Проблем с турбото на голф 4

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
milkov
Автомобил:
Двигател:

Проблем с турбото на голф 4

Мнениеот milkov » Вто 04 май 2010 15:18

Имам проблем с колата си.Голф 4 131 коня.
Значи колата беше в сервиз за ремонт на предна броня и стъкло, но от както си я взех турбото ми нещо не се пуска.Преди това на около 1800 оборота се пускаше а сега вече не.И понякога на около 3000 оборота се едно нещо ме дърпа назад.Въпроса ми е от какво може да се е получило?Дали е изгоряло нещо или се е разкачило, или тия в сервиза да са ми подменили нещо?
Мерси предварително 8)

Потребителски аватар
murkata
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с турбото на голф 4

Мнениеот murkata » Вто 04 май 2010 16:08

Първо добре дошъл във vwclub и няма да е зле да прочетеш основните правила и има и доста темички по всеки един въпрос.
И така... Какво значи турбото ми се пускаше,да не е с копче.Турбото си се разварта постоянно просто в тези обороти се чува свиренето.
А относно това че сега не го усещаш и казваш че забива най-вероятно влиза в авариен режим за което причините могат да са няколко (клапан Н75,зацапана геометрия,а и няма да е зле да провериш и вакумните маркучета).Най-добре ще си покаже една диагностика с Vag-Com.
А за сервиза какво може да са направили те... не се очудвам вече от нищо.

milkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milkov » Вто 04 май 2010 17:13

Благодаря за съветите.А иначе четох по другите теми, но там пишеше за малко по различни проблеми.Дори писах в 1 от тях, но никой не ми даде отговор и затова реших да пусна тема.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 05 май 2010 0:33

Ако приемем, че от сервиза не са подменяли части и колата е нямала проблеми...... единствено за MAP сензора се сещам, който се намира в горната част на интеркулера, на тръбата която идва откъм EGR-а. Освен да са забравили да му пъхнат буксата. Или някоя от двето тръби влизащи в интеркулера да не сложена как трябва. Друго не се сещам да има около бронята свързано с забиване то.

Закачете я на ВАГКОМ.

milkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milkov » Пет 14 май 2010 14:03

Проблема е решен.Смених вакумните маркучи и сега всичко е ОК

Върни се в “Дизелови агрегати”