Как да разберем дали е истински Лукойл или франчайз?
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Как да разберем дали е истински Лукойл или франчайз?
Някой знае ли, как може да се разбере дали една бензиностанция е Лукойл (истински) или ЕТ "Мъдьо" примерно, полващ база на Лукойл и прави каквото си знае?
- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
Re: Как да разберем дали е истински Лукойл или франчайз?
Хмм може и да има значение, прави ми впечатление като сипвам на Лукойл-а на Константин Величков че подхарчва повечко колата, докато този в Люлин до Била е по-малък разхода, не съм засичал с точност но мисля че не си въобразявам...
- jijibs
- Автомобил:
- Двигател:
Ако не греша на касовата бележка би трябвало да пише ЕТ "Мъдьо" 

- offside
- Автомобил: Passat B5 1997
- Двигател: 1.8 20v ADR
Не са ли всички франчайз? Имам наблюдение поне за шеловете , че всичко е на фирми регистрирано и се води от сульо и пульо! Но дори и така контрола си е контрол и те трябва да спазват определени изисквания и подлежат на проверки постоянно от фирмата "майка" 

Какво е значението, след като горивото идва от едно и също място?
- дзвера
- Автомобил: ford escape
- Двигател:
на бележката си пише
и винаги можеш и да попиташ

- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тоя на Константин Величков е легендарен бях писал за него някъде оттам сигурно цигари ако си купиш вътре ще са 15.
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
velinsl написа:Какво е значението, след като горивото идва от едно и също място?
Значението е това, че шанса да разреждат горивото е по-голям, оттам и печалбата е по-голяма...
Тук във форума имаме един колега, който работи като управител на Лукойл-а, който е до МакДоналдс Люлин. Той може да каже за конкретния обект дали е истински.
Също така се чудя и не мога да си отговоря, защо някои Лукойли са по-скъпи от други? И при Шел е така.
Относно темата, пуснах я, защото преди време работех на един Шел и той беше франчайзен. Там си правеха каквото поискат и никой копче не може да им каже. Уж контрол имало бла бла... Та там за едно лято, през което работех, клиентите редовно разбираха че резервоарите са им по-големи отколкото са си мислели

Въпросния Шел е до МакДоналдс Люлин.
- apisabvgd
- Автомобил:
- Двигател: ARX 2002
Кажете за кой Лукоил на К.Величков говорите,че са два или за и двата! 

На външен вид май не могат да се познаят. Питаш на место или зареждаш и гледаш на касовата бележка какво пише. Всяка бензиностанция си е различна и качеството не е еднакво навсякъде.
Иначе съм чувал, че цакат с количеството при газта. В бутилка 40 литра събират 43 на ОМВ. Нямам наблюдения при дизела да са ме цакали, ама знае ли човек
В БГ на всяка крачка все някой ше се намери да те прецака. Трябва да променим тоя манталитет най-накрая.
Иначе съм чувал, че цакат с количеството при газта. В бутилка 40 литра събират 43 на ОМВ. Нямам наблюдения при дизела да са ме цакали, ама знае ли човек

- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При газта може да се налее повече.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
K написа:На външен вид май не могат да се познаят.
Могат,ама отблизо.На вратата требе да виси една табелка с данни на М.О.Л.на обекта...
. Има логика в думите ти като се замисля, но пък за 2,3,5,6 тона предполагам правят някакви отстъпки от рафинерията(но това е в сферата на догадките, ако някой има инфо да каже).skotis написа:Значението е това, че шанса да разреждат горивото е по-голям, оттам и печалбата е по-голяма...
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
не съм се заглеждал какво пише на бележките ама имам наблюдения над ОМВ в Ст.Загора
на това до билла и другото до автогарата....и на 2те зареждам за по 30 лв та каквото имам останало в резервоара го омесва, но с бензина от тази до гарата ми се струва че колата върви по-добре
да го разреждат до толкова че да са със стотинка на литър над печалба от нормалното им е повече от достатъчно... ама няма оправия
на това до билла и другото до автогарата....и на 2те зареждам за по 30 лв та каквото имам останало в резервоара го омесва, но с бензина от тази до гарата ми се струва че колата върви по-добре
да го разреждат до толкова че да са със стотинка на литър над печалба от нормалното им е повече от достатъчно... ама няма оправия
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
MK4 написа:Хмм може и да има значение, прави ми впечатление като сипвам на Лукойл-а на Константин Величков че подхарчва повечко колата, докато този в Люлин до Била е по-малък разхода, не съм засичал с точност но мисля че не си въобразявам...
Не си въобразяваш

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”