niikoo_1 написа:turbalan1 написа:Сега ти видях колата харесвами.Виждам че си и слижил blow off но не кадето трябва,по принцип се слага малко преди всмукателнуя колектор,за да има по голям ефект.Не се обиждай не се заяждам просто съвет
Клапана при мен е сложен на местото на оргиналния рециркулационен, при положение, че автомобила е заводски не виждам смисъл да се преправят турбо пътищата просто заради самата идея, че е по-добре да е непосредствено преди всмукателя.
На Forge има китове за преместване на разтоварващ клапан преди всмукателя
http://www.forgemotorsport.co.uk/conten ... ct=FMDVRLK
ама на сток кола или на такава с К04 това е последното нещо, за което бих дал пари и ще тръгна да правя.
Да аз видях,че си го сложил на местото на оригиналния и за това казах,че там не му е мястото,без да тe обиждам

Аз при мен оригиналния си го преместих преди колекторите без да си купувам кит и стана много прилично.Както ти казах по горе зависи на кой какво му трябва и какво иска да извлече.Ако кажа,че м/у превключване на скоростите и на ново развъртане на турбината е по добре от преди сигорно някой пак подигравателно ще напише(ТУРБАЛАНЕ ТИ ПОБЪРКАЛИ СЕ).Само ,че аз и преди казах капка по капка вир става.А всички тези работи,които си ги правя не съм ги измислил АЗ.За щастие имам приятели с истински направени коли(сериозни)и наблюдение как се прават такива коли в сервиз,който не прави такива коли от 5години.