Здравейте колеги!карам Голф 4 '98г. 1,8 20v всичко е ок за сега но съм забелязъл ,че ми гори доста....можете ли да ми кажете каква може да е причината ....по бордови компютър ми дава среден разкод около 8,9 на сто....някой път изминавам 300 км с 40 лв....друг път с 60лв или повече ,а карам по един и същ начин.
Ако някой има идея може да сподели.
Благодаря предварително!

Висок разход на гориво на Голф 4
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Висок разход на гориво на Голф 4
Burner_inc написа:death
Ко си я размятал тая брадва бе. Я да я скриваш бързо, че да не ти отсече главата.
Колега, добре дошъл първо. Второ - вариантита, за който се сещам е следния: с 40 лв караш на дълго, а с 60 градско на къси отсечки. Дай малко повече инфо по отношение на това дали е градско, извънградско или смесено.
- turbalan1
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имах А4 1.8 20V само че автоматик и 12-13 градско си лапаше.Предполагам че ако си с ръчни 1л си надолу 

Колата ти харче прилично!Аз със 40лв. минавам 150-170км.градско.Така,че си ok!!!
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Кажи как караш...Къде...
С какъв бензин,с какво масло,кое кога е сменяно...
Имах същия ГоУф.
С какъв бензин,с какво масло,кое кога е сменяно...
Имах същия ГоУф.

- sigi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И диагностока на VAG-COM не е зле да минеш да видиш за грешки ако ламбдата не е наред ще лапа доста и тнк. 

- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
sigi написа:И диагностока на VAG-COM не е зле да минеш да видиш за грешки ако ламбдата не е наред ще лапа доста и тнк.
Литър на дълго и два на градско. Среден разход на бензин на час без сонда 1.4 литра.
Колега София - Асеновград - София - 80лв.. та на резерва едвам едвам се прибрах... не питай...
Градско даже ти харчи малко, ако питаш мен. Моята 10тка си я удря по софииските задръствания без да се замисли.

Градско даже ти харчи малко, ако питаш мен. Моята 10тка си я удря по софииските задръствания без да се замисли.
- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
Barboukov написа:Burner_inc написа:death
Ко си я размятал тая брадва бе. Я да я скриваш бързо, че да не ти отсече главата.
Колега, добре дошъл първо. Второ - вариантита, за който се сещам е следния: с 40 лв караш на дълго, а с 60 градско на къси отсечки. Дай малко повече инфо по отношение на това дали е градско, извънградско или смесено.
Нещо си много духовит колега

Burner_inc написа:Barboukov написа:Burner_inc написа:death
Нещо си много духовит колегаИ ако си човека със секирата на събора ще подложа врат
А теми за разход има безброй и си има търсачка за това!
...ако имаш акъл да дадеш на човека го дай, ако ли не си взимай секирата, бирата и ...там на сбора при тарангачите

ickobansko написа:Здравейте колеги!карам Голф 4 '98г. 1,8 20v всичко е ок за сега но съм забелязъл ,че ми гори доста....можете ли да ми кажете каква може да е причината ....по бордови компютър ми дава среден разкод около 8,9 на сто....някой път изминавам 300 км с 40 лв....друг път с 60лв или повече ,а карам по един и същ начин.
Благодаря предварително!
Аз да питам най-травиалната работа. Колега, като заредиш от едно и също място ли ти дава разликата, или при зареждане от различни места? Щото ако има разлика в качеството на горивото, нормално е да има и разлика в километрите изминати в него. По-лошо гориво-> по-висок разход-> по-малко изминати километри.
Много нормален разход според мен, даже се радвай! Моята 1.6 AKL дава 6.5-6.7 л/100 извънградско при 90 км/ч, но средно над 9 л/100.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ickobansko написа:Здравейте колеги!карам Голф 4 '98г. 1,8 20v всичко е ок за сега но съм забелязъл ,че ми гори доста....можете ли да ми кажете каква може да е причината ....по бордови компютър ми дава среден разкод около 8,9 на сто....някой път изминавам 300 км с 40 лв....друг път с 60лв или повече ,а карам по един и същ начин.
Благодаря предварително!
А ти как го засече по спомени ли
Ka6iKa написа:ickobansko написа:Здравейте колеги!карам Голф 4 '98г. 1,8 20v всичко е ок за сега но съм забелязъл ,че ми гори доста....можете ли да ми кажете каква може да е причината ....по бордови компютър ми дава среден разкод около 8,9 на сто....някой път изминавам 300 км с 40 лв....друг път с 60лв или повече ,а карам по един и същ начин.
Благодаря предварително!
А ти как го засече по спомени ли
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”