Какви гуми купуваме 2-ра ръка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Re: Какви гуми купуваме 2-ра ръка

Мнениеот Fen » Съб 01 май 2010 17:39

Winner25 написа:Това със спадането според мен не е от гумите. Имам наблюдения върху нови евтини гуми предимно с размер 175/70/13 и не мърдат :wink:
Причината за спадане най често е от винтилите - в основата или от иглата. Или ако е непочистен ръба на джантата. ако в гумата има винтче пак спада бавно.

:да: Много правилно колега проблема е или във вентилите (заради кофти такива съм пръскал 2 пъти гума на магистралата) или в ръбовете на джантите.

По темата съм на мнение, че е по - добра нова гума от не чак толкова марковите, от колкото маркова втора ръка на 3-4 години. Разликата е осезаема особено за зимни гуми. Преди време си взех Мишелин зимни втора ръка, много запазени с грайфер на 3 години мисля, че бяха. Всеки завой тръгвах с вратите напред ... и накрая ми писна и ги хвърлих. Взех едни нови Ласа и разликата от тук до небето, колата си влиза в завоя нормално дори и с по - висока скорост. От горе на всичкото тия нови Ласа бяха с 15-на лв. по - скъпи от марковите ми втора ръка гуми ... Всеки си прави сам изводите.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Re: Какви гуми купуваме 2-ра ръка

Мнениеот rokera671 » Чет 06 май 2010 21:27

Гуми 2 ра употреба само ако не можеш да си позволиш нови.Всепак да не забравяме ,че по този начин си залагаме живота.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”