Пасат В5 20V 125к.с. трябва ли задължително да се смени водната помпа
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат В5 20V 125к.с. трябва ли задължително да се смени водната помпа
Здравейте, въпроса ми е дали задължително се сменя при първоначално обслужване на Пасат В5 20V 125к.с. водната помпа, казаха ни че се сменя задължително на определени километри и как се познава дали е за смяна.Понеже тук във форума хората дават полезни съвети и доста разбират, затова питам винаги, когато нещо не ни е ясно по колата, но се оказа, че наистина Пасат В5 е доста по скъп за обслужване от стария В3, понеже ги имаме и двата автомобила. Така, че моля дайте съвети сега като сменяме ролки,ремъци,филтри и др. да сменим ли и водната помпа. Благодаря ви предварително за отговорите!!! 

Re: Трябва ли задължително да се смени водната помпа на Пасат В5
mimoz75 написа:Здравейте, въпроса ми е дали задължително се сменя при първоначално обслужване на Пасат В5 20V 125к.с. водната помпа, казаха ни че се сменя задължително на определени километри и как се познава дали е за смяна.Понеже тук във форума хората дават полезни съвети и доста разбират, затова питам винаги, когато нещо не ни е ясно по колата, но се оказа, че наистина Пасат В5 е доста по скъп за обслужване от стария В3, понеже ги имаме и двата автомобила. Така, че моля дайте съвети сега като сменяме ролки,ремъци,филтри и др. да сменим ли и водната помпа. Благодаря ви предварително за отговорите!!!
Връщаш старата водна помпа (оригинална) и ти дават рециклирана (изглежда като нова само, че не е в кутуйка) 115 лв.беше преди година за В5,5 20V ALT 130 к.с.Струва ли си за около 115 лв. да правиш основен ремонт заради прегряване или скъсан ангренажен ремък вследствие на водна помпа? Така или иначе за смяна на ангренажа се сваля цялата предница.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
не е лошо да се смени по принцип . на моята аз не съм я сменял при първоначалното обслужване , но на следваща смяна на ремъка трябва да я сменя на 100 %
Ако тие нов внос не. Тук ще сложат някое менте за прилична сума. А не се знае може и да не издържи остатъка живот, който е бил на немската.
И да изпреваря събитията някой веднага ще ме контрира с това, че няма гаранция, че от където е внесена(ако е нов внос) не е сменяна. Това за мен е несериозно сравнение.
И да изпреваря събитията някой веднага ще ме контрира с това, че няма гаранция, че от където е внесена(ако е нов внос) не е сменяна. Това за мен е несериозно сравнение.
- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
това със смяната на водната помпа за пръв път гд чувам. аз наскоро си взех същия пасат, нов внос и му направих обслужване. водната помпа се сменя когато има шумове и проблеми. аз не мисля да я сменям.
- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
водната помпа преди да се скапе ще се чуе, не вярвам изведнъж да скъсаш ремък.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Еми и аз се направих на мангал и после дадох още 200лева за работа счупи и се турбинката отзад тя е ПВЦ.

- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
е добре едно е да се счупи pvc турбинката, друго е да скъсаш ангренажен ремък. то по тази логика при първоначалното обслужване трябва да подмени човек целия двигател. дано не се лъжа де, но ми се струва пресилено.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз питах същото в официялен сервиз. Това което ми казаха е:
- Ако помпата е външна (май е така на по-старите мотори като моя AEB) не е необходимо, защото за смяната и после не се налага разглобяване на цялата предница.
- Ако помпата е вътрешна (каквото и да значи това) е добре да се смени при смяна на ангренажен ремък и т.н. Причината е че ако се наложи смяна след това пак трябва да се разглоби всичко.
- Ако помпата е външна (май е така на по-старите мотори като моя AEB) не е необходимо, защото за смяната и после не се налага разглобяване на цялата предница.
- Ако помпата е вътрешна (каквото и да значи това) е добре да се смени при смяна на ангренажен ремък и т.н. Причината е че ако се наложи смяна след това пак трябва да се разглоби всичко.
- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
аз имам майстор, който разглобява предницата на сън. вътрешна е водната помпа и може да се смени, лошото е че вече смених ангренажния ремък, хидравличния обтегач и ролката.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Е то разглобяването всеки майстор ще го направи. Ама нали труда си стува пари, а и време.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз мисля,че е излишно.На АЕВ двигателя,водната помпа няма нищо общо с ангренажния ремък,така че карай смело ,а като започне да трака или да тече,тогава ще я смениш.Иначе по тая логика като вземеш кола трябва да и смениш всички части 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Много Ви благодаря за бързите отговори, но двигателя ни е APT не знам какво значи това и дали водната помпа има общо с ангренажа, само казвам мнението на майстора, иначе наистина ако вземем да обслужваме една кола втора употреба едва ли не трябва да сменим всичко по нея според мнението на майсторите, верно е че ще сме сигурни когато подменим всичко с ново, но все пак взимаме кола втора употреба и обслужването и излиза 1/4 от цената, иначе няма спор Пасат В5 е много хубава кола, както и всички модели на Фолксваген.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами тогава
да невикаш и пътна помощ че още 2 лева на километър ще излезе като цяла кола 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Защо има ли проблем като двигателя е APT?