mod edit: golfer
Смяна на датчика за маслото- сменен
- Immortal
- Автомобил:
- Двигател:
Смяна на датчика за маслото- сменен
Има ли нещо специфично при смяната на този датчик
Тече ми масло от него и май трябва да го сменя.Толкова ли е елементарно колкото ми го описват
- dmitko
- Автомобил: Tiguan II 4Motion
- Двигател: CZEA 2016
batkata1 написа:И аз трява да го сменям. Знам че са по цветове. Казаха ми че е за ниското налягане. Понеже аз имам 2. При мен е спукан предния. От къде го купи колега и за колко.
Белия е за ниско налягане, кафявия за високо.
Ако са един до друг и нямаш добър инструмент може да се наложи да отвиеш и кафявия за да затегнеш белия /т.е. ще ти отнеме не 2 а 3 минути/.
Цената му е около 4 лева.
- Immortal
- Автомобил:
- Двигател:
П.П Цената на датчика е 5 лева
-
martins
- Автомобил: Vw Vento
- Двигател: 1.8 ABS 1992
Спокойно и при мен се получи така. Стария течеше и беше за смяна. Отивам в магазина и ми продават датчик от 0,8 /мисля/ до 1,2 bar, естествено по каталог, като единия продавач питаше другия "ти сигурен ли си че тоя става за венто. Като дойде време да го сменям видях че на моя пишеше 1,6 - 2,0 bar, при което си помислих че не е нормално да слагам датчик на такова малко налягане. След това следваше философстване в магазина от "компетентните" продавачи от сорта че ако ми бил датчика на 1,6 - 2,0 bar лампата щяла да свети постоянно и едва ми намериха датчик от 1,2 до 1,6 bar. И вече около 2-3 месеця нямам грижи.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”