венто тд прегрява
-
- Автомобил:
- Двигател:
венто тд прегрява
Здравейте колеги проблема ми следният с венчето започна да загрява и да вдига градусите над 100/110 градуса а днес дори и 120 и малко повече,смених му термустата понеже като загрее двигателя а тва става доста бързо,а радиатора е студен ,но и когато го смених нямаше ефект ,надува маркучите стига до 110 градуса,вкючвам перката принудително върти но не охлажда,като имаме на предвид че радиатора не се нагрява ,а даже следобяд може и от прегряването но започна да работи на 3 цилиндъра а след това и неиска да запали опитах го 2 пъти и го остави ,надявам се че сте ме разбра ли и се извинявам ако има правописни грешки благодаря ви предварително
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: венто тд прегрява
колега наи вероятно си попаднал на фал6ив,термостат за6тото не е нормално да е студен радиятора и сега сигурно е заминала и гарнитурата на главата 6том е заработила на 3 цилиндара и ве4е и не пали е ло6о.дано не сам прав и успех 

-
- Автомобил:
- Двигател:
колега и аз се съмнявам за гарнитурата на главата понеже надува мъркучите ,но в разширителният съд не враща компресията (няма балончета) и искам да попитам имали начин да е прецакало нещо по главата клапани или нещо дуго
- intatto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз пък се съмнявам във водната помпаи 5 термостата да смениш като няма кой да я завърти водата няма да се стопли радиатора
-
- Автомобил:
- Двигател:
intatto написа:аз пък се съмнявам във водната помпаи 5 термостата да смениш като няма кой да я завърти водата няма да се стопли радиатора
дам колега и това е вариянт но 6том не пали ве4е е касно да го мислим.колега клапаните няма как да се изкривят но наи вероятно трябва да смени6 гарнитурата за6тото не винаги има балон4ета вав казан4ето,или както е писал колегата ако помпата не е вартяла водата може и от това да е надувала марку4ите но ве4е според мен е за гарнитура и 6лаиф.успех

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Отивай на майстор, без да палиш колата
Вариантите са много, но при условие, че си я прегрял стабилно и сам си усетил нетипична работа на двигателя не очаквай чудеса
Мой приятел има Венто със същия двигател и за секунди се получи гореописаното от теб. За късмет хвана прегряването и се размина само с водна помпа, която не е въртяла с нужния дебит и след продължителното студено време си пролича, че има нередност по охлаждащата система.
Дано при теб се окаже само гарнитура на главата, а не по-сериозен ремонт на двигателя.
Сам си написал, че качва много бързо температурата - т.е. или нямаш въртене на антифриза от водната помпа, или имаш въздушен джоб...

Вариантите са много, но при условие, че си я прегрял стабилно и сам си усетил нетипична работа на двигателя не очаквай чудеса

Мой приятел има Венто със същия двигател и за секунди се получи гореописаното от теб. За късмет хвана прегряването и се размина само с водна помпа, която не е въртяла с нужния дебит и след продължителното студено време си пролича, че има нередност по охлаждащата система.
Дано при теб се окаже само гарнитура на главата, а не по-сериозен ремонт на двигателя.
Сам си написал, че качва много бързо температурата - т.е. или нямаш въртене на антифриза от водната помпа, или имаш въздушен джоб...
-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги казха ми че има 2 варианта гарнитури клингиритова и железна коя е по добра,един маистор ми казва едната а друг другата
-
- Автомобил:
- Двигател:
Желязо на 100 процента ама като свалят главата да налеят някаква течност в цилиндрите да проверят дали не е заминал някой сегмент (при мене от тва беше стопило буталото) не я пали не я карай само с репатрак!!!
Дано съм успял да ти помогна
Дано съм успял да ти помогна
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
А водната помпа върти ли водата 

- BuRnInGSouL
- Автомобил:
- Двигател:
на моят голф, имах подобен проблем, нещо не ми връщаше водата в разширителния съд и се беше запушил маркуча от разширителния съд до главата, оправих го , колата спря да загрява до 100 и нагоре градуса , след 2 месеца пак зе да загрява ама проблема не беше от там
смених термостат , и докато сменях термустата видях че ремакът на ВП е износен и реших да го сменя , и ООО какво да видя то шайбата на Коляновия вал се върти свободно и съответно не върти ремакът и водната помпа... Взех нова шайба заспа колата , но обаче скоро качвах Боровец и пак загрея и даже мислех да я отварям но ще видим зимата как ще се представи, защото сега имам друг проблем с водата и ужас!

Върни се в “Дизелови агрегати”