Размяна на седалките на В3

Техническа и сервизна информация за Passat
Brevering
Автомобил:
Двигател:

Размяна на седалките на В3

Мнениеот Brevering » Нед 09 май 2010 20:52

Предварително се извинявам ако въпроса е олигофренски, ама се чудя...
Мога ли да разменя предните седалки на В3 комби?
Собственика преди мен е (поне) 160 кила и здраво е разгембил шофьорската седалка. Дясната обаче е като нова и ми дойде на акъл да ги разменя... И без това 90 % от времето се возя сам...
Благодаря и моля не ми се смейте много ако е голяма глупост тази идея :oops:
Поздрави,
Станимир

Потребителски аватар
Ivaile
Автомобил: Touran
Двигател: BSE 2008

Re: Размяна на седалките на В3

Мнениеот Ivaile » Пон 10 май 2010 8:33

За 20-30 лв си вземи друга...

Brevering
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Brevering » Пон 10 май 2010 9:53

Ivaile написа:За 20-30 лв си вземи друга...

Ако си намеря в добро състояние и със същата тапицерия - да, но не знам къде да търся. Ако имате нещо предвид...
Иначе въпроса ми е по-скоро технически, други варианти за решение на проблема има много...
Поздрави,
Станимир

Потребителски аватар
skiper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skiper » Пон 10 май 2010 10:11

шофьорската седалка се регулира и на височина и губиш тази функция,а и закопчалките на коланите са на седалките и не знам,как ще ги преместиш,по-добре послушай колегата и си вземи друга седалка :да:

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Пон 10 май 2010 10:20

Може да размениш само дунапрените на седалката, а самите седалки не може да размениш, защото конструкцията не позволява, коланът е закачен за седалката и врътката за облегалката ще се заклещи и няма да може да го ползваш! С една дума не може да ги размениш, но може да им размениш дунапрените на седалките, който ефект те удовлетворява! Свалят се седалките - отпред има едно болтче, което не позволява седалката да се измъкне назад - лимбус, а от другата страна гайка е десятка, развива се, след което в краката на пътника отзад махаш пластмасите - едното е малко триъгълниче, което се напъва леко навън и излиза, а от към бара в средата (ръчната и скоростният лост) трябва да има една по-дълга пластмаса върху релсата. Има една закопчалка, копче, която влиза в релсата , за да държи пластмасата - с тънък тел се избутва навътре към пода едно цилиндърче, което блокира копчето, и след това пластмасата се издърпва първо нагоре, за да се извади копчето, и след това навън, но запази цилиндърчето като го слагаш после да го закопчееш. Издърпваш седалката назад към задната седалка и готово - извадена е! След това я вадиш от купето и я обръщаш обратно - откачаш тапицерията от коша на седалката, като тапицерията е хваната с телове и за дунапрена. Същата процедура и за другата седалка и им разменяш дунапрените даже с тапицерията - не е нужно да я махаш, защото захващането е еднакво. Имаше една тема за махане на тапицерията със снимки - потърси я и ще ти се изясни всичко! Успех!

П.П. Друга седалка и то хубава изключително трудно се намира, а не става дума изобщо за шофьорска, като не говорим и за цена, която стига и до 100лв. за перфектна и все пак може да се намери с повече късмет! Малко базикня е това с дунапрените, но кеф цена няма! Идеята ти е супер, защото знам колко е неудобно онова желязо от седалката да те убива докато караш и да имаш чувството, че на някой завой ще паднеш от седалката! :wink: Изпробвано!

Brevering
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Brevering » Пон 10 май 2010 11:33

Благодаря за отговорите, особено на vasilb! :bowdown
Ще се тествам и ще пиша когато (ако) реша проблема :)

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Пон 10 май 2010 16:58

Brevering написа:Благодаря за отговорите, особено на vasilb! :bowdown
Ще се тествам и ще пиша когато (ако) реша проблема :)

Ако имаш затруднения - пиши да помагам, но всичко е много просто!
ПП: ето я и темата http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=103922&hilit=%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B0+%D1%82%D0%B5%D0%BB

Върни се в “Passat”