Екскурзия до гръцко

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Екскурзия до гръцко

Мнениеот feikot » Нед 02 май 2010 14:54

Имаше няколко теми,по тоя повод но нищо конкретно.От тях само разбрах че тоя пункт на Златоград не е отворен май.
Имам някоко въпроса:
1- Трябва ли за там да имам зелена карта на колата или някакви каквито и да било други документи,за първи път ще излизам като шофьор и не ми е известно.
2-През Златоград,едни ми казват минава се други-не,последно минава ли се през това КПП.
3-Пътя как е и кое е най близкото място там за разглеждане-Ксанти,Александруполис или кое.Ходил съм в Гърция преди 5-6 години на о.Родос,ама тука в северната (нашата си) част не съм....

Ако някой има препоръки и съвети да дава :)

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: Екскурзия до гръцко

Мнениеот Winner25 » Нед 02 май 2010 20:12

1. Трябва зелена карта. Също ако колата по талон не се води на твое име е желателно да имаш пълномощно. Други документи за колата не ти трябват.
2. През Златоград се минава. Аз не съм минавал, но информацията която имам е че има участък с много завои и тесен път :roll:
3. Малко след Орестиада почва магистралата която минава през Солун и продължава за Атина. По магистралата няма бензиностанции и желателно да имаш достатъчно гориво и вода(за пиене че вече е топло :) ) Има камери като преди всяка камера има табела полазваща че ще има камера :D
За забележителности не мога да помогна :oops:

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Нед 02 май 2010 20:40

Winner25 написа:1. Трябва зелена карта.

:да:

Winner25 написа: Също ако колата по талон не се води на твое име е желателно да имаш пълномощно.:

тва не е задължително,аз съм ходил незнам колко пъте.
спирали са ме незнам колко пъте и никога не съм имал проблеми ,че колата не е на мое име.
даже на границата не са ме питали нищо.

спазвай знаци и ограничения няма да имаш никакви проблеми.

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Нед 02 май 2010 21:56

Layer написа:тва не е задължително,аз съм ходил незнам колко пъте.
спирали са ме незнам колко пъте и никога не съм имал проблеми ,че колата не е на мое име.
даже на границата не са ме питали нищо.

За това проблем могат да направят само българските митничари :) Аз също съмм минавал много пъти без проблем. веднъж само митничаря ме попита дали имам пълномощно, аз му казах че имам и пак не го показах :mrgreen:
Но са в правото си да искат :wink:

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Нед 02 май 2010 22:40

А зелената карта ? Не разбрах задължителна ли е ?

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Нед 02 май 2010 22:44

feikot написа:А зелената карта ? Не разбрах задължителна ли е ?

не е точно зелена карта а се води като сертификат към ГО. Повечето застрахователи я дават безплатно или срещу 5-10лв. Може да минеш и без нея, но ако те спрат полицаи я искат. Може да се каже че е задължителна :wink:

Потребителски аватар
kriso_g
Автомобил: MK4 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот kriso_g » Нед 02 май 2010 22:49

Колега някой сериозно те е излъгал :lol: пункта през Златоград е отворен,миналата седмица минах от там и тази пак ще минавам :)
Миналата седмица бях с бус пълен с стройтелни материали и 5 човека
Горе на границата искат САМО личните карти на всички пътници и нищо друго!
Ако има дете с вас и има лична карта трябва и двамата му родители дада са с него или ако е само единият да има пълномощно което се изкарва при нотариус,че другият родител разрешава.Ако детето няма лична карта мисля че трябва само акта му за раждане(не съм на 100% сигорен)за да докажете,че вие сте му родители и това е.
Като през Златоград минават превозни средства до 3.5 тона!
И ако ще минаваш през там внимавай от границата надолу до първото гръцко село,около 8-10 км пътят е доста тесен,карай внимателно,защото две коли се разминават малко трудно.
Ако нещо стане и се загубиш в селата до Ксанти всички хора говорят и разбират Български език и винаги ще ти помогнат :)
Карай внимателно и без изцепки,изчаквай хората пред теб и никой няма да те закача дори и полицаите не те закачат ако не си в нарушение,спазвай знаците и внимавай къде спираш,защото глобите са солени,дори на мой приятел му бяха свалили номера,плащаш глобата,тогава си взимаш номера и си бягаш mhihi
Ксанти е на около 30 километра от границата,ще се изкачиш на върха и от ляво ще видиш цял Ксанти или по-точно това:
Изображение
Изображение

Поздрави и приятно изкарване :beer :beer :beer

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Нед 02 май 2010 23:39

Благодаря ти за изчерпателния отговор :) дано да няма проблеми и неприятни емоции.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пон 03 май 2010 11:22

Winner25 написа:За това проблем могат да направят само българските митничари :) Аз също съмм минавал много пъти без проблем. веднъж само митничаря ме попита дали имам пълномощно, аз му казах че имам и пак не го показах :mrgreen:
Но са в правото си да искат :wink:

даже последно като си идвахме с жената ме спряха и ми вика лична карта.
жената знае гръцки и аз и викам питай го лична карта или книжка.
оня вика карта ,гледа гледа и вика аре чао. mhihi

колега фейкот няма кво се притесняваш,карай напред.

Върни се в “Пътеводител”