странен проблем с венто

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Simbara
Автомобил:
Двигател:

странен проблем с венто

Мнениеот Simbara » Пон 03 май 2010 21:51

колеги вентото е 1.8 бензин/газ и тая вечер си карам в софия(на газ) и на един светофар колата угасна.паля пак на газ директно (щото бях сложил така копчето че имах чести спирания но иначе си паля на бензин) и при опита да запаля колата нещеше и нещо тръгна да изпушва откъм таблото,тъй като бях на сфетофар пуснах на бензин запалих и мръсна газ.после пуснах на газ нямаше проблеми. някакви идеи от кво може да е ?

s7ambata
Автомобил:
Двигател:

Re: странен проблем с венто

Мнениеот s7ambata » Пон 03 май 2010 22:44

И аз имам венто 1.8 правила ми е почти същия проблем.Угасна и нещеше нито на газ,нито на бензин.Бобината беше си заминала.Така че мисля че и твойта си отива.Ама този дим нещо обърква нещата.

Потребителски аватар
Simbara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Simbara » Вто 04 май 2010 0:18

пък като се замисля не е мирисало с купето и може да е някуде от под капака..

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Вто 04 май 2010 1:31

Дай код на мотора. Провери си за всеки случай газовата уредба в сервиз, в краен случай и сам, докато моторът работи на газ, обходи със сапунена пяна всички съединения (и в сервиза това ще направят). Но сам не разглобявай, ако не знаеш какво правиш!

Потребителски аватар
Simbara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Simbara » Вто 04 май 2010 11:08

бубина и комутатор съм сменял преди година и нещо и там е различен проблема-там директно гасне а тука си губи обороти и тогава гасне а иначе като настъпиш газта си продулжава да набира.кода е ABS

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Вто 04 май 2010 19:12

Zlobomir написа:Дай код на мотора. Провери си за всеки случай газовата уредба в сервиз, в краен случай и сам, докато моторът работи на газ, обходи със сапунена пяна всички съединения (и в сервиза това ще направят). Но сам не разглобявай, ако не знаеш какво правиш!

колега не мислиш ли че си "навсяко гърне мерудия".....с това мнение абсюлютно нищо не помагаш......

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Вто 04 май 2010 22:51

Ми старая се колкото мога. В конкретния случай прецених, че повторно изпушване откъм капака може да е рисковано за живота на колегата, пък и има по приятни начини да си отиде човек. Но сега като се замисля, напълно си прав, защо си губя времето да го карам да си губи времето за нещо, което едва ли е така, пък и застрашава само него. :roll:
Все пак не го карам да купува нещо, което може да не е повредено. Досега обаче няма и никакъв друг съвет.
Цялата история: Един ден така запалих колата си в гаража, на газ. След около 2 мин работа чух свистене и едва забележимо изтичане на газ между калника и капака, където е изпарителят, след още 30-на сек и мотора спря. Изгасих контакта, вдигнах капака, изпарителят беше заледен, маркучите вкаменени, от скобите изхвърляше антифриз. Та си мислех, че при него може да е това в лека форма, но без да съм сигурен не е нужно да го стресирам тотално...

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Сря 05 май 2010 9:19

Или просто е нагорял ключа газ/бензин и е дал на късо? :) Но щом казваш, че наема като се подаде газ може и да е била задавена :)

Потребителски аватар
Simbara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Simbara » Сря 05 май 2010 10:08

това да тръгва да ми гасне се случва от време на време като тругва да губи обороти и рядко се случва да угасне но се случва,ама чак да изпуши...не беше много пушек де ама си го имаше

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Сря 05 май 2010 10:11

Стъпков мотор може би?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”