Моето мнение е в унисон с тренда на темата...
Не ми харесва изобщо с качен покрив. Иначе на обикновеното 206 дизайна не е лош. Такова съм карал и ако няма разлика с кабриолета - за мен лично е сбъркана кола това. Не ми е удобно в нея, видимостта ми е ограничена много от предните и задните колони. Не съм много висок, но не се чувствам добре в 206.
От друга гледна точка - голям кеф. С твърд таван няма да те е грижа за студа през зимата, няма да трепериш дали някой няма да тегли нож на гюрука само защото го кефи, шума е по-малко и т.н.
Прав си също, че предлаганите кабриолети до 7500 лв. не са кой знае колко много. Ако аз разполагах с такава сума за такъв автомобил -> Ауди или BMW, нищо че са по-стари. Просто моето възприятие е такова... малко консервативно... но това е класическото кабрио, според мен.
Ако се замислиш трезво -> няма да караш толкова често с прибран таван колкото очакваш в момента.
Не става въпрос само за дъждовни дни. През лятото се изгаря за няколко минутки на вятъра от движението и силното слънце. Да не говорим за изгорелите газове в града и безкрайната мръсотия (прах, пепел, пясък, строителни обекти).
Решението си е твое. Колегите изказаха по-обективни мнения от мен, но държах да си споделя и моите виждания.

Най-важното е наистина да ти е на сърце, защото иначе е купчина железа с 4 гуми.