искат паспорт? :evil:

Потребителски аватар
RoadRunner
Автомобил: VW Golf
Двигател: ASZ 2003

Мнениеот RoadRunner » Съб 01 май 2010 15:53

Интересно ми е ако нямаш компютър от къде ще разбереш :?:

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Съб 01 май 2010 16:07

Това го пишеше и по вестниците. Криза е, трябва да се пълни хазната. Иначе съм за ясни правила и няма да е лошо да се отнасят и за всички :roll:

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Съб 01 май 2010 16:23

20 са ти малко. 200 трябваше да.
А носеше ли си торбичка като ти сереше кучето а?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 01 май 2010 16:32

Бре лудница, те оправиха другите неща, почнаха с кучетата да се заяждат! По принцип са прави, трябва да му носиш личната карта на кучето постоянно, че туковиш убрало някоя банка :screwy тая държава, работи доста добре против жителите си :bishop

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T

Мнениеот groznika » Съб 01 май 2010 16:41

Пиниза с домашните кучета и бездомните такива е абсолютно идентичен с разделението м/у мангали и "бледолики".
За едните има закони, данъци, всевъзможно цуцане и доене до дупка защото от тях може да се вземе. За другите някак властите си затварят очите защото нито има кой и как да им вмени отговорност, нито да им събере данъците, нито да ги цуца по какъвто и да било начин.

По тази причина за мангала тока му е без пари, личната карта му се дава безплатно, живее от надбавки за многодетното си племе, данъци не плаща и тн. По тази причина и на уличните кучета никой не може да търси сметка дали ачкат в пликче, дали имат паспортче, ваксинации, платен данък, намордник и тн.

За нас обаче бели мои братя прошка НЕМА!
Докато имаме какво да губим и имат какво да ни вземат ще сме първа линия на пангара! Ще ни гонят за данъци, за сметки, за глоби, за кучета, за лайна в пликче и за каквото се сетите и единствения покой, който ще намерим като редови данъкоплатци издържащи тази скапана държава е след като минем през стомасите на червеите!

Който не може да свикне с тази мисъл... си е за негова сметка ;)

Аферим, ашколсум, вива ла демокрация, да живее майка европа... отивам да си купя бебешка пудра и да си обръсна задника :012:

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Съб 01 май 2010 16:45

scuba написа:20 са ти малко. 200 трябваше да.
А носеше ли си торбичка като ти сереше кучето а?

Вики, не си прав. Не може от гражданите на тази държава нон-стоп само да се изисква, а нищо в замяна.
Имам куче. Платен данък в общината, винаги ваксинирано, винаги обезпаразитено, винаги каквото се изисквало от мен съм го правил и плащал. Даже на дърти години и чип му сложихме. Не е чип тунинг, а чип (подкожно) с номер, който отговаря на данните на собственика.
Е сега да попитам основния въпрос - защо като плащам всичко пък общината да се бръкне и тя малко и да сложи хартиене торбички? В държавите, в които съм ходил тези торбички са безплатни. Влизаш в парка, взимаш си от стойката и си свършваш работата.
Да, признавам, че не винаги нося пликче със себе си, но започва все повече да ми писва да има изрядност само от моя страна в нашата родина.

Изображение
Изображение

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T

Мнениеот groznika » Съб 01 май 2010 16:54

Я брабуса какви мъдри неща обажда!

И е абсолютно прав!
Положението стана само дай, дай, дай... данъци, такси, тарифи, такива изисквания, онакива претенции, цуцай, скуби, стрижи, а в замяна какво? Все по-дълбоко, все по-чепат!

Живея до борисовата...
Няма една тъпа табела по-повод това от което се оплака колегата пуснал темата... Нито се знае кои алеи за какво са, нито какви са часовите графици, кошчетата се броят на пръсти, това пък от снимката на брабуса е някаква утопия...

Ще ме глобят кога цъфнат налъмите!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 01 май 2010 17:00

Брабусе, тия торбички ще преживеят там около 15 минути в нашето абстрактно светоусещане....иначе с 2 ръце подкрепям скуба....твърдо против кучешки дрисни навсякъде...като няма инфраструктура никой да не гледа помияри в къщи...не знам как ви кефи да се ровите в лайната на собствените ви кучета... :не:

п.с. съчувствам на глобения колега. Наистина е добре преди всяка глоба да има предупреждения...

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Съб 01 май 2010 17:03

Няма да престоят 15 мин тези торбички. Нали има охрана, полиция, незнам какви инспектори които очевидно щом могат да глобяват могат и да пазят. Не може само да се иска, трябва и да се даде :roll:

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Съб 01 май 2010 17:27

ами аз в сайта на общината не съм влизал никога,както и 80% от хората тук и като незнам,кво ще ме глобят ли.?Това е същата работа като с данъците и винетките-караме по абсурдни пътища.Както брабуса е показал на снимките ,таква пликчета не вярвам да има в България някога.То не се знае дали ще има някога и определени места за кучета :roll:

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Съб 01 май 2010 18:15

някой ще ми обясни ли ,че малко съм глупав
не мога да разбера за какво да нося паспорта на кучето с мен.
ако иска да си купи цигари да покаже ,че е пълнолетно или какво.
б@хти законите,б@хти глупостите.

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Съб 01 май 2010 18:22

е сега дадоха по новините,че даже освен паспрта или копие,трябва и документ,че кучето е регистрирано.Акъде трябва да се регистрира-незнам.
Тия бабаити ще ме накарат утре да хода до Лозен и да взема питбула да го разходя в Борисовата градина и да видя как ще ме припарят тия бастуни.Как не съм го извеждал от месец :Mr Green Fun mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”