Умрял двигател АЕЕ.

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
saa27
Автомобил:
Двигател:

Re: Умрял двигател АЕЕ.

Мнениеот saa27 » Пон 26 апр 2010 20:03

Иди при някой майстор със слушалки да определи от къде идва шума.А номера с отвертката също помага. Аз имах подобен проблем и се оказа от една пластмаса в колектора.

tvt555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tvt555 » Пон 26 апр 2010 20:24

mirro_21 написа:Колега,колега...случил си и ти на двигател.
не знам какво му е на двигателя ти,но мога да споделя опит.
имах същия мотор АЕЕ и не останах очарован,какво ли не му правих,какво ли не му сменях и така и не тръгна като 75кс.
За една година 2000лв набутах,съединители,дросели,еку-то,основен ремонт,(глава,водачи,клапани,2-те гарнитури,дюзи)скоростната...ебе мога да кажа,че нямаше кво да и се сменява вече.
Обиколих вс познати сервизи и нямаше ефект.
И кво...ми кво...продадох я:) едно маце я взе за 3500лв
Понеже АЕЕ-то трудно се газифицира(ГИ) и ако това стане после почват проблемите,
взех и си купих едно рено клио за 1000лв- 1.4 75кс с агу,ел. пакет,централно,аларма и серво и пеи сърце.
които хулии френските коли не е прав:
-вози 3-пъти по-меко и комфортно(въпреки класа си)
-върви по-добре
-частите са 3 пъти по евтини от на полото.
Не че те обеждавам да вдигнеш ръце,но в един момент ти прелива чашата и човек почва да мисли по-рационално и практично.
Друго кво да ти кажа,за 4 месеца от както имам реното не знам каде е ръчката за отваряне на предни капак,нищо не съм пипнал,а с полото ми бях пред уволнение,защото все висях по-сервизите и не си вършех работата.
Да не говорим,че за тези месеци,при разход 9\100 ГАЗ в софия и липсаа на излишно хвърлени пари в коша,спестих колкото да купя още едно такова рено на приятелката ми.
успех и дано си оправиш проблема!

Ха ха колега и аз съм на същото мнение. Писна ми и на мен от моето АЕЕ. Сума ти пари съм набутал и аз по него. Никак не съм доволен. Аз също съм карал Саксо на Ситроен и съм мн. по-доволен от Голфа във всяко едно отношение. За 2 год и около 50х.км. капак съм отварял само да доливам течност на чистачките. Ако взема да описвам проблемите с Голфа, няма да ми стигне цяла вечер, а пък за пари, майстори и време - свят ми се вие. Все едно си купих кола на изплащане... всеки месец 300-400лв... :Mr Green Fun

Потребителски аватар
smash_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash_ » Пон 26 апр 2010 22:29

Абе, направо ме успокоихте :063:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 26 апр 2010 22:42

smash_ написа:Абе, направо ме успокоихте :063:

Колега, не се отчаивай. Проблема явно ти е или в клапани или в повдигачи. Пробвай с масло 15/40, дано да се оправи. Но според мен е от повдигачи. Но тука във форума няма кой да ти каже 100% от каде ти е проблема. На мен на Голф-а ми чатка 1 повдигач, но така си я карам. Но при теб проблема е доста голям. Иди в някой сервиз да ти видят от каде е проблема!

batevv
Автомобил: VW T4
Двигател:

Мнениеот batevv » Вто 27 апр 2010 7:33

От един стар майстор знам ,че ако ти дрънчи биелен лагер дакато работи мотора вадиш кабелите 1 по 1 на цилиндрите...Ако примерно ти тропа 3-ти като изключих кабела цилиндъра няма да работи и няма да има такъв удар над черупките на лагерите.Звука или ще стане по тих или ще изчезне.Така поне можеш да разбереш дали е лагер.Другото което се сещам е блокирали повдигачи.

Потребителски аватар
smash_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash_ » Пет 30 апр 2010 15:18

Та последно смених 4те хидравлични повдигача и гарнитурата на главата, но си остана едно почукване. Интересното е, че като включа климатика се чува едно тракване за секунда и почукванията спират, като спра климатика - пак почва да почуква. Иначе колата върви като пушка и не мога да си обясня тая работа каква е и не ми дава мира...

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Нед 02 май 2010 8:27

Щом изчезва при влючен климатик остава да е лагера на ролката на климата тои е валцован отвътре а шаибата се маха като завиеш четири болта на шаибата за да застопориш шаибата отвиваш централната гаика но при ваденето внимаи че има една много малка шпонка да не я загубиш .Вадиш шаибата и ще разбереш дали е от лагера .Същия се маха отиваш на стругар да ти пусне една стружка вадиш лагера и на магазин за лагери -40лв хубав а около 20-китаец нов защото ако идеш в магазин за авточасти цената е друга.При слагането на на новия вместо валцовка три центара и караш.При моито АЕЕ така ме побърка то не бе ролки водна помпа генератор

Потребителски аватар
smash_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash_ » Пон 03 май 2010 16:25

Май не изчезва при включен климатик гадното тропане, явно съм си внушил - просто шумът от компресора го заглушава. Днес погрешка размених кабелите на свещите на 3ти и 4ти цилиндър и забелязах, че освен тресенето, което се появи (което е нормално като размениш кабелите) тракането изчезна! Уот дъ фак!?!

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пон 03 май 2010 18:52

Еми значи е биелен лагер на един от цилиндрите, които си изключил, а може и на двата /може и от бутало/болт да е /Сега се сещам че и моята издаваше подобни звуци и биелните лагери като я отвориха се изсипаха на пода.

Потребителски аватар
smash_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash_ » Пон 03 май 2010 19:30

Значи, ако е по двигателя, тоя майстор ще има да ми връща бая пари, защото два пъти отваря двигателя и накрая ме накара да сменя хидравличните повдигачи, които определено не са били за смяна!!!

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пон 03 май 2010 19:56

Повдигачите ми също бяха празни, но както се оказа после - не за смяна, а защото маслената помпа не е работила.

Потребителски аватар
smash_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash_ » Вто 04 май 2010 20:16

Колата нещо почна да се клати и като я натисна отпред, сякаш единия амортисьор е изпуснал. Възможно ли е този равномерен звук да идва от амортисьор?

br1lata88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот br1lata88 » Вто 04 май 2010 20:51

всеки месец 300-400лв... :Mr Green Fun[/quote]
колега та катоя купова тая кола каде гледа ти за два месеца по 300 лв си купиш нов двигател та даже за година ново саксо : vw fen

Потребителски аватар
smash_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash_ » Вто 04 май 2010 21:04

Абе, аз гледах..преди 2 години съм я купувал, ама от майстори станах пишман...пак едно тракане и не мога да го разбера от какво е...направо полудях, чак сънувам майстори с касови бележки :(

Потребителски аватар
smash_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash_ » Пон 10 май 2010 13:26

Та значи, онзи красив ум майсторът се оказа, че ми е сложил гарнитура на главата за друг мотор (16 винтила) и не е натегнал болтовете достатъчно. И се вижда, че гарнитурата е била с 2мм по-тясна на отворите за буталата и са я раздробили. Добре, че го хванах навреме това. Иначе и тоя новия майстор не можа да отгатне т'ва чукане от къде идва. Маха главата, гледа там и вика, че трябва да разглоби двигателя на части, за да разбере!!! И друго интересно нещо - налягането на маслото е 3 бара на 900 оборота, а по книжка трябва да е 2 бара на 2000 оборота. Шах с пешката!! Извадихме новите хидравлични повдигачи и ги натиснасме с преса - 4 пълни и 4 празни, същото беше и положението със старите и сложихме 4 от новите и 4 от старите (тези, които пуснаха масло). И сега я карам така, докато издържи...аман от разбирачи.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”