Голф 4 отзад нещо тропа, помагайте моля

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
metinski
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 отзад нещо тропа, помагайте моля

Мнениеот metinski » Съб 08 май 2010 8:45

Здравейте колеги, имам малак проблем и реших да попитам вас след като в сервиза явно не искат да ми сваршат работа.Колата е голф 4 тди 110 AHF,Проблема е ,че отзад нещо тропа а в сервиза ми казват, 4е и няма нищо но като мина през някоя дупка и се 4ува много гадно отзад,много гадно удря все едно нещо е разбито.Вазможно ли е и до каква степен, това да е от тампоните на амортисъора отзад,ударни или как точно се казват незнам ,които го закрепват закрепват кам купето?САмите амортисъори изглеждат здрави.

danaildel4ev
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 отзад нещо тропа, помагайте моля

Мнениеот danaildel4ev » Съб 08 май 2010 9:01

колега виж си тампоните на задния мост

Потребителски аватар
metinski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот metinski » Съб 08 май 2010 9:47

Майстора казва ,4е са били здрави но несам много склонен да му вярвам,но като ми каза ,4е са били здрави и реших да питам за тампоните на амортисъора.Ако те наистина са здрави, вазможно ли е да е от тампоните на амортисъора или от какво може друго да е?

Потребителски аватар
Iv0o0o0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Iv0o0o0 » Съб 08 май 2010 9:50

напълно възможно е да е от тампоните на аморт. имах подобен проблем торпаше ми отзад в ляво оказа се именно тампон на аморт.

XmUrF
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот XmUrF » Съб 08 май 2010 11:00

Колега и на мен ми тропаше много фино и изключително дразнещо отзад. Всички дето са я гледали колата казваха, че по окачването нищо и няма. Накрая един майстор ми каза, че ми тропат спирачните апарати. Водачите с времето разбиват леглата си и накладката почва да хлопа, смених задни накладки, за да се приберат малко водачите и спря да тропа. Ако е от това принципно няма какво да направиш. Сменяш накладки, ако може сменяш водача с гумичките, които го уплътняват, има и едни пластини дето прикрепят накладката и би трябвало да спре да тропа, но леглото на водача няма как да го оправиш.

Един начин да провериш дали е от това е като се спускаш по наклон. вдигаш леко ръчната и минаваш през дупки дето принципно ти тропа - ако не тропа, от накладките е. И внимателно с ръчната.

Потребителски аватар
metinski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот metinski » Съб 08 май 2010 11:32

колега накладките задните сам ги сменял преди 2000км те са по4ти нови не ми се вярва да е от това но все пак ти благодаря,и ще проверя дали не е от там както казваш с рачната

Потребителски аватар
Evil_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Evil_Master » Съб 08 май 2010 23:20

Почти 100% са тампоните на задния мост даже повече от сто, но е добре преди това да се напънат хубаво с нкяое желязо и да се гледа защото се отлепят и понякога не се вижда лесно аз лично съм имал тоя проблем на моята четворка и се оакзаха тампони на мост и отървали амортисьори, но от амортисьорите само се клатше, а от тампоните думтеше сякаш ще се скъса купето.

Потребителски аватар
metinski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот metinski » Нед 09 май 2010 10:50

значи май ще е най-добре отново да проверя тампоните на задния мост, защото както каза колегата точно така се усеща и при мен все едно ще се счупи купето като мина през дупка. Но ме хваща яд че ми казват ,че всичко е здраво и да карам без да се притеснявам,а то в сащото време си тропа.Благодаря на отзовалите се

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Нед 09 май 2010 21:12

И при мен беше всичко здраво, а като минех през дупка и биеше направо все едно няма тампони. Тампоните си бяха здрави на пръв поглед, но са омекнали. На канал или подемник ги натиснете малко с щанга и ще си проличи как са :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”