Здравейте приятели,
Имам едно въпросче към трениращите на лостове. По каква програма тренирате? Интересува ме само тези трениращи на лостове, успоредки и ако има допълнителни тежести то да са с колан. Нека не коментираме фитнес залите и упражненията там. Благодаря ви!
Трениране на лостове
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- lodarski
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Трениране на лостове
1.Първи ден – гръб, бицепс, кръст и корем
2.Втори ден – почивка
3.Трети ден – гърди, трицепс, рамо и корем
4.Четвърти ден - почивка
Приятно висене и внимавай да не ти пораснат ръцете
2.Втори ден – почивка
3.Трети ден – гърди, трицепс, рамо и корем
4.Четвърти ден - почивка
Приятно висене и внимавай да не ти пораснат ръцете

- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Може ли малко по-подробно да кажеш какви упражнения ползваш за отделните мускулни групи?
Прави набирания, те са универсални - за всичко(освен прасци, бедра).
Ако нямаш необходимата подготовка започни с лицеви опори.
Ако нямаш необходимата подготовка започни с лицеви опори.
- nurv
Имам няколко години във фитнес зала, като последните 6 месеца си тренирах по 5-6 пъти на седмица, но нещо почвам да се изкривявам. Идеята ми е за по-симетрично и релефно тяло пък и този сезон си е за открито
Та в този ред на мисли ще се заселя в някое училище, парк.

- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
От личния ми опит с лостовете.
Широк хват (ръцета отворени повече от широчината на рамената) - всяко набиране товари перфектно гърба, комплексно.
Като напреднеш започваш тези набирания, но лостът да минава зад тила ти.
Същият захват, но с длани обратно на лицето ти, освен гръб оформя добре и предмишница.
Тесен хват (ръцете се допират една до друта на лоста, а дланите са към лицето ти) - всяко набиране товари бицепс. Като напреднеш (ама доста) едната ръка хваща китката на тази, която е на лоста.
Аз тук лично успях преди години да стигна до 3 набирания на една ръка. Според мен нищо особенно, но и лостта не ми е бил силата.
Гърди - тук ти трябва успоредка.
Започваш да правиш кофички с широк хват - лактите почти перпендикулярни на успоредката.
Трицепс - пак успоредка и пак кофички, но ръцете прилепени към тялото ти. Усилието товари почти 100% само ръцете.
Корем - най-тегавото.
Висиш на лоста и започваш да повдигаш краката до успоредно на земята позиция. Тук се товарят много ръцете, така че най-добре да си намериш фитили.
Висиш на лоста (краката ти са на лоста), но с главата надолу и вдигаш трупа пак до хоризонтално положение.
Като напреднеш и в двете упражнения за корем като стигнеш до хоризонтално положение задържаш няколко секунди така краката или тялото. Това е изометрия и товари много.
Ако се сетя още нещо ще добавя.
П.П. Ето забравих най-основното.
При всяко набиране като пускаш надолу задължително ръцете да се опъват до край. Не примерно да пуснеш до 90 гр. на лакътя и после пак нагоре - това е грешно. Мускулът трябва да се опъне напълно и тогава пак да се съкращава.
Широк хват (ръцета отворени повече от широчината на рамената) - всяко набиране товари перфектно гърба, комплексно.
Като напреднеш започваш тези набирания, но лостът да минава зад тила ти.
Същият захват, но с длани обратно на лицето ти, освен гръб оформя добре и предмишница.
Тесен хват (ръцете се допират една до друта на лоста, а дланите са към лицето ти) - всяко набиране товари бицепс. Като напреднеш (ама доста) едната ръка хваща китката на тази, която е на лоста.
Аз тук лично успях преди години да стигна до 3 набирания на една ръка. Според мен нищо особенно, но и лостта не ми е бил силата.
Гърди - тук ти трябва успоредка.
Започваш да правиш кофички с широк хват - лактите почти перпендикулярни на успоредката.
Трицепс - пак успоредка и пак кофички, но ръцете прилепени към тялото ти. Усилието товари почти 100% само ръцете.
Корем - най-тегавото.
Висиш на лоста и започваш да повдигаш краката до успоредно на земята позиция. Тук се товарят много ръцете, така че най-добре да си намериш фитили.
Висиш на лоста (краката ти са на лоста), но с главата надолу и вдигаш трупа пак до хоризонтално положение.
Като напреднеш и в двете упражнения за корем като стигнеш до хоризонтално положение задържаш няколко секунди така краката или тялото. Това е изометрия и товари много.
Ако се сетя още нещо ще добавя.
П.П. Ето забравих най-основното.
При всяко набиране като пускаш надолу задължително ръцете да се опъват до край. Не примерно да пуснеш до 90 гр. на лакътя и после пак нагоре - това е грешно. Мускулът трябва да се опъне напълно и тогава пак да се съкращава.
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Ами прави упражненията с малко тежестти и много повторения,без големи почивки нещо като супер-серии и смятам,че релефа ще дойде доста бързо.
Проблема е,че точно тези уреди са за базови упражнения и за трупане на сила и мускулна маса.Прави ги в супер-серии,щом имаш желание за тях.
Наблегни на повечкото повторения.
Проблема е,че точно тези уреди са за базови упражнения и за трупане на сила и мускулна маса.Прави ги в супер-серии,щом имаш желание за тях.
Наблегни на повечкото повторения.
- lodarski
- Автомобил:
- Двигател:
Всичкo е фантазия и усещане . Колегата Brabus е дал доста примери, а щом не си начинаещ би трябвало да знаеш как стават нещата. 

- nurv
brabus написа:П.П. Ето забравих най-основното.
Така няма ли да прецакам сухожилията, ставите? Една идея преди пълново изпъване няма ли да е по-добре?
П.П. Ей този ми изпълва душата:
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Всяко упражнение, което се прави без загравка е опасно за стави и сухожилия, както и за самите мускули. Пред мен са късали цял гръден мускул поради незагряване и веднага на "големите" килограми.
Този дето си го показал на клипчето. Това според мен може да се постигне, но не без поне двуразови тренировки и то много сериозни, с максимално един ден в седмицата почивка. И химия! Не вярвам този процент мазнини да се е стопил само от тренировките. За подкожните мазнини говоря.
Този дето си го показал на клипчето. Това според мен може да се постигне, но не без поне двуразови тренировки и то много сериозни, с максимално един ден в седмицата почивка. И химия! Не вярвам този процент мазнини да се е стопил само от тренировките. За подкожните мазнини говоря.
- nurv
Това за химията малко спорен въпрос и можем да гадаем, но определено човека прекарва доста време около и на лостовете. И все пак трябва да имам някакъв пример 

- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Разкъсах мускулни влакна в долната част на триглавия мускул,при положение,че бях загрял(говоря,че трицепса винаги го оставям за последен да съм добре загрял).
Според мене щом правиш упражнения със собственото си тегло-загрявай и изпълнявай упражненията правилно,иначе е болка
.
А щом ходиш на зала от дълго време знаеш,че химия без тренировка няма ефект(апак и химията рано или късно винаги си взима своето).
Много хора спират да ходят на фитнес лятото именно за да не губят мускулна маса.Ако и ти спираш лятото,това недей спира.Прави кратки,бързи тренировки,с много кратки почивки.Накрая на лятото като изядеш един шоколад ще си само вена(ако ме разбираш
)
Според мене щом правиш упражнения със собственото си тегло-загрявай и изпълнявай упражненията правилно,иначе е болка

А щом ходиш на зала от дълго време знаеш,че химия без тренировка няма ефект(апак и химията рано или късно винаги си взима своето).
Много хора спират да ходят на фитнес лятото именно за да не губят мускулна маса.Ако и ти спираш лятото,това недей спира.Прави кратки,бързи тренировки,с много кратки почивки.Накрая на лятото като изядеш един шоколад ще си само вена(ако ме разбираш

Последна промяна от xalerrelax на Пон 10 май 2010 21:34, променено общо 12 пъти.
Това лостовете са хубава работа, само че е важно колко тежиш. И за да не ревнат срещу мен хората, веднага да кажа че независимо от спортната ти форма, при всички положения тежеста се отнася предимно от китките ти. Тоест, искам да кажа че трябва да си здрав в ръцете. Иначе ефекта е повече от положителен, но според мен е добре да редуваш ходене в зала и тренировките на открито.
Едно култово упражнение за корем ми е останало от тия тренировки, само че не знам до колко ше успея да го обясня. Значи, ставаш под лоста и се хващаш все едно ще се набираш на широк хват. Обаче идеята е да си провреш краката между ръцете и да ги преметнеш през лоста. След това държиш краката свити, пускаш ръцете и правиш опити да правиш коремни преси докато ти писне, като гледаш да не се клатиш много много за да не паднеш лошо. Същото упражнение може да се прави напряко на успоредка.
Едно култово упражнение за корем ми е останало от тия тренировки, само че не знам до колко ше успея да го обясня. Значи, ставаш под лоста и се хващаш все едно ще се набираш на широк хват. Обаче идеята е да си провреш краката между ръцете и да ги преметнеш през лоста. След това държиш краката свити, пускаш ръцете и правиш опити да правиш коремни преси докато ти писне, като гледаш да не се клатиш много много за да не паднеш лошо. Същото упражнение може да се прави напряко на успоредка.
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
nurv написа:Имам няколко години във фитнес зала, като последните 6 месеца си тренирах по 5-6 пъти на седмица, но нещо почвам да се изкривявам.
Какво значи почвам да се изкривявам.

- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
И за да не ревнат срещу мен хората, веднага да кажа че независимо от спортната ти форма, при всички положения тежеста се отнася предимно от китките ти.
Много точно,ако имаш проблеми с китките(смисъл,ако те болят често след тренировки)по-добре пропусни лостовете.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”