налягане на ABF
-
muropulec
- Автомобил:
- Двигател:
налягане на ABF
здравеите колеги имам питане за налягане на маслото на абф мотор голф 3 някои може ли да ми каже какво налягане трябва да даржи този двигател при 90градоса на 840 оборота и максимума които трябва да прави на колко трябва да разтоварва помпата защото моят даржи 2бара на 840 оборота при 90градоса а на стодено на сащите обороти даржи 5 бара и половина а при форсиране отива до 9
така ли трябва да е или имам помпа за ремонт мерси предварително за инфото 

- IvoG
- Автомобил: Golf III
- Двигател: 2.0 AGG
Re: налягане на ABF
Има колеги които могат да ти кажат какви са обичайните цифри на налягането.
Но е нормално при форсиране да дига налягането, както и при студен двигател тъй като маслото е по-гъсто.
Но е нормално при форсиране да дига налягането, както и при студен двигател тъй като маслото е по-гъсто.
Голф 4 1,6 SR AKL държи 3.2 бара, топъл и студен, това добре ли е за празен ход?
- Пайо01
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Eхтра е налягането
така треа да е 
така треа да е -
muropulec
- Автомобил:
- Двигател:
това екстра за кое се отнася за 3.2 или за 4 бара и тжа 3.2 на 840 оборота ли е или на макс защото на пасат 2.5 тди даржи 4.2 бара стоден топал ма тва е на макс обороти
Ми 3.2 бара на около 900 оборота, да. Тоест предполагам, защото оставих колата и престоях в едно кафе, но ако са били на макс. обороти, то при празен ход датчикът щеше да се оквичи.
вси4ко друго е добре освен 9 те бара ако наистина е така вкоето силно се самнявам не е добре
-
muropulec
- Автомобил:
- Двигател:
девете бара са си девет ама незнам дали трябва да са толкова двигателя е на 3000км от основен ремонт незнам дали има няква враска това с налягането ае някои с АБФ нямали които да го е мерил та да каже как стоят нещата по вапроса ?
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
аз съм с 2е и моето наляганя горе доло е съштото.
-
muropulec
- Автомобил:
- Двигател:
а някакви проблеми има6 ли от това налягане като избиване на масло през семерини или о прастена на масло охладетела? и дали има някакав проблем за хидравличните повдигачи
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”