Пускам темата, защото не съм доволен от розовата ( лятна) течност на Шел!!!
Teчност за чистачки?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Geleto
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 1.8 MI 1994
- Контакти:
Teчност за чистачки?
Има ли някой идея какво може да се добави към водата в казанчето за да могат да се чистят мушичките полепнали по стъклото? Съответно и по предната част на колата! Предполагам, че ще е нещо на основа на сода каустик, но дали няма да стане някоя беля по гумените уплатнения и боята? Нека ако има химици във форума да споделят.
- DragoGT
- 1/8 перничанин

- Автомобил:
- Двигател:
а иначе от време на време си правя следната течност
купуваш спирт за горене от аптеката
един препарат за чистене на прозорци от магазина (момина сълза аромата е страхотен)
изсипваш ги в казанчето и доливаш с вода
чисти по-добре и мирише много хубаво
но досега не знам за препарат който да помага при мушичките напълно...
купуваш спирт за горене от аптеката
един препарат за чистене на прозорци от магазина (момина сълза аромата е страхотен)
изсипваш ги в казанчето и доливаш с вода
чисти по-добре и мирише много хубаво
но досега не знам за препарат който да помага при мушичките напълно...
- Efri
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
веселин написа:Пробвал съм поне три марки,които рекламират ,че техните концентрати чистят полепнали насекоми-включително и Сонакс!Файда незначителна-цена голямаКупих си една стъргалка подобна на тия по бензиностанциите за 4 лева-т,ва е истината
Така е.
Файда няма от препаратите. Единствиния начин е ръчно с топла вода и стъргалката, зарад гадинките.
Винаги преди да се кача в колата на път или насред път като съм спрял - ръчно си мия стъклата от гадините. Има ефект.
- RaZU
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз имам един препарат 6л. в една туба( на нея пише JEDY или JEDI струва 28.80 но преди доста време е купуван) който се разрежда с вода 1/X и много помага срещо мохите( напрасквам след малко изплаквам и ги няма
), но го използвам само като мия колата, а иначе ако се налее в казанчето незнам какво ще стане
на опаковката е показано, че трябва да се работи с ракавици
незнам как ще се отрази на маркучите ( ако някой е навит мога да му дам да пробва
)
-
Uneek
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Geleto написа:DragoGT написа:е като се мие е лесно....
....номера е докато караш и някоя гадна муха се размаже на стъклото
Замислял ли си се че ако се направи такъв препарат който да маха мухите и боклуците без търкане, че щяхме да сменяме чистачки всяка седмица. Не става така пич, трябва си да се тръкне малко, особено пък пилешките говна и те много трудно се махат, просто са напаст
- SMEL
- Автомобил: MK4 TDI
- Двигател: AHF 1999
и аз съм пробвал каво ли не,но боклук кат едно розово дет си купих последно-няма.Наливам без да разреждам-само концентрат+едно синьо за прозорци и пак не помага.Така че май спирам да им купувам боклуците и започвам да наливам минерална вода/в офиса зареждат колкото поръчаме и ще ми излезе безплатно/
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм на чешмяна вода от януари, и да ви кажа, съм много, ама много доволен!!! Като разривах колата от снега, просто изчиствам предното стъкло и след това само чистачки. След което колата е работила вече около 10 минути и водата се е размразила. Не виждам смисъл да им давам всеки път по 5-6 лева за някакви боклуци, които само ми цапат стъклото.