VW Golf 1.4 - тресе като загрее
VW Golf 1.4 - тресе като загрее
Здравей те имам следния проблем.Имам VW GOLF 1,4 когато я карам по някое време като загрее започва да тресе особенно като попадна в задрастване дори някога и гасне.Аз я карам на газ заштото на бензин непрестанно си тресе и трябва все да и се подава газ.Когато я прехвъря за малко от газ на бензин и обратно се успокоява.Какво може да и е помогнете ми.
- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: ivo golfarata
Вариант 1 : Термо датчик . Защо ? Компа не получава точни сигнали за текущата температура , и опитва да коригира тази липса с различно предварение и обороти .
Вариант 2 : Ламбда сонда - същата работа . Не получава инфото , което му е необходимо , и коригира това с предварение и обороти .
И при двете ситуации след подмяна на въпросните компоненти нямаше налични грешки и резултата беше ''+''
Куплунга на ламбда сондата ти е в левия вътрешен край на коша на двигателя ,зад входния колектор , откачаш я при работещ автомобил . Ако няма никаква промяна в работата - нова .
Термодатчика - в аутодата има дадени съпротивленията на термодатчика , замери ги с мултимер . Не изкарвай куплунга при работещ двигател , има шанс да се прецака датчика . Дано съм помогнал
Вариант 2 : Ламбда сонда - същата работа . Не получава инфото , което му е необходимо , и коригира това с предварение и обороти .
И при двете ситуации след подмяна на въпросните компоненти нямаше налични грешки и резултата беше ''+''
Куплунга на ламбда сондата ти е в левия вътрешен край на коша на двигателя ,зад входния колектор , откачаш я при работещ автомобил . Ако няма никаква промяна в работата - нова .
Термодатчика - в аутодата има дадени съпротивленията на термодатчика , замери ги с мултимер . Не изкарвай куплунга при работещ двигател , има шанс да се прецака датчика . Дано съм помогнал

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”