Ако имате куче внимавайте!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
gti--
Автомобил:
Двигател:

Re: Ако имате куче внимавайте!

Мнениеот gti-- » Нед 02 май 2010 22:08

На 2та снимка ясно се вижда синджира :)
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Пон 03 май 2010 9:06

В България всяко чудо за три дни.
Било е хайка и колегата е имал лош късмет, да е бил на едно от двете места където е дошъл "новия европейски ред" за два дни......
Забележете! Южния парк и Борисовата градина, събота и неделя, айде сега журналистите, напишете два добри реда за новата община на Фандъкова, че освен плановите ремонти до сега нищо видно не сме направили (говорейки от 3то лице).
http://www.dnes.bg/sofia/2010/05/03/haika-kuche-obikoli-parkove-i-gradini-na-sofiia.90372

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 03 май 2010 12:57

Има си наредба :

http://sofiacouncil.bg/index.php?page=ordinance&id=36

НАРЕДБА за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни животни на територията на Столична община

Чл. 5. (1) При присъствие на животно домашен любимец на обществено място собственикът е длъжен:
1. Да не оставя животното домашен любимец без надзор и да осигурява постоянен и непосредствен контрол върху поведението му.
2. Да не допуска контакт на потенциално болно, опасно или отровно животно домашен любимец с други животни и хора.
3. Да не използва животното домашен любимец за комерсиални цели - просия, фотография, игри на късмета, хазарт, платени демонстрации на дресура и др.
4. Да носи със себе си регистрационните документи - ветеринарномедицински паспорт за бозайниците, а за кучетата и идентификационен медальон.
5. Да почисти мястото след дефекация на животното домашен любимец.
(2) Забранено е разхождането на животни:
1. На територията на детски градини и училища.
2. На територията на здравни заведения.
3. На територията на детски площадки.
4. На територията на градските паркове и градини за времето от 9,00 до 18,00 часа. Тази забрана не се отнася за местата, специално определени за целта със заповед от кмета на района.

Раздел IV
Административно-наказателни разпоредби

Чл. 14. (1) Контролни органи по смисъла на Наредбата са кметът на СО, кметовете на райони и населени места, упълномощените от тях длъжностни лица и Столичният инспекторат.
(2) Неправитлствените природозащитни организации (НПО) съдействат на органите по ал. 1 при осъществяване на контролните им правомощия.
Чл. 15. Контролните органи по чл. 14 извършват проверка само на писмени сигнали за нарушения по смисъла на настоящата Наредба. Проверките се извършват съгласно чл. 7 на Закона за предложенията, сигналите, жалбите и молбите (ДВ, бр. 52/1980 г., изм., бр. 68/1988 г. и бр. 55/2000 г.).
Чл. 16. (1) За констатирани нарушения по настоящата Наредба на нарушителите се налагат глоби от 20 лв., а при повторни нарушения до 200 лева.

...................
и за да не е всяко чудо за 3 дни - бъдете гтраждани на гражданско общество
и като видите нарушители - сигнализирайте писмено от сайта :
http://www.sofia.bg/virtdelovodstvo.asp

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Вто 04 май 2010 8:56

One написа:...................

Пак ли ще си играем на прееби другарче? :screwy
И какво ще сигнализирате бе?!?
"Днес видях един младеж с някакво куче в парка да се разхождат незаконно" :063:

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 04 май 2010 19:55

groznika написа:И какво ще сигнализирате бе?!?

Ей тоя ще сигнализирам - http://bnt.bg/bg/news/view/27948/pitbul ... _grad_kula

Дядото на 9-годишното дете твърди, че този питбул не за първи път напада деца.

И понеже много хора, като теб, бъркат доносът с гражданската съвест, бащата на това дете трябва да лежи в затвора за тежка телесна повреда и трайно осакатяване на дебила с кучето (поне аз бих...).
Лошото е, че и да имаш съвестта да докладваш такъв измекяр, който редовно пуска без намордник доказано зло куче, рядко се срещат съвестни полицаи, които да приемат, че злото може да се случи и на тяхните деца :evil:

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Вто 04 май 2010 21:26

Галинчо,
със същия успех някоя бабичка ще ти докладва кокерчето за това, че е зло и без намордник и и мачка здравеца, и вдига шум, и и пишка в градинка, и е с непристойно лайнян цвят окраска, и със собственик мутра и тн. и тн...

Да те питам ти в парка ходил ли си?
Какво ще докладваш от парка? "Видях един батко с голямо и лошо куче"?
И кога ще стане това? Като се прибереш от разходка и се докопаш до интернет за да пуснеш виртуална жалба?
На тая виртуална жалба искаш ли да ти кажа кога ще и обърнат внимание? МИНИМУМ след 30 дни!
Жена ми чак днес получи писмо от общината по повод точно такава жалба пусната края на март срещу стопанин с агресивно куче на плиска. Знаеш ли какво пише в писмото? Пише, че жалбата е заведена с входящ номер и, че вече спокойно можеш да идеш да се гръмнеш тихо в някой ъгъл ;)

Искам да ти пожелая безкрайно приятни мигове с гражданската ти съвест и писането на виртуални жалби!

Успех :063:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 04 май 2010 22:58

group® написа:
groznika написа:И какво ще сигнализирате бе?!?

Ей тоя ще сигнализирам - http://bnt.bg/bg/news/view/27948/pitbul ... _grad_kula

Дядото на 9-годишното дете твърди, че този питбул не за първи път напада деца.

Тва в мойто село :shock :shock :shock
То верно, че там на стадиона рядко се срещат хора, ама тоя хем е видял че има, хем не може да си удържи звера, хем и намордник не му е сложил... Малко са му 100 лв, МНОГО малко :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2
Дано го осъдят за телесни повреди :( Тва детенце кви белези ще има на лицето не е истина...

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Сря 05 май 2010 7:34

groznika написа: ...

Това, че ти и женати ти сте имали неуспех с някаква жалба не е база да философстваш толкова ;)
Лично съм викал полиция заради дебил с ротвайлер на детска площатка(истинска такава), който налита на кучета, пуснат, макар и с намордник.
60 килограма куче си тичкаше м/у децата. Родителите си траеха :shock :evil:
Полицията дойде много бързо и момчетата приеха случая присърце и му дръпнаха такова конско, че аз се вцепених.
Аз му спестих глобата, но можеше и такава да има.
Казвам спестих, защото от мен зависеше, а онзи беше напълнил вече гащетата и ми стана жал.
А и определено си личеше, че повече няма да припари. Записаха го с предупреждение и
Вече 1 година този човек и куче не съм ги виждал в квартала.
Може да ме е послушал и да си го води в гората.
Или да му е дошъл акъла и да е разбрал, че това куче не се гледа в 50 квадрата панелка.

И за финал:
Това, че си мислиш как никой нищо няма да направи, не е причина да не правиш нищо.
Жалко, че са малко съвестните служители :evil:

п.с. И нека бабичката се обажда за моето куче, колкото иска ;) Понеже няма нередности, не се притеснявам! Тъп пример.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 05 май 2010 7:49

group® написа:
Това, че си мислиш как никой нищо няма да направи, не е причина да не правиш нищо.
Жалко, че са малко съвестните служители :evil:

подкрепям
ако повече хора започнат да обръщат внимание и да изискват спазването на законите и наредбите - живота ни ще стане доста по подреден и спокоен

цитата който съм дал за сигнализиране на общината е ЗАЩОТО тя НЕ СЕ самосесира и реагира само след като някой си е направил труда да подаде писмена жалба !

тоест ако ти разхождайки се в паркове и градинки виждаш,че има там кучета извън регламентираното време и се разхождат не по предписаните начини - подаваш сигнал

след някое си време може и след месец ще цъфнат служители и ще налагат санкции - полека лека хората ще се научат какво и как се прави.

ама с кръстенето на ръце и говорене и мрункане по принцип - нищо не се постига

гражданското общество за което се борим означава освен да ти пука и да правиш нещо нещата да се случват

за София Общината има ефективни механизми и те работят - но ние като граждани също трабва да помагаме !
единия от начините и то много ефективен и лесен - сигнали до общината през интернет

groznika вместо да ми обясняваш тук във форума какво и как не се е случило отдели същото врме и писане в сайта на общината - така нещо ще се промени !

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 05 май 2010 8:36

Сега минах покрай нашия парк и какво видях mhihi Полиция и общинари бяха сгащили всички "кучкари" и пишеха глоби :D

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 05 май 2010 9:27

ааа,се научат бре.
Всичко става,лека-полека.Глоби,актове,порицания.Празна е хазната на държавата mhihi

п.п.
Галине,за брезичка ли става дума?

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Сря 05 май 2010 9:40

group® написа:...

Преди да ми се надуваш като домашен козунак прочети пак последните постове и се напъни да вникнеш в смисъла им. Коментара ми е адресиран конкретно към това нещо:

One написа:...................

...а ти драги викни и папата ако искаш като видиш ротвайлер в градинката! :)

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 05 май 2010 10:00

groznika написа:

...а ти драги викни и папата ако искаш като видиш ротвайлер в градинката! :)

както ти казах вместо да ми обясняваш нещо как неможе да се прави опитай да го направиш - току виж станало !

Или просто замълчи и не пречи !

ако пък си от тези, на които не им пука дори когато им се изсерат пред вратата.а просто го прекрачват - жалко за теб !

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 05 май 2010 13:28

Човека ви обяснява че е пробвал и не става нищо със писане ама вие пробвай та пробвай.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Сря 05 май 2010 13:34

А аз се разхождам днес из махалата и какво виждат очите ми, кварталния и той се разхожда, пафка си и хвърли цигарата на земята mhihi
Сега да пиша ли на инспектората или да не пиша :roll:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”