Тях имах предвид нали са в стоповете знам,че стоповете са за спирачките,но мислех,че ще ме разберете Дадох ги на късо ,но пак не светнаха и един комшия ме посъветва да търся проблема в "масата" каквото и да означава това
Това означава, че трябва да си провериш проводниците за тези светлини, или пък крушките, като най-лесно за начало, хлабави контактни обувки и такива неща.
колега, като гледам какво си писал ми става горе долу ясно че изобщо не си в час с токовете, затова по добре хвани някой с мултицет да ти провери дали ти стига ток до стопа, защото и на мен ми мирише на липса на маса, а ти при положение че не разбираш няма как да го намериш.... Като цяло трябва да си смъкнеш куплунга с крушките и да видиш дали идва ток до крушката, ако идва се проверява масата (следиш пистите и след това кабелите) ако пък не идва напрежение, значи имаш някъде прекъснат проводник...
поради дългото време което е минало от производството на нашите автомобили, и незнайния брой мастори разписали се по тях (включително и ние), съм се научил да не разчитам на цветове а най вече на мултицета и на спомена (ако аз съм пускал дадения кабел, което в случея не важи ) Успех колега, дано се справиш сам, въпреки че не вярвам
Koлеги реших проблема,но ще ме е срам да го кажа. Оказа се,че крушките са изгорели,но като ги погледнах вътре жичките им бяха здрави и на двете за това се заблудих,че не са изгорели,но след като замерих напрежението отзад и показа 12V ги измерих и тях с омметъра и показа,че са изгорели. Смених ги и всичко свети. Мерси за помощта