Колеги наскоро минах през наскоро закърпена дупка , направена по "нова технология" а именно с изливане на разтопена смола или нещо от този род по контурите на шева. Резултата е : изпръскани вежди, прозорец и тук-там по боята и се чудя с какво да я изчистя. Мисля да пробвам с нафта или коресилин, но се тревожа да не прецакам боята. Надявам се да споделите опит
Не би трябвало да прецакаш боята дори с кореселин, щом е изсъхнала веднъж, но пробвай първо с бензин. Доста е сигурно, че боите са защитени от завеяни бензинджии.
колега не пробваи с корселин,аз съм търкал по вътрешни части на колата където е оригинална боята и парцала побелява,пробвай с бензин както казва колегата,това което заливат кръпката е битум или няква смес нещо такова, пробвай с пистолет за горещ въздох да понагрееш малко така че напръсканите капчици да се поотпуснат обаче внимаваи да не направиш друга беля с това нагряване
Последна промяна от zdravko_jett на Съб 08 май 2010 23:03, променено общо 1 път.
Благодаря за съветите колеги !!! Ще пробвам с бензин и нафта и ако не стане, с кореселин . Пистолет за горещ въздух нямам, но ако я оставя да се пече на слънцето, предполагам че ще има ефект
Да, ще ти побелее боята от слънцето. Пробвай с бензин както си е, после алтернативи. Всъщност и на пароструйка има шанс, защото тази смола сигурно омеква над 36-40 С (поради което и ограничават ТИР-овете през горещите летни дни).
Колега отиди в някой бояджииски магазин, дето продават бой за коли! Има пасти с които се пастират колите. Вземи 100 грама и си пастирай елементите! Но преди това измии хубаво определените елементи изшуши ги, и вземи вълнен парцал нанеси пастата и си готов
И моите бяха така .Имам едно Аверче работи на автомивка и с някакъв препарат го оправи.Ама много си игра момчето.И сега като гледам пак са така праговете!! В БГ. няма оправия докато са ни такива пътищата.
С нафта се поизчисти останаха само леки следи . Колега така е с тези наще варненски пътища освен че си трошим колите сега и в жегата с тази разтопена смола мамата си .....