Голям проблем с драйвери - развитие

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Голям проблем с драйвери - развитие

Мнениеот marianchev » Съб 17 апр 2010 15:33

От вчера се мъча с драйвери на видео картата. Причина - внезапно спиране на тока и губене на драйвери.
Слагах какви ли не версии и стари и нови. Преинсталирах 4 пъти ХП :shock .
Явлението е следното : инсталирам драйвери и логично следва рестарт - уина си зарежда но екрана остава черен, монитора си работи в смисъл не се изключва но никаква картина, все едно монитора е изключен.
Влизам през сейв мод, махам драйвери и хоп има картина след това, но резолюция една никаква та не става.
Дава ми да избирам някакви обратни резолюции. В смисъл разменени хоризонтал и вертикал като това : 1050/1680 и ако цъкна за избор черен екран, следва пак сейв мод и т.н.....
Това с XP.SP3 32 битова.
Вчера цял ден съм се занимавал та не и не.
Днес решавам да сложа уин7 на друг дял. Инсталирането беше успешно зареди си както си трябва и след последния рестарт същия черен екран като при Хп :shock :banghead: Влизам през сейв мод и виждам някакви драйвери на видеото от производителя, следва махане и така си работи без драйвери.
В общи линии зареждат си и двете операционни системи с характерния звук обаче монитора си остава абсолютно черен все едно е изключен. Обаче не е :x
Конфигурацията ми е следната :
Дъно Gigabyte GA-M56S-S3
Видео GeForce 8600GT
Cpu Amd athon64 4200+
Ram 2gb
Ако има значение монитора : Асус 22" LCD
Някакви идейки :roll:
Пробвал съм много версии на драйвери от сайта на производителя, включително от маймундата някакви - резултат засега нулев :evil:

Последна промяна от marianchev на Пон 19 апр 2010 23:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Re: Голям проблем с драйвери

Мнениеот vasstop » Съб 17 апр 2010 18:41

Я пробвай от някъде да вземеш друга видеокарта и да тестваш с нея.
Да се разбере проблемът софтуерен или хардуерен е.
Аз клоня към хардуерен проблем.

just_dance
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот just_dance » Съб 17 апр 2010 18:44

и при мен бепе подобно.както казва колегата и аз така направих. взех някаква по-стара видео карта от моята просто за проверка и ЕВРИКА. Монитора светна. и сега временно съм със старата видеокарта че нема пари за нова :Mr Green Fun mhihi

Потребителски аватар
goshy
Автомобил: 2009 VW Tiguan
Двигател: 2.0 TDI

Мнениеот goshy » Съб 17 апр 2010 18:51

колега... http://search.data.bg/ready/7555820c948 ... en-BRD.rar изтегли тази програма.. после като инсталираш ще ти трябва код FVNSCHR3478WFJ9GI11FT8U7X това е кода.. после като инсталираш пускай програмата и като я стартираш (вече инсталирана програмата) ще ти излезнат много икони... натискаш Компютър и после Обща информация.. търсиш видео картата и като я намериш дясно копче DOWNLOAD DRIVERS или нещо подобно.. ако не стане сменяй видео картата ! :wink: :wink:

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Съб 17 апр 2010 18:58

Вчера брах ядове с Viewsonic VX2235,моя монитор.Поради същото спиране на тока беше "забравил" че му се подава сигнала по DVI кабел.В беса си му нашибах и двата кабела,DVI и аналоговия в двата изхода на Radeon 3870.Тогава ме пусна до меню за да му дам digital in. :banghead: :banghead: .С какъв кабел е вързан твоя?Ако бъга е хардуерен няма да имаш и сафе моде образ.Ако картата е полумъртва ще имаш идиотски цветове и артефакти по картината.Формат С: clear CMOS опита ли?В биоса има настройки на слотовете,те крашват от токов удар.
P.S.Щях да пропусна,виндовса отдолу работеше и при мен-чувах тъпите logon,logoff звуци но нямаше картина.Помисли за бъг в кабел и монитор.Драйвери от ток не крашват лесно.

Потребителски аватар
marianchev

Мнениеот marianchev » Съб 17 апр 2010 19:02

Трудно бих намерил за проба друга карта :cry: освен ако някой варненец чете и има излишна :oops:
Софтуерно хмм незнам. В 2 различни операционни системи проблема да е еднакъв :banghead:
Интересното е че след като инсталирах седмицата всичко тръгна и аз като малоумен оставих ъпдейтите на авто.
След 10 минути работа ми изписа че има нови инсталирани драйвери на видеото и трябва да рестартирам. И тогава се появи проблема в уиндоус7.
След това ги махнах като не тръгна след рестарта, ъпдейтите съм ги спрял и се случва следното: Черен екран / сейв мод / унинстал на видео драйверите / рестарт / влизане нормално и веднага намира драйвери и ги слага сам и пак същия кръговрат.

П. Кабела е аналогов, картата има но монитора няма DVI

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Съб 17 апр 2010 19:12

Лекарство
за нахалното инсталиране на вградените драйвери във 7ца и Виста-момента в който бозата вижда новото устройство и решава че нейните драйвери са най-добри.

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Нед 18 апр 2010 9:39

-

Последна промяна от jims на Вто 10 юни 2025 11:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
marianchev

Мнениеот marianchev » Нед 18 апр 2010 12:50

goshy написа:

Евереста го имам, знам и точния модел какво трябва да търся.
bobocamaro написа:Формат С: clear CMOS опита ли?В биоса има настройки на слотовете,те крашват от токов удар.

Това с други думи махане на батерията ли ще рече, че не се сещам как ставаше през компа? Иначе цветовете са си 32бита с малка разлика в самото качество на картината. Макс резолюция която ми позволява без драйвери е 1600/1200 и е леко изпъната на монитора. Стандартно си ползвам 1680/1050. За втория линк благодаря, поне го спрях да не слага сам драйвери след всеки рестарт :bowdown.
jims написа:

Остава да пробвам варианти със смяна на кабел, преходник или карта. Което ми падне първо :да:

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Нед 18 апр 2010 13:06

marianchev написа:Това с други думи махане на батерията ли ще рече

Да,но това е в краен случай.Аз понеже съм разсеян правя снимки на основните прозорци в BIOS,след това скубя джъмпера на батерията.После ще ти е по-лесно да въведеш същите настройки.Подкара ли го всъщност,или пишеш от телефона? :beer

Потребителски аватар
marianchev

Мнениеот marianchev » Нед 18 апр 2010 13:13

Сега съм под уин7 и си работи но карам без драйвери.
Отделно имам и лаптоп, та тоя го мъча все още, но ако го прецакам тотално поне без комп няма да съм :mrgreen:
И филми си гледам даже. Абе странна история.
Не го отбирам някак - хем работи хем не мога да ползвам ресурса на картата :screwy ни така ни иначе :banghead:

Потребителски аватар
marianchev

Мнениеот marianchev » Пон 19 апр 2010 23:14

Така, има малко развитие по темата.
След поредния опит за отстраняване на проблема при поредното влизане през safe mode реших да избера да се логне на ниска резолюция 640/480.
И о чудо - имам картина при инсталирани драйвери :D
Веднага проверих и
Изображение
няма конфликти.
Избрах си и желаната резолюция 1680/1050 и заспа - монитора продължава да свети :lol:
Aero'то си бачка на 6, качеството на картината също :Mr Green Fun
Нямам обяснение какво се е получило, още не пробвах същия метод като при winXp, сега съм със седмицата и съм радостен от факта че май(дано да е така) съм се разминал без разходи за карта или каквото и да е :applause:

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Пон 19 апр 2010 23:18

Браво,внимавай с ъпдейтите-в смисъл направи ти да избираш кои да се инсталват и игнорирай тези свързани с някое устройство. :beer

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Голям проблем с драйвери - развитие

Мнениеот kris11 » Чет 06 май 2010 16:51

След като стигнеш на 6+ с машинарията си, без да си я забозил с игри и тгем подобни направи 1 имидж с все инсталирано и си го пази . Оттам връшане за 8-12 мин. Аз използвам Акронис а.
Преди да си направиш имидж старателно почистване с CCleaner, ATF Cleaner, Reg Cleaner,Windows Doctor 2.0.0.0 .

Потребителски аватар
marianchev

Re: Голям проблем с драйвери - развитие

Мнениеот marianchev » Пет 07 май 2010 1:54

Вече всичко е 6+ :019:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”