Падна ми гърнето...

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Падна ми гърнето...

Мнениеот VW_FEN » Пон 22 май 2006 1:17

По-точно задното, крайното... прогоряло е и днес му дойде в повечко така както изпращахме приятели абитуриенти... та ме светнаха, че се влячи нещо отзад и спрях да си го прибера в багажника... И сега бучи като митсубиши лансер ево 6 ;) Мога ли да карам така, докато имам възможност да правя нещо? Доста тъп въпрос, ама като слушах днес как бучи и се тормози... :roll:
Дайте идея колко пари ще отидат да сменя гърнетата,че и другите са за смяна... И къде ги правят качествено... (сега гледам темата за сервизите и пуснах питане и там, но за всеки случай реших и тук да драсна ;)

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Пон 22 май 2006 18:17

Не е проблем за двигателя да работи и без ауспух, особено задния.
То иначе защо ги слагат спортните ауспуси - да намалят съпротивлението на изгорелите газове.

Моят го карах една седмица без задното гърне, но средното ми беше здраво и почти нямаше разлика...

Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Мнениеот dmitko » Пон 22 май 2006 20:00

http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... 0%F0%EE%E2
Лично не съм ходил там, но съм чувал добри отзиви от други колеги /не от форума/ ходили там.
А иначе напиши "лазаров" в търсачката и ще видиш и други мнения относно гърнета.

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Пон 22 май 2006 20:40

Противно на всеобщото негативно мнение аз ще се изкажа в полза на "ЕМ-Комплект" на "Околовръстното". Смених там всичко без задното гърне миналата година по това време. Бързи, точни и най-важното - с отстъпка за VW-клубарите!!! :wink:

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Пон 22 май 2006 20:55

Аз моите гърнета ги сменявах в КРАФТ, ходил съм и на околовръсното и в дружба.
Цените може да са високи но дават 18м гаранция, а съм и доволен от качеството им.
Имам ценовата им листа за моя пасат, преди един месец минах профилактично да се поинтересувам кое колко евентуално ще ми струва :

Колекторна тръба - 165 лв
тръба - 13 лв
катализатор 135 или 155 (но няма гаранция)
среден ауспух - 40 лв
заден ауспух 117 или 60 (какъвто си харесаш)
тампони 3 х 10 лв
скоби 3 х 4 лв
конус - 10 лв
гарнитура - 5 лв
монтаж 70 лв

Тогава бях завел приятели с едно поло което почти нямаше никакви ауспуси, за около 2 часа смениха всичко по полото.

Февруари ми се беше скъсала някава скоба преди задния аспух и пасата трещеше като танк, отидох в крафт на околовръстното и я завариха без пари, може би защото при тях е било монтирано преди това

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Вто 23 май 2006 13:49

Lawyer написа:Противно на всеобщото негативно мнение аз ще се изкажа в полза на "ЕМ-Комплект" на "Околовръстното". Смених там всичко без задното гърне миналата година по това време. Бързи, точни и най-важното - с отстъпка за VW-клубарите!!! :wink:

Така, и аз реших да отида там, защото по информация от познати, момчетата работят добре. И наистина е така ;)
Смениха средно и сложиха ново задно за 130 лева всичко (и труда).
15 минути работа... сега колата видимо се отпуши - преди от 4500 нагоре беше мъка, сега не усещам кога ги развърта до 5500 - 6000 :shock И се чудех защо не върви тая кола, а то какво било...
Тъпо е сега, че бучи като ремус и малко трака, но явтно докато се напасне ще мине малко време... спортно приглушено боботене, което става особено приятно към 4000 оборота ;) Много се радвам, че се отпуши така зверски колата - 90-те коня се завърнаха там, където им беше мястото. До сега съм карал 79-80 сигурно...
Оказа се, че съм нямал и катализатор, което също ми спести около 30 лева ;)
И така, благодаря на всички за съдействието! :bowdown :heeeavy metal
Добре, че го има този форум, да си помагаме и да намираме инфо ;)

Изображение

Върни се в “Passat”