Относно Peugeot 206cc (все пак го купих..)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Относно Peugeot 206cc (все пак го купих..)
Здравейте колеги, проявявам интерес към споменатия автомобил и ми е интересно някой ако има опит да сподели впечатлеията си? Какво мислите за колата, какви са и слабостите, икономична ли и т.н.? Надявам се да бъдете безпристрастни доколкото е възможно 

Последна промяна от alakazam4o на Чет 20 май 2010 22:09, променено общо 1 път.
- JaDaWiN
- Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
- Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]
Re: Относно Peugeot 206cc
Един колега си взе 206 от 2006та на 60-70 хиляди км 1.4 бензин. Икономично е горе-долу, но за това пък не е особено динамична кола (няма и какво да се очаква де). Лошото е, че е постоянно по сервизи - все има нещо да не е в ред.
Последно помня бордовия компютър правеше мизерии.
Тааа не знам... Един друг приятел пък има 406 - и той по сервизи... Нещо нямам много вяра на Пежо..
Иначе на дизайн са уникално добри...

Иначе на дизайн са уникално добри...
Абе то хубаво.. ама има няколко разновидности на двигателите им... за кой точно търсиш информация.
Иначе.. хубаво е , че е с твърд покрив ( който от своя страна ако се окаже с проблем - гориш яко). Калпаво окачване - поне за мен вози много дървено и в България няма да издържи много. Ако не свалиш тавана отзад е като в кучи гъз. Относно двигателя като цяло нямам много впечатления освен, че този който аз карах ( 1.6 16в 110 к.с ) е много , наистина много пъргав. Ако си висок.. не копувай такова нещо. 190 см. съм висок и гледах в горната греда на стъклото. Като свалиш покрива ..турболенция. Порових малко из интернет за да намеря ако има фабрични дефекти някъде и намерих ето това :
дефектни горивни помпи , дефекти при имобилайзерите , дефектни запалителни свещи и управляващ компютър, често изгарящи бушони , проблеми с механизма на сгъваемия покрив.
Иначе.. хубаво е , че е с твърд покрив ( който от своя страна ако се окаже с проблем - гориш яко). Калпаво окачване - поне за мен вози много дървено и в България няма да издържи много. Ако не свалиш тавана отзад е като в кучи гъз. Относно двигателя като цяло нямам много впечатления освен, че този който аз карах ( 1.6 16в 110 к.с ) е много , наистина много пъргав. Ако си висок.. не копувай такова нещо. 190 см. съм висок и гледах в горната греда на стъклото. Като свалиш покрива ..турболенция. Порових малко из интернет за да намеря ако има фабрични дефекти някъде и намерих ето това :
дефектни горивни помпи , дефекти при имобилайзерите , дефектни запалителни свещи и управляващ компютър, често изгарящи бушони , проблеми с механизма на сгъваемия покрив.
- JoroKN
- Автомобил: Vw Golf MK6
- Двигател: CBAB - 2010
Общо взето барака
Мое бивше гадже караше такова ... просто на такова ли беше попаднала незнам но имах чувството че не излизаше от сервиза 

-
- Автомобил:
- Двигател:
То всички коли се чупат, аз най-много се притеснявам от покрива - дали пропуска и един такъв евентуален ремонт е кофти работа? А тези т.нар проблеми в механизма води до невъзможност за отваряне/затваряне посредство бутон? А механично?
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Колега,бягай наделече от такова Пежо.
Причините : Проблеми с електрониката,кофти горивни помпи,да не говорим за подвижния покрив,проблеми с имобилайзера и тн...
В колата влиза вода и при най-малкия дъжд...
Причините : Проблеми с електрониката,кофти горивни помпи,да не говорим за подвижния покрив,проблеми с имобилайзера и тн...
В колата влиза вода и при най-малкия дъжд...

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Карам от време на време 206 д .Чист дизел е 2000г и с ръка на сърцето казвам ,че не бих дал Голфа за него.Не ми харесва возията,хидравлика е кофти и вървеж няма.За бензинките не мога да кажа нищо ,не съм карал.
- Ikov_VR
- Автомобил: Vw Passat b5.5
- Двигател: AVF
- Контакти:
Темата е глвано за 206 CC не за обикновенното!По темата Далдъзата кара 206 ЦЦ,тавана му тече повече от на Голфа ... сменя едно уплатнение на преден десен прозорец,което струваше 250 лв,и продължава да си тече отвреме на време.Иначе като визия не е лошо,пичеловка е ама за мъж поне 307 ЦЦ 206 е предимно дамско.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нямам пари за 307, аз от много време искам такава да си взема, знам че няма славата на немските коли, но всяка кола рано или късно се троши малко или повече, а и общо взето си е и до колата... Единственото, което ме притеснява да взема колата е тавана и проблемите с разни течове, които макар и скъпо струващи са решими. В други отношения нямам забележка по колата. За това искам да питам тези, които са се сблъсквали с тази кола при една евентуално повреда в тавана може ли той да се отваря и затваря механично или блокира напълно?
Колегата Иков, писал съм ти на скайпа когато можеш хвърли едно око.
Колегата Иков, писал съм ти на скайпа когато можеш хвърли едно око.
-
- Автомобил:
- Двигател:
За какво ми е това на 15 години? Старичко е, а и самия дизайн ми се вижда ръбав, иначе БМВ е БМВ.
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
Пежака е гола вода
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
пежото си е екстра кола.Повечето тук дето се изказват никога не са имали пежо и са предубедени. Имам колега които така псуваше френските коли,че ми ставаше неудобно даже
После си купи пежо 406 и сега казва-не съм и предполагал,че може да има толкова комфорта кола.Преди караше вектра и корса.40 000 км с пежото и само хвалиби за него.Аз съм карал френски и немски служебни и не виждам разлика освен във возията и се сещате коя е по-добра. Иначе всеки си има мнение и може да бълва колкото си иска змии и гущери по адрес на пежото. Единствената кола която аз до сега съм карал и е текло вода в нея при дъжд е голфа....

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Повечето тук дето се изказват никога не са имали пежо и са предубедени.
Имал съм 2 Пежа,все 106ци.

Пежо 406 е адски добър и здрав автомобил.Имаше тема в нашия форум и аз бях един от малкото който го казаха.
Темата е за 206 CC,не за всички останали Пежа.

206 CC е доста проблемен автомобил.Според мен наливаш много пари за малко каране.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Винаги ще има противоречиви мнения за дадена кола. Аз обаче мисля да опитам, защото тази кола я искам от 2 години
Благодаря за съветите, ако някой има нещо да добавя да го прави 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”