Ако имате куче внимавайте!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Re: Ако имате куче внимавайте!

Мнениеот martineli » Съб 01 май 2010 18:27

и аз ги гледах ся по новините.тва наистина много тъпа работа ве и как чакалят само.те с колата ако съм без документи няма да ми кажат нищо пък за кучето егаси раутата.и викат до месец десетократно глобите.ц ц ц българска раута

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Съб 01 май 2010 19:58

Абсолютно подкрепям общината!
Писна ми кучетата да се разхождат, изхождат, изпикават, играят там където играят децата /включително и моето/.
Особено от опасни породи без намордници.
Трябва да се глобява по всички паркове и градинки.
Който иска куче - на село на двора и да тича по полето с овцете.

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Съб 01 май 2010 21:55

Още миналата година извадихме 3 паспорта за 3те кучета, на скоро идваха да ги проверяват, нямахме проблеми. 15 лева за паспорт, не е сложна работа, като имаш пред вид че кучето става част от симейството ти, грижиш се за него и не мисля че тази сума ще те сбърка. Писаха го по вестници и в интернет го четох, стига сте оплаквали, влезте малко в час. Като пример : купих си хамелеона преди няколко години като живях в Полша, преди да го купя изрових в интернета че трябва да му се извади паспорт, понеже е екзотична животинка, ходих до общината в града където живях, извадих го и нямах проблеми. Според мен това е стандартна процедура, ако искате възмущавайти се :wink:

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 01 май 2010 23:05

Поредната глупост!! Бат. Боико вече се чуди как да оправи държавата!!! Отговорът е, не по този начин!!! Макар, че съм страстен кучкарин и аз съм да има някакъв ред. Но да глоби, когато кучито извърши нещо нередо а не, че си го извел без паспорт. Паспорта се вади за 5 мин и струва стотинки.

hristomirov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hristomirov » Съб 01 май 2010 23:09

Паспорт не се вади защото се изисква от общината, а защото в него се вписват ваксинациите, обезпаразитяванията и леченията на кучето ако има такива. Медицински талон един вид. Издава се още при първото ваксиниране на кутретата. Носенето му по минимум 2 пъти дневно по джобове и чанти ще го превърне в баница за 2 седмици, след 2 месеца ще се разпадне. А ако човек поиска да отиде на изложба или в чужбина, такъв паспорт определено е нужен. Но не и в насипен вид. Поредната недомислица. Съчетана с ориенталска омраза към кучетата и комбинирана с българска завист. Според мен колегата не е трябвало да плаща глобата щом няма ясни табели в парка. Никой не е длъжен да рови в сайта на общината. Що се отнася до лайната - всеки кучкар с радост би ги събирал - все пак кое е по-малко гнусно - да изчистиш подметка или да измиеш кучешка лапка? За съжаление с купищата бездомни наоколо и с липсващите кошчета и пликчета това е безсмислена и трудно изпълнима задача.

abcd, какво пише на документа, който ти издадоха за глобата?

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 01 май 2010 23:12

Не съм съгласен с някои колеги. Не навсякъде в нормалните, цивилизовани държави има безплатни торбички. Но навсякъде хората намират начин да си почистят след любимеца. Вярно, не навсякъде има отделни кошчета само за кучешки отпадъци, както е например в Лондон. Какво пречи тук хората да си носят торбички и да си почистват след животните?
Честно казано ми е писнало нечие куче безгрижно да си свърши работата насред поляната в Борисовата градина например, докато собственика разсеяно гледа в другата посока. А в тази градинка, точно в това време, играят 10-на деца ...
С две думи, подкрепям глобите, намордниците, каишките, строго определените места за разхождане на кучета.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 01 май 2010 23:26

Днес например в парка на Св. Тройца беше пълно с хора. Деца, майки с бебета, тичащи, разхождащи се и т.н... И доста кучета също... И между тях един питбул и един бултериер си тичкат без каишки и намордници... :screwy

Кога ли ще доживеем да видим специални места за разхождане на кучета, както в щатите...

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 01 май 2010 23:28

:офф И не си се обадил :beat_butt2

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Нед 02 май 2010 8:05

Vlad777 написа:И между тях един питбул и един бултериер си тичкат без каишки и намордници... :screwy

Е това е изродия и съм викал полиция заради един дебил с ротвайлер пред нас :evil:
Така яко го нападнаха и полицаи и комшии, че още не съм го виждал в квартала :lol:

Иначе по темата:
Какво нападнаха някои човека?
Той каза, че паспорта не е бил в него, а не че няма :idea:
Човека иска да ни предупреди да си носим паспорти на кучетата ...
200 лв да го глобяли ... :screwy
Сладур.

А за лайнцата:
Бели държави а?
Махнете ги торбичките.
Не това е проблема!
В онези бели държави, които споменавате, парковете са с райграс, който не пониква повече от 6см и е равна, приятна, чиста тревица. Няма кал, няма бурени, бодили ... Ако тропне някое куче се набива на очи от самолет и нормалната естетика не ти позволява да го оставиш :idea:
Унас обаче не е така!
Тропне кучето и акито потъне в 30-40-50см трева, тръни, боклуци, фасове ...
Айде някой от тукашните моралисти да дойде и ми направи забележка за това, че кучето е акнало в едно бунище, при положение, че преди това си е хвърлил фаса, бутилка, пликче и други ла**на къде му падне.
Детските площатки пред нас са пълни с фасове и боклуци на родителите, а не с кучешки...
Един фас се разгражда в природата за 7 години :idea:
Кучешкото ако, освен полезно за 'бунището' е и бързоразградимо :idea:
Та айде първо да вкараме парковете в приличен вид, да спрем да си показваме селската черта и да хвърляме кое къде ни падне и тогава да гледаме след кучешкото дупе!
Абсолютно никакъв проблем не ми е да взема торбички и да събирам след кучето си, но ме е гнус от мястото, където се изхожда то.

abcd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот abcd » Нед 02 май 2010 8:40

За да стане картинката по-ясна ще я допълня. Кучето ми има паспорт със снимка, номер на чипа, име на собственика, заверени ваксинаций, кастрация. Редовно му се дават хапчетата за паразити и фронтлайн за кърлежи и бълхи. Джоба ми е пълен с пликчета (има ги по 100 броя навсякъде в магазините)и събирам всичко. И тук започват проблемите: кучкарите като ме видят коментират, а бе ти луд ли си, а тия дето ровят в кофите за буклук не ми се мисли какво казват. Истината е че досега никой не се заел с разбиране да реши кучешките въпроси, а само се измислят глупости. Моето предложение като начало е да се сложат табели като в Англия: "Не позволявайте на любимото ви куче да запълва дупките по паважа. Глоба 500 паунда." След това останалото ще бъде по-лесно. Просто старта на каманията е грешен, ще се разводни и заглъхне.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 02 май 2010 8:45

Галине, и си прав, и не си!
Основен проблем, поне според мен в нашата държавица е, че всеки разсъждава именно по този начин - като оправят парка, аз ще си събирам след кучето! Или като онази жена, дето вчера коментираше по новините - те хората цели закони нарушават и никой не ги гони, пък мен тук за някаква наредба :screwy Естествено, тя няма как да знае, че е без значение наименованието и местоположението на конкретния нормативен акт в структурата на родното законодателство. Всяка разпоредба трябва да се спазва в еднаква степен - от тези в Конституцията до тези в най-незначителната наредба.
Мисълта ми е, че докато използваме като оправдание неуредиците в обществото и безхаберието на други за да не спазваме ние разпоредбите, няма как да се оправим.
По този логика оня с косачката ще каже - ааа, аз там няма да кося - то е пълно с кучещки фекалии, аз какво да правя по напред - да кося или да си чистя обувките от л***а?!
А колегата abcd е много прав ...

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Нед 02 май 2010 8:50

както каза колегата group® ,първо тябва да се оправи всишко друго и тогава да се захванат с кучетата.До нас правиха блок ,долу полянката в момента е като някаква нива,всичко е разкопано на големи буци и дупки.Като ги водя кучетата да потичат и се крият в окопите.Преди месец-два даже едното падна в шахта,защото няма капак,огледаах района и има още няколко такива шахти.Все още нямат капаци.И утре ще дойде някъв и ще ми иска да му платя глоба :screwy ,в щахтата ще го вкарам-да види как е.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 02 май 2010 9:11

Добри за пореден път е най-трезво, прагматично и обосновано мислещ в този форум. Добри, кандидатирай се за някаква политика...някога.... :012:

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Нед 02 май 2010 9:20

dobrin написа:Всяка разпоредба трябва да се спазва в еднаква степен - от тези в Конституцията до тези в най-незначителната наредба.

Аз съм съгласен, но не съвсем. Мисля, че и дори законодателството е направено така че да не е в еднаква степен като сила. Закона е повече от наредбата и т.н. Та в този ред на мисли, не може да искаш пътеки за кучета без да си направил пътеки, но въпреки това да глобяваш. Не може да искаш да глобиш 10 лв за хвърлен фас, без да си сложил кошчета. И други много такива примери :)

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 02 май 2010 9:26

rosy написа:
dobrin написа:Всяка разпоредба трябва да се спазва в еднаква степен - от тези в Конституцията до тези в най-незначителната наредба.

Аз съм съгласен, но не съвсем. Мисля, че и дори законодателството е направено така че да не е в еднаква степен като сила. Закона е повече от наредбата и т.н. Та в този ред на мисли, не може да искаш пътеки за кучета без да си направил пътеки, но въпреки това да глобяваш. Не може да искаш да глобиш 10 лв за хвърлен фас, без да си сложил кошчета. И други много такива примери :)

Дори колега и да има кошчета, няма кой да ги ползва, незнаят как се ползват поне 59% от хората, няма значение било то възрастни или не! Просто ние обществото трябва да направим нещо, за да се оправи държавата! Цял живот чакаме да ни Оправят! Е Правят го :screwy Колегата добрин е казал много правилно по-горе, да не гледаме на другият в чинията, а самите ние да вземем пример и да се поправиме и така ще тръгне работата напред! Та идвам на мисълта Карам си колата и си пия кафето, изпивам кафето и каде да си метна чашката? Кошчета няма наоколо, и я мяткаме през прозореца! Затова в колата си имам кошче, което след това си го изхфърлям в колтейнера :да: Когато нещо се иска се постига! Винаги има начин!
Та относно темата! Аз лично нямам куче, имах но то изчезна някаде явно е умряло! Та никога не съм го разхождал по паркове и тем подобни, винаги по гората където няма хора! И когато направи беля, винаги гледам да я отстраня да не налети някой дете върху нея! Всичко се променя ако решиме ние да го променим! Никой не ни е виновен!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”