б3 1.8mi RP запитване за спортен филтър ?

Техническа и сервизна информация за Passat
Fendt
Автомобил:
Двигател:

б3 1.8mi RP запитване за спортен филтър ?

Мнениеот Fendt » Нед 02 май 2010 19:49

Колеги има ли смисъл да се сложи примерно казано панелен спортен филтър точно за леглото си както е за пасат б3 1.8mi RP и ще има ли разлика примерно в разход на гориво и как ще му се отрази примерно ? и ако има дайте някои сайт да поразгледам модели

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: запитване за спортен филтър ?

Мнениеот radotom » Нед 02 май 2010 21:52

Има, да.
Аз съм с такъв.
Не се променя нищо по конструкцията, нещата се запазват и винаги можеш да се върнеш стъпка назад, ако нещо не те кефи.
Повишава се малко 'отговора' на колата като настъпиш газта.
Личното ми мнение е, че е добре да се комбинира с леко чипосване.
В началото бях с филтър JR от Хеед Ауто
http://www.heed-auto.com/index.php?page ... &Itemid=57
Сега съм с K&N, доставка по e-bay, защото в България излизат много скъпо.
Ама вече не ми е толкова лесно да направя даунгрейд-а :lol: :lol: :lol:
Изхитрих се да правя магарии и сложих кутия (и въздушен филтър) за Опел. С около 50% по-голяма площ имат ;)

hanibal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hanibal » Сря 05 май 2010 14:24

Да ползвам темата да попитам.Осезаем ли ще и какъв ще е ефекта за Passat B5 1.8L 20v ако сложа такъв спортен филтър,
http://www.heed-auto.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=31981&category_id=340&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=57
Има ли значение дали ще е панелен ,като оргиналния или кръгъл?

Потребителски аватар
Nikolai Roev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikolai Roev » Чет 06 май 2010 18:57

Принципно и 2та модела са едни и същи само , че отворения (кръглия) се замърсява по лесно и съответно се пере по често докато другия си седи в кутията и се едно не си пипал нищо като оригиналния...

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Чет 06 май 2010 19:03

radotom написа:
Изхитрих се да правя магарии и сложих кутия (и въздушен филтър) за Опел. С около 50% по-голяма площ имат ;)

Ще покажеш ли една снимка на монтажа,ако е удобно разбира се.При мен може би няма да има място на Г3,та въпросът ми е има ли смисъл да търся Опеловата кутия?Клапа за топъл въздух не ме интересува-само корубата да напасна.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 07 май 2010 8:39

как и на колко км се обслужват тези филтри ? Със специални препарати или нещо обикновено (и какви).

От известно време се оглеждам в нета за един панелен K&N, който ще се върже около 90 лв, дори и да няма промяна в мощността, за две смени ще съм го избил като цена. Мърсотията, която лепне по хартиения е страшна, на 5хил км е за смяна.

Потребителски аватар
Nikolai Roev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikolai Roev » Пет 07 май 2010 9:24

VWGT написа:как и на колко км се обслужват тези филтри ? Със специални препарати или нещо обикновено (и какви).

От известно време се оглеждам в нета за един панелен K&N, който ще се върже около 90 лв, дори и да няма промяна в мощността, за две смени ще съм го избил като цена. Мърсотията, която лепне по хартиения е страшна, на 5хил км е за смяна.

Има си препарати в комплекта на по скъпите филтри , а ако няма се продават, те доста хора си ги мият с домашни препарати , но аз предпочитем професионалните препарати за филтри...

hanibal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hanibal » Пет 07 май 2010 10:05

А ефекта какъв е?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Пет 07 май 2010 16:45

bobocamaro написа:Ще покажеш ли една снимка на монтажа,ако е удобно разбира се.

Естествено! :)
Ето самите филтри (в ляво е оригиналния за VW)
Изображение

А ето и почти готовото изделие:
Изображение

Много играчка е, докато нагласиш всичко. На практика от горния капак на Опелската кутия нищо не остава :lol:
Трябва от оригиналната ти кутия да се изреже гнездото, където се закрепва дебитомера, след това се присажда на опелската кутия. Тя също се поокастря, за да може да се 'намести' в празното пространство.
Долната част на кутията също иска не-малко заигравка.
Тук не всичко беше завършено. Сега вече свинските работи ги няма (опашките) и на пръв поглед не си личи, че е било съшивано повече от Франкенщайн mhihi
Ама аз имах силен коз!
Един от наистина майсторчетата по залепване на пластмасови детайли, BUHALA, живее в Пловдив.
Накрая, след около 2 дни (не поредни) по 5-6 часа рязане, кроене и лепене приключи - каза, че съм луд и че не иска да ме вижда повече! mhihi mhihi

Клапата студен/топъл въздух и аз съм я спестил ;)

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пет 07 май 2010 17:11

radotom написа:че съм луд и че не иска да ме вижда повече! mhihi mhihi

Не си човече,и аз тръгвам по моргите за тая кутия-фронтера,омега каквото докопам-станало е лудница :bowdown :bowdown .Вчера си играх да правя термо кошара на моята,остана ми само проход към студения въздух отвън да прокарам.Няма място покрай фара и климатика на 2Ето.Но с такава кутия ще мирясам.2-Ето не е работа с горещия колектор над другия.Не ми харесват температурите-но с тоя опелски филтър и тоя дебит проблема отпада.

Потребителски аватар
vasskog
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasskog » Нед 30 май 2010 7:38

Когато с купих Пасата преди 3г. беше с такъв филтър като този от ляво на снимката на radotom. Още тогава го махнах и си сложих обикновен. Вчера случайно го намерих в избата. Искам да го сложа пак но незнам как се подържа-на колко врема се мие, с какво се мие, с какъв спрей се пръска. Спомням си че като го махнах тогава, попитах в едно магазинче (на Лиляна Димитрова, преди Ликойла и Такси1). Там обаче ми казаха да го донеса и те ще го изчистят за 20-30лв. Сториха ми се много пари и затова го махнах. Та въпроса ми е откъде в Пловдив мога да се купя спрея за почистване и да си го ползвам.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Нед 30 май 2010 10:29

В повечето от тънинг-магазините ги има маслата за филтри ;)
Не знам, обаче, до колко са читави. :?
Аз лично си поръчах комплект за почистване от ХЕЕД. Миещото свърши отдавна, но маслото има още малко ;)
Иначе би трябвало да можеш да го почистиш и с Меглио

Потребителски аватар
vasskog
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasskog » Нед 30 май 2010 12:31

ОК. До колкото разбрах мога да го почистя с какъвто и да е кухненски обезмаслител. Нещо не ми е ясно това масло за какво е, и дали може да се ползва филтъра без да се ползва маслото? Ако не може, от къде да го купя това масло, как да го ползвам, през колко врема да чистя филтъра, всеки път по един и същ начин ли се чисти. Знам че задавам много въпроси ама като не знам нещо-как да го ползвам. :D Благодаря предварително, и се надявам някой да ми отговори на всичките въпроси. :bowdown :bowdown.
Значи разтърсих се из нета и намерих ТОВА. Моят е JR но предполагам че и тези продукти ще станат?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Нед 30 май 2010 23:06

Филтъра не бива да се ползва без омасляване, защото някои не случайно му викат 'комарник' :lol: :lol:
Отворите са горе-долу като на мрежа против комари mhihi И всичкия прахоляк ще си минава от там, че даже и листа може да се промъкнат! mhihi
'Маслото' всъщност служи прата да се полепи по нишките на филтъра.
Почиства се когато се зацапа. (можеш да се обзаложиш, че съм пределно конкретен, нали?! mhihi mhihi ) Ама си е така :lol:
Едно е да караш по прашни, друго е по сравнително чисти пътища ;)
За маслото - изпираш филтъра, оставяш го да изсъхне и го напръскваш равномерно с маслото, така, че да има, но да не тече от него ;)
И да, става и това, което си намерил :да:

Потребителски аватар
vasskog
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasskog » Пон 31 май 2010 16:56

Благодаря! :да: Отговора наистина е доста изчерпателен. Ще се възползвам от всичко и се надявам да има ефект. :D

Върни се в “Passat”