Здравейте, колеги. Доскоро карак Honda Civic 1998г 1,4 бензин, но я прегрях и така...
След дълго чудене какво да си взема да 3500 - 4000лв се спрях на Венто. Искам задълително да е дизелово. Като гледам 1.9 TDi -90кс ги има доста и са икономични. Ще ви помоля за съвет относно колата. Някакви особености за Венто, съвместимост на частите с Голф 3 и т.н. Мотора, който съм харесал надежден ли е, как се справя колата като цяло?

Въпрос за Венто 1.9 TDi
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за Венто 1.9 TDi
е то вентото си е голф с багажник 

- cristian
- Автомобил:
- Двигател:
Здравеи колега правилен избор си направил това е един от наи-сполучливите двигатели на VW само да сполучиш на кола дане е на много километри много варви и много иконочна
- profesor humel
- Автомобил:
- Двигател:
ми като цяло се спрявя добре, някои части не са съвместими с голф 3 и то доста
, има икономия ако не я натискаш, бе едва ли ще съжаляваш от венито 

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега, лошо за бившата ти кола, като цяло са доста добри Японките
Избора ти не е лош, дизелчето е хубаво на Фолксфаген, а конкретно за венто! Мога да ти дам някой съвети дано да са ти полесни!
Когато си харесал колата, първото нещо което трябва да видиш или да питаш е дали е внос от Германия или Австрия, ако отговора е "Да" Ти по-добре му кажи "Не благодаря" и ходи си търси друга кола! Ще попиташ защо!? Защото от Германските и Австрийските коли по-гнили коли няма, ръждата е навсякаде по тях! Казвам го от личен опит! Вярно е има и такива дето нямат ръжда, но от 20000 бройки я намериш 1,2
Като двигател са добри! Но лично на мен ми харесфа 1,9 тди, (110 коня) Двигателя си е като на Голф-а!
Но за тези пари дали ще намериш читав екземпляр е много трудно! Иска се доста шетане по авто къщите! А там е ужас! Колите са толкова "Магерени" Че няма до каде!
Ако имаш възможност да си вземеш кола лично от чужбина ще си по-доволен!
Желая ти късмет, и не забравяй да се пофалиш за новата придобивка!

Избора ти не е лош, дизелчето е хубаво на Фолксфаген, а конкретно за венто! Мога да ти дам някой съвети дано да са ти полесни!
Когато си харесал колата, първото нещо което трябва да видиш или да питаш е дали е внос от Германия или Австрия, ако отговора е "Да" Ти по-добре му кажи "Не благодаря" и ходи си търси друга кола! Ще попиташ защо!? Защото от Германските и Австрийските коли по-гнили коли няма, ръждата е навсякаде по тях! Казвам го от личен опит! Вярно е има и такива дето нямат ръжда, но от 20000 бройки я намериш 1,2

Като двигател са добри! Но лично на мен ми харесфа 1,9 тди, (110 коня) Двигателя си е като на Голф-а!
Но за тези пари дали ще намериш читав екземпляр е много трудно! Иска се доста шетане по авто къщите! А там е ужас! Колите са толкова "Магерени" Че няма до каде!
Ако имаш възможност да си вземеш кола лично от чужбина ще си по-доволен!
Желая ти късмет, и не забравяй да се пофалиш за новата придобивка!

- cristian
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата IceHeart е прав за някои неща, но затова че казва да неси купуваш кола внос от Германия него слушаи аз се занимавам сколи и по добри от немските коли нема.Верно Австрииските са раждиви немските и те имат малко но зависи от коя част на Германия е колата ,но моя савет е пак данеси купуваш кола внесена от Италия,и за тези пари които си приготвил трудно ще намериш хубаво венто освен ако искаш дае без климатик.Успех.
- backstage
- Автомобил:
- Двигател:
Значи, колеги, аз климатик НЕ искам. Само ел стъклата и центалното са важни за мен. Така, че надявам се да се вмъкна до 4000 за читав Венто 96-та.
Кола от Италия, не съм мислил да търся, защото и аз съм чул, че много гният заради климата там.
Имам още един въпрос. Гледах, че има чипове за този мотор, около 200лв и го правят 120кс. Въпроса ми е има ли смисъл от него и какви са последствията, издухва ли по-бързо двигателя и с колко кчава разхода?
Аз все пак с тоя малък мотор на Хондата (75кс), мисля, че и 90 ще са ми добре, но все пак да питам. Ясно ми е че дизела не е в старта като бензин, но аз и без това не си падам по светофарни пускания, по-скоро ме инетесува във високите скорости да добре, защото Сивика с поиздухан двигател пак набираше до 80 добре и после умираше. А дизелът пъй, доколкото знам, е по-силен при по-високи обороти, а аз от това имам нужда - да има мощност и на магистралата, не само на 1ва и 2ра
Та това ме интересува, дали има смусъл, ако взема да го чипосвам или не.
И на последно мяст - утре ще гледам едно, дано да е читаво само
Кола от Италия, не съм мислил да търся, защото и аз съм чул, че много гният заради климата там.
Имам още един въпрос. Гледах, че има чипове за този мотор, около 200лв и го правят 120кс. Въпроса ми е има ли смисъл от него и какви са последствията, издухва ли по-бързо двигателя и с колко кчава разхода?
Аз все пак с тоя малък мотор на Хондата (75кс), мисля, че и 90 ще са ми добре, но все пак да питам. Ясно ми е че дизела не е в старта като бензин, но аз и без това не си падам по светофарни пускания, по-скоро ме инетесува във високите скорости да добре, защото Сивика с поиздухан двигател пак набираше до 80 добре и после умираше. А дизелът пъй, доколкото знам, е по-силен при по-високи обороти, а аз от това имам нужда - да има мощност и на магистралата, не само на 1ва и 2ра

И на последно мяст - утре ще гледам едно, дано да е читаво само

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Колега някой те е излъгал и то доста-първо колите от италия заради топлия климат не ръждясват много е море има но зависи в коя част на италия е .Австрийските и немските лугата която ползват там е доста агресивна и затова повече ръжда има по тях но откъм двг са по добре.А другата голяма заблуда е точно за старта на дизела още на 1800-1900 об имаш пълната мощност което никой бензин не може и няма да го постигне(освен турбинираните може би).Също така дизела след 3500 об просто умира нзкой ти го е казал това че на високите обороти е най добре.Ако колкото до мощноста на магистралата като дадеш на 5та ще я изключиш едва когато ще спираш образно казано.За чипа да има смисъл особено при тежкото купе на вентото както се казва ако и е писано да се счупи ще се счупи и без чип.
- cristian
- Автомобил:
- Двигател:
Да италианските немат ражди ,но технически неса добри.Колега тди то варви много след трета скорост излита а относно чипа разхода се покачва с 1литар макс,но много барзо тисе скапва турбото ,но като искаш да варви колата повече взвми си ТДИ 110коня,но попаднешли на добар дизел дори и от 90коня ще си доволен
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Ако чипа е от някой пишман майстор може и целия двигател да се скапе но пак казвам всичко е до късмет и до моментното състояние на двг и турбо.Ако имаш проблеми с двг или турбото няма смисъл да слагаш чип преди да го оправиш,но ако всичко ти е наред чипа ти е най малкия проблем.
- profesor humel
- Автомобил:
- Двигател:
а бе виии кво искате от 90 коня да бяга по късите отсечки като VR6 и на магистралата да варви със 180 и да не омалява
, кто искаш бегачка земи си 2 кила 16 клапана 150 коня ще бяга с гаранция без чипове и торбини .

Венто дизел се купува само заради малкия разход и големия багажник.
За супер динамика е смешно да говорим, за устойчивост в завои оше по. Ръждата е пръв приятел, машинките за ел.стъкла са консуматив, водачите на люковете хич ги няма, окачването-то няма окачване и ако намериш с работеща клима си късметлия.
С две думи, ако не ти трябва багажника....бегай
За супер динамика е смешно да говорим, за устойчивост в завои оше по. Ръждата е пръв приятел, машинките за ел.стъкла са консуматив, водачите на люковете хич ги няма, окачването-то няма окачване и ако намериш с работеща клима си късметлия.
С две думи, ако не ти трябва багажника....бегай
- profesor humel
- Автомобил:
- Двигател:
а бе ти си 

- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Венто за 4000 задьлжително тр да има клима,колкото до динамиката,карал сьм голф 3 тди 90 кс -комби на 265000 км и вьрвеше много,така че 90 коня си му тичат на мотора супер добре,не сьм сьгласен че колите от германия са гнилочи ,виж за австрийските може и да се сьглася частично,вьпреки че моята е от австрия и не е мрьднала
,италянките са големи бараки и според мен не взимай кола от италия !

- backstage
- Автомобил:
- Двигател:
Добре бе, kusho, при положение, че съм карак кола хечбек, 75 к.с. и то издухана със 175/65/14 гуми, мислиш ли, че Вентото няма да ми се стори добре. Защото се изразявате така крайно. Не смятам, че е слаба кола. Какво да си взема за 4000, Рено или Пежо ли. Я стига. Аз съм оптимист и мисля, че ако намеря читаво, ще съм доволен.
Върни се в “Дизелови агрегати”