4-та скорост изключва-B3
-
- Автомобил:
- Двигател:
4-та скорост изключва-B3
откакто взех колата го има проблема.при каране като превключа на 4-та скорост и по време на движение се изключи от скорост.казаха ми че са некакви синхронизатори,че може да било от съеденителя,и от ред други работи.според вас това сериозен проблем ли е.ако се сменат тия синхронизатори по добре ли ще е отколкото да сменявам цялата скоростна кутия.а тя е сигурно маика си и баща си.на какви пари са тия синхронизатори.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: 4-та скорост изключва-B3
Щом ти изключва само тази скорост, значи не е логично до е съединител нали?
Иначе може да ти излезе по-евтино да вземеш цяла кутия и направо монтаж отколкото ремонт, освен ако не си го направиш сам и не платиш за труд.
Иначе може да ти излезе по-евтино да вземеш цяла кутия и направо монтаж отколкото ремонт, освен ако не си го направиш сам и не платиш за труд.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Съединител - не, синхронизатори - не, или има износена муфа и вилка или фиксатора. В двата случая ремонта е много повече от кутият на старо, кутиите вървят по около 150 лева.
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Петър Петров написа:кутиите вървят по около 150 лева.
Не баш,по скоро около 200лв.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз преди две години взех една за 150, не вярвам да са поскъпнали
Освен ако не ти се иска 

- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Купи една кутия втора ръка и сглоби от 2те една здрава която да знаеш че е като хората. Аз така бих направил.
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
А дали имаш масло в кутията?
Проблема е точно с фиксатора. Най-вероятно е счупена пружина.
Ако попаднеш на добър майстор на скоростни кутии не би трябвало да ти вземе повече от 50-60лв.
Проблема е, че не всеки не знае какво трябва да прави там и предпочита да се смени кутията.
Ако попаднеш на добър майстор на скоростни кутии не би трябвало да ти вземе повече от 50-60лв.
Проблема е, че не всеки не знае какво трябва да прави там и предпочита да се смени кутията.
Колега имах същия проблем преди няколко години на Г3, 4-та скорост изключваше сама при по силни вибрации в колата (паваж, дупки и т.н. - по гладък асфалт нямаше проблем), и на мен ми говореха тогава за синхронизатори, фиксатори и други такива чудесии, в крайна сметка едно майсторче предложи да смени тампона на двигателя (този при скоростната кутия), с цел намаляване на вибрациите, смених тампона, и 4-тата спря да излиза сама, .... пак беше възможно да я изключиш без да натискаш съединителя, ама иначе не се изключваше при най-малката неравност.....