Въпрос относно климатроника на пасат Б5
Въпрос относно климатроника на пасат Б5
Здравеите колеги търсих но не открих а може и аз да греша,но си мисля че като купих пасата при запалване климатроника си ми беше изключен а сега сутрин като паля се включва
,предварително ви благодаря!

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Въпрос относно климатроника на пасат Б5
Има доста теми по въпроса,ама да ти кажа,за да не ровиш.Ако преди да изгасиш колата,го изгасиш,след това не би трябвало да тръгне сам ако не го пуснеш.след 2-3 давания на контакт,ще тръгне сам понеже така си е направен (това е една система за самозапускане на климатроника с цел да се завърти фреона в системата за известно време).
Ако всеки път го гасиш и след това си тръгва сам и то на базови настройки (22 градуса и режим Auto) говирим за отпаднало постоянно захранване на контролера.То се грижи за това,контролера да помни в какво състояние си го оставил за последно.
Ако всеки път го гасиш и след това си тръгва сам и то на базови настройки (22 градуса и режим Auto) говирим за отпаднало постоянно захранване на контролера.То се грижи за това,контролера да помни в какво състояние си го оставил за последно.
Благодаря за бързия отговор колега,днес ще погледна от какви градуси се пуска но за едно сам сигорен че като гася колата го спирам.
Колега прав си тръгва от 22 градуса на ауто,какво е решението на този проблем?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ами липсва му някое захранване.Трябва да се види кой точно кабел му е за паметта,да се види има ли напрежение на него и ако има,да се дири проблем в самия контролер.Принципно имат навика да пукат спойки отзад на куплунзите и това се оправя сравнително лесно.
Ако пък няма напрежение на кабела за паметта,се тръгва по кабела и се намира проблема.
За целта обаче трябва да се измъкне контролера на климатроника и да се гледа по буксите.
Ако пък няма напрежение на кабела за паметта,се тръгва по кабела и се намира проблема.
За целта обаче трябва да се измъкне контролера на климатроника и да се гледа по буксите.
- nasttii
- Автомобил:
- Двигател:
аз имам същия проблем както описва колегата така,че с удоволствие ще чакам някои да каже как се оправя това нещо