проблем със задницата
- butsefal
- Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
- Двигател: RP AFN
- Контакти:
проблем със задницата
колеги, от известно време имам следния проблем, когато вдигна задницата във въздуха лявото колело си се върти нормало (има си инерция), а дясното шещо затяга. Ръчната я натягах но пак неще да държи. Направих си експеримент да натисна спирачките до долу при 30-тина км и ми прави впечатление че блокират само предните колелета, а задницата не спира, дори като цяло ми се струва че колата не спира така както преди.
Забравих да спомена че става въпрос за мк2 85г с барабани, Феродото по накладките е около 5мм
Забравих да спомена че става въпрос за мк2 85г с барабани, Феродото по накладките е около 5мм
- tdi benzinka
- предупреждение за БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем със задницата
пробвай да я засилиш с 30 назаде и набии спирачки, ама викни някой да гледа. Няма да блокират най-вероятно, но ако си бачкат тряа да ти се вдигне задницата на голфа от амортисьорите 

Провери кантара пред задно ляво колело, също и за течове. Доколкото помня спирачната система е двукръгова, та може вторият кръг да изпуска. След отстраняването им обезвъздуши. Провери и дясното цилиндърче, то ново е 10-на лева. Това за ръчната се регулира от въжетата при дръжката, като вдигнеш пластмасата. Спирачната течност се сменя поне на четири години, макар повечето шофьори да не знаят откъде се налива на колата им.
П. С. Не виждам защо задницата трябва да се вдигне колега.
И само с предни пак теглото ще се "измести" напред.
П. С. Не виждам защо задницата трябва да се вдигне колега.

- tdi benzinka
- предупреждение за БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Може и да се бъркам, но като тръгвам назаде със забравена ръчна и се вдига задницата.
Но при спиране е да прав си сега като размисля
Но при спиране е да прав си сега като размисля

- butsefal
- Контакти:
колеги, ръчната е опъната на повече от максимума вече, сложих дори и подложки на гайките за оптягане и ръчната не мога да я надисга с повече от 30-тина градуса... опъвам като гламав, но файда няма... нехваща и нехваща
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега задните по принцип не трябва да блокират,защотоо задницата ще се мъчи да се завърти при блокиране,ако си с барабани няма да си дволен от спирачката,до сега един не съм чул да е доволен от барабаните
не беше ли на 2години,добре е да е подмениш и нея но да знаеш с бараба ни ли си няма да имаш спирачкаZlobomir написа:Спирачната течност се сменя поне на четири години
-
- Автомобил:
- Двигател:
butsefal написа:колеги, ръчната е опъната на повече от максимума вече, сложих дори и подложки на гайките за оптягане и ръчната не мога да я надисга с повече от 30-тина градуса... опъвам като гламав, но файда няма... нехваща и нехваща
дам и при мене беше така,натягане подложки,не става и не става феродо има по накладките,смених с дискове,спирачка има доста добра и ръчна и е лека не трябва да е дърпам както преди с 2те ръце
- butsefal
- Контакти:
проблемът ми е основно че ми затяга дясното колело, а ръчната не държи изобщо
- butsefal
- Контакти:
zdravko_jett написа:butsefal написа:колеги, ръчната е опъната на повече от максимума вече, сложих дори и подложки на гайките за оптягане и ръчната не мога да я надисга с повече от 30-тина градуса... опъвам като гламав, но файда няма... нехваща и нехваща
дам и при мене беше така,натягане подложки,не става и не става феродо има по накладките,смених с дискове,спирачка има доста добра и ръчна и е лека не трябва да е дърпам както преди с 2те ръце
колко парички ти излезе упражнението
Пак задочния спор, аз съм с барабани, имам си спирачки и ръчна.
За течността, казах поне, защото като е купил човек по-скъпа и качествена, не е такъв проблем да престои. Които не е, да чете опаковката.
П. С. А за това дясно колело, не се връща накладката (цилиндърче или жило) или просто му е пренатегнат лагера?

П. С. А за това дясно колело, не се връща накладката (цилиндърче или жило) или просто му е пренатегнат лагера?

- butsefal
- Контакти:
за лагера, гарантирам че не е пренатегнат защото е нов, и си има луфт, както си пише по книгите (същия като на другото колело). Гарантирам за натягането че не е от него....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Zlobomir написа:Пак задочния спор, аз съм с барабани, имам си спирачки и ръчна.За течността, казах поне, защото като е купил човек по-скъпа и качествена, не е такъв проблем да престои. Които не е, да чете опаковката.
колега добре ръчна имаш но 1000% съм сигурен че нямаш такава спирачка като при дисковете,приятел с голф 2ка има ръчна с барабени е хваще доста добре ръчнатано няма като моята спирчака,един въпрос защо щом са толова добри барабаните предните на VW са дискове а не барабани
Един отговор, защото при предните наистина е по-важно "бързо" убиване на обороти, докато задните барабанни са си достатъчно ефективни. Има много други превозни средства с тази комбинация. Съгласен съм, тенденция е дори при камиони да се монтират дискови спирачки, колелото което си купих също е с две дискови.
Но барабанните спирачки си имат своите силни страни, например контактната площ между накладката и барабана е по-голяма.

-
- Автомобил:
- Двигател:
колега предполагам знаеш полския фиат 125мисля че беше тои е с 4ри доскове и спира мнго по добре от ладата,и от москвича
Знам го, коляновият му вал лагерува на три лагера и това е малко проблемно, почти всеки един е с различен звук. Иначе добра кола. Писах преди време в друга тема, Москвичът ми, може да изглежда невероятно, ми се струва че може да се сравнява и с Джетата по спирачен път, но спомените са доста избледнели. Голфчето наистина печели от всички изброени, отдавам го главно на АБС.
//Офф Извинявай че ти разваляме темата колега, но пусто обичам да дискутирам. //Офф
//Офф Извинявай че ти разваляме темата колега, но пусто обичам да дискутирам. //Офф
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”